Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
1.0 / 1 оценка
Места за нощувка наблизо

Образователен екомаршрут "Калимок-Бръшлен"

Тутракан
умерен дъжд 28°C
5 дневна прогноза
днес 19° / 28° 26 юни 19° / 28° 27 юни 17° / 31° 28 юни 17° / 23° 29 юни 15° / 26°
преглеждания за последните 30 дни 37
преглеждания за целия период 1065
Дата на публикуване 13.06.2016г.
Този маршрут представя естествените местообитания и биоразнообразието на защитена местност "Калимок – Бръшлен". Маршрутът започва от гр. Тутракан, преминава по дунавската дига покрай островите Тутракан и Калимок, след което се отклонява в южна посока към комплекс Калимок и достига главен път 21. В последната част има 2 варианта: 1) директен излаз по асфалтов път от комплекс Калимок към главен път 21 и 2) в края на блатото маршрутът се отклонява на изток по черен път докато достигне Староселския канал, след което поема отново на юг покрай канала и излиза на главен път 21. Вторият вариант има неясни участъци, тъй като част от черните пътища покрай нивите, по които се движи, често се разорават.

Предвидени са специални места откъдето могат да се заснемат някои от обитателите на Защитената местност. Туристите ще имат и възможността да си организират пикник и да дегустират специално приготвена по местни рецепти рибена чорба и риба печена на скара. Запалените риболовци ще имат възможност да изпробват уменията си в лова на риба.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Web site:
Виж карта
Посетено от:
TatqnaTИскраИ
Искат да посетят:
BetinaNadyaNGeorgiGGalinG
Добавено в любими:
СъбинаСGeorgiG

Коментари · 1

Божидар преди 1 година

Написаното тук е чного хубаво, обаче няма нищо общо с реалността.Природата наистина е страхотна, много е красиво.Обаче няма никаква екопътека.Няма маркировка, няма беседки, няма нищо.Просто намирате черен път накрая на Тутракан и си правите разходка по дигата на Дунав.Някой пак е усвоил едни пари и не си е свършил работата.

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо