Рейтинг:
4.7 / 3 оценки
Виж още събития
Участва в пътешествия
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Хасковски минерални бани

Хасково
умерен дъжд 18°C
5 дневна прогноза
днес 8° / 20° 27 май 9° / 19° 28 май 9° / 20° 29 май 9° / 21° 30 май 10° / 23°
176м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 162
преглеждания за целия период 11429
Дата на публикуване 07.10.2015г.
Опознай.bg разчита на потребителите си, за да представи всичките обекти в България. Помогнете ни като качите снимки Хасковски минерални бани
Национален балнеолечебен център и прекрасен курорт. Разположен е в Източните Родопи на 280м надморска височина. Отстои само на 11км от международния път Е-80 и на 18км от областния град Хасково. Славата си на балнеоложки център Хасковските бани носят от епохата на римляните. В курорта са запазени останки от минерални басейни от IІ–III в. и значителни останки от средновековната крепост Калето. Интерес представляват тракийските скални винарници Шарапани.

Минералната вода – най-ценното природно богатство на Общината, е хипертермална (57° С) и е уникална по своя минерален състав. Тя е особено подходяща за лечение на: заболявания на опорно-двигателния апарат, заболявания на периферната нервна система – радикулити, полиневрити, ишиас, лумбаго и др., хронични облитериращи заболявания на периферните артерии (болестта на Бюргер, болестта на Рейно) и др. С лечението на болестта на Бюргер курортът е световноизвестен. Това специфично заболяване се лекува успешно само на пет места в света. Едно от тях е курортът Минерални бани Хасково.
Прочети още
Сподели този обект:
Виж карта

Коментари

Коментирай 500 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още