Рейтинг:
0.0
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Екомаршрут Бръшленско блато

Сливо поле
разкъсана облачност 5°C
5 дневна прогноза
днес 0° / 6° 22 яну 2° / 7° 23 яну 2° / 11° 24 яну 7° / 11° 25 яну 3° / 13°
преглеждания за последните 30 дни 22
преглеждания за целия период 1907
Дата на публикуване 13.06.2016г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Екомаршрут Бръшленско блато" за още по-богато съдържание.
Основният маршрут е с дължина 16км. По цялата си дължина е асфалтиран или циментиран и е проходим и при дъждовно време. Необходимо е повишено внимание при колоезнене по главния път (1,3км), където може да се използва широкия банкет от валиран макадам. Тук маршрутът съвпада с трасето на ЕвроВело 6.

В средата на Бръшленското блато има разширение, където може да се спре и да се наблюдава живота в блатото – птици, земноводни и влечуги, различни насекоми, както и растения като водна лилия, щитоносна какичка, мехунката и др.

В края на блатото маршрутът достига до Дунавската дига. Тук, ако поемете на изток, излизате на брега на р. Дунав при екзотично наколно рибарско селище. Можете да починете, а при предварителна заявка да се разходите с лодка до о-в Мишка и да опитате гозбите на дунавските рибари.

Основният маршрут продължава на запад по дунавската дига към с. Ряхово. Пазете чистота – минавате през една от най-големите вододайни зони в България! В края си пътят се отклонява на юг от дигата и излиза в началото на с. Ряхово на пътя от селото към с. Бабово. Можете да се отбиете в с. Ряхово и да посетите плажа. Тук можете да се нахраните и да наблюдавате една от най-големите колонии на водолюбиви птици, разположени на о-в Мишка. Основният маршрут продължава към с. Бабово, където завършва при Тракийската гробница. Тук има кът за отдих с изглед към цялото Бръшленско блато.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Web site:
Виж карта

Коментари

Коментирай 1000 символа

Препоръчано от
Decathlon logo

ДЕТСКА КАСКА TEEN 520, РОЗОВА
Изотермичен бидон за велосипед
Кошница за бидон 500, бяла

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо