Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
3.0 / 6 оценки

Екопътека "Под Камико" - Гара Бов

Софийско
слаб дъжд 20°C
5 дневна прогноза
днес 15° / 23° 27 юни 14° / 25° 28 юни 12° / 20° 29 юни 11° / 20° 30 юни 9° / 20°
513м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 579
преглеждания за целия период 14576
Дата на публикуване 02.09.2014г.
През 2012г е изградена красива и живописна екопътека, която следва начупената и скалиста долина на река Бовска. Пътеката "Под камико" е изградена през 2012 година по проект "Активни граждански общности чрез читалищата: втори етап" на сдружение "Платформа АГОРА", финансиран от фондация "Америка за България".

Маршрутът е маркиран и започва от футболния стадион на Гара Бов, изкачва се по поречието на река Бовска и достига до водопада при "Камико" в село Бов, след което се спуска по стария коларски път до чешмата при местността "Чичеро", продължава до останките от манастира "Св. Архангел Михаил" и преминавайки по поречието на река Трескавец, се връща в отправната си точка при стадиона на Гара Бов. Дължината на пътеката е около 10км, а времето, необходимо за нейното обхождане, е около 3 часа. Тя е транспортно достъпна и от село Бов, и от село Гара Бов. По протежение на пътеката са изградени няколко места за отдих, подходящи за пикник и отмора.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Web site:
Виж карта

Популярни оферти

Grabo.bg Релакс в Искърското дефиле, край Мездра! Нощувка със закуска за двама в с. Зверино
7 бр. 1 нощувка 2 20лв/ден
Валидност на ваучера:
от 6 Юли до 6 Октомври 2019г.
Към офертата

Коментари · 5

Александра преди 3 години

Изключително живописна пътека. Лесно достъпна и подходяща за всички сезони, много близо до София.

Maria преди 3 години

Лоша маркировка. Има само една работеща чешма.

Русалка преди 2 години

Прекрасен и интересен маршрут. Не е вярно, че липсва маркировка. Обозначен и маркиран...само, че малко посещаван и зеленината скрива зад листенца маркировката. Просто трябва да се съблюдава внимателно. По пътеката прави компания почти през целия път рекичка подскачаща от камък на камък, образуващи множество водопади.

Bozhidara преди 10 месеца

Изключително неподдържана екопътека (ако мога изобщо така да се изразя). Навсякъде е обрасло с коприва и бурени, а на места маркировката е повече от объркваща. Самият водопад е красив и в най-високата си точка се разкрива истинска красота, но достигснето до там е почти кошмарно.

Mihaela преди 3 седмици

Абсолютно никакви табели , а маркировката я има и нагоре по друг път в селото , където изобщо не се стига до водопада , та така да се объркаш , че няма накъде . И да бяха написали , че пътеката започва като минеш ПРЕЗ стадиона , а не ОТ него, защото от него пътеки бол, да не говорим , че пътеката е обрасла и неподдържана

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още