Екомаршрут Бръшленско блато

Сливо поле слаб дъжд 25°C 13м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 13
преглеждания за целия период 376
Днес
18° / 28°
25°
чт, 27.07
17° / 23°
21°
пт, 28.07
17° / 26°
24°
сб, 29.07
19° / 31°
31°
нд, 30.07
22° / 32°
32°
Източник:
Web site:
Сподели този обект:
Добавено
в любими от:
Pavel PetrovMiroslava Damyanova

Посетено от:
Цветелин Павлов
Потребителска активност:
Miroslava Damyanova добави в любими преди месец
Цветелин Павлов отбеляза, че го посети преди 3 месеца
Violeta Georgieva поиска да го посети преди 5 месеца
Pavel Petrov добави в любими преди 1 година
Основният маршрут е с дължина 16км. По цялата си дължина е асфалтиран или циментиран и е проходим и при дъждовно време. Необходимо е повишено внимание при колоезнене по главния път (1,3км), където може да се използва широкия банкет от валиран макадам. Тук маршрутът съвпада с трасето на ЕвроВело 6.

В средата на Бръшленското блато има разширение, където може да се спре и да се наблюдава живота в блатото – птици, земноводни и влечуги, различни насекоми, както и растения като водна лилия, щитоносна какичка, мехунката и др.

В края на блатото маршрутът достига до Дунавската дига. Тук, ако поемете на изток, излизате на брега на р. Дунав при екзотично наколно рибарско селище. Можете да починете, а при предварителна заявка да се разходите с лодка до о-в Мишка и да опитате гозбите на дунавските рибари.

Основният маршрут продължава на запад по дунавската дига към с. Ряхово. Пазете чистота – минавате през една от най-големите вододайни зони в България! В края си пътят се отклонява на юг от дигата и излиза в началото на с. Ряхово на пътя от селото към с. Бабово. Можете да се отбиете в с. Ряхово и да посетите плажа. Тук можете да се нахраните и да наблюдавате една от най-големите колонии на водолюбиви птици, разположени на о-в Мишка. Основният маршрут продължава към с. Бабово, където завършва при Тракийската гробница. Тук има кът за отдих с изглед към цялото Бръшленско блато.
Прочети още
Оставете коментар и оценка
26/07/2017
Коментирай 500 символа

Други подобни обекти в страната