3.7

Екопътека "Под Камико" - Гара Бов

Своге
ясно небе 18°C
5 дневна прогноза
днес 7° / 20° 25 сеп 9° / 17° 26 сеп 8° / 17° 27 сеп 11° / 15° 28 сеп 11° / 13°
513м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 273
преглеждания за целия период 7961
През 2012г е изградена красива и живописна екопътека, която следва начупената и скалиста долина на река Бовска. Пътеката "Под камико" е изградена през 2012 година по проект "Активни граждански общности чрез читалищата: втори етап" на сдружение "Платформа АГОРА", финансиран от фондация "Америка за България".

Маршрутът е маркиран и започва от футболния стадион на Гара Бов, изкачва се по поречието на река Бовска и достига до водопада при "Камико" в село Бов, след което се спуска по стария коларски път до чешмата при местността "Чичеро", продължава до останките от манастира "Св. Архангел Михаил" и преминавайки по поречието на река Трескавец, се връща в отправната си точка при стадиона на Гара Бов. Дължината на пътеката е около 10км, а времето, необходимо за нейното обхождане, е около 3 часа. Тя е транспортно достъпна и от село Бов, и от село Гара Бов. По протежение на пътеката са изградени няколко места за отдих, подходящи за пикник и отмора.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Web site:
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари за Екопътека "Под Камико" - Гара Бов

Русалка преди 4 месеца · сподели във Facebook

Прекрасен и интересен маршрут. Не е вярно, че липсва маркировка. Обозначен и маркиран...само, че малко посещаван и зеленината скрива зад листенца маркировката. Просто трябва да се съблюдава внимателно. По пътеката прави компания почти през целия път рекичка подскачаща от камък на камък, образуващи множество водопади.

Maria преди 1 година · сподели във Facebook

Лоша маркировка. Има само една работеща чешма.

Александра преди 2 години · сподели във Facebook

Изключително живописна пътека. Лесно достъпна и подходяща за всички сезони, много близо до София.

Коментирай 500 символа

Вижте още

Други подобни обекти в страната