Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
0.0
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Винарска изба "Пълдин" - Перущица

Перущица
умерен дъжд 13°C
5 дневна прогноза
днес 7° / 16° 21 сеп 6° / 17° 22 сеп 7° / 19° 23 сеп 10° / 20° 24 сеп 12° / 21°
262м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 33
преглеждания за целия период 1547
Дата на публикуване 12.08.2015г.
Винарска изба "Пълдин" - Перущица е създадена през 1932-1933г като кооперация за изкупуване и преработка на грозде, производство и търговия на висококачествени вина. По настоящем Винарска изба "Пълдин" обработва гроздето от 3200 хектара лозя разположени по северните склонове на Родопите и поречието на река Марица в Тракийската низина. Лозята са разположени между 190 и 230 метра надморска височина в области с подходящ и благоприятен тероар. Избата разполага със собствени лозя от сортовете: Каберне Совиньон, Мерло, Мавруд – клонова селекция от района на Тракийската низина.

Винарска изба "Пълдин"произвежда качествени червени вина с гарантирано наименование за произход на "Пълдин" от сортовете Каберне Совиньон, Мерло, Мавруд и Рубин, селекции и резерви. Дружеството произвежда винен оцет с 6 об.% киселинност с гарантирано качество. За ценителите на спиртните напитки се предлагат Пловдивска гроздова ракия, отличаваща се с нежен аромат и мек вкус на грозде, а също така и Пловдивска отлежала ракия. Към серията "Пълдин" са и спиртните напитки водка, мастика.

Дружеството сe състои от: Винзавод в град Перущица, изба за първично винопроизводство в село Брестник (разположена е на разстояние 25км от Винзавода в подножието на Родопа планина), цех за производство на винен оцет в град Стамболийски.

Удоволствие за всеки предпочел тръпката на винения туризъм е да посети Винарска изба "Пълдин" - Перущица, като бива въведен в тайните на винопроизводството. Първата стъпка е избата за първично винопроизводство в Брестник, а след това и самото бутилиране във винзавода в Перущица. В дегустационната зала, изцяло обновена през юни 2008 година, могат да бъдат посрещнати групи от около осемдесет туристи, които ще имат удоволствието да дегустират вина, придружени с тематична дискусия от професионален технолог.

Поемайки предизвикателството за посещение на Винарска изба "Пълдин", имате възможността и да обогатите историческите си познания. Град Перущица е с богато историческо минало, свидетелства от които се пазят в днешният исторически музей на града. Близостта на град Пловдив дава и възможност за разходка из Стария град, запазил духа на Възрожденска България.
Прочети още
Сподели този обект:
Телефон:

032 63 65 13

E-mail:
Виж карта

Оферти за нощувки наблизо

Nastani.bg Винена резиденция TODOROFF - нощувка със закуска
1 нощувка 2 43лв/ден 1 бр. 6 бр. 51 бр.

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо