село Гроздьово разкъсана облачност 19°C 27м. н.в.

Ботаническа градина "Мaргарита"

Ботаническа градина "Мaргарита"

село Гроздьово разкъсана облачност 19°C 27м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 80
преглеждания за целия период 715
Днес
11° / 19°
19°
сб, 27.05
11° / 18°
18°
нд, 28.05
12° / 19°
19°
пн, 29.05
13° / 19°
19°
вт, 30.05
18° / 21°
21°
Телефон:

0882 391 290, 0894 415 488

Още за обекта:
Адрес:
село Гроздьово, ул. "Юрий Гагарин" 15
Сподели този обект:
Потребителска активност:
Борко Недев поиска да го посети преди 3 седмици
Николай Атанасов поиска да го посети преди 2 месеца
Violeta Georgieva поиска да го посети преди 3 месеца
Виктория Колева отбеляза, че го посети преди 4 месеца
Джулая поиска да го посети преди 5 месеца
Места за нощувка наблизо
Ботаническа градина "Мaргарита"
"Градината на вечното лято"

Ботаническата градина се намира в село Гроздьово област Варна, на 30км oт морето, разполага с колекция от растения с преходно-средиземноморски, субтропичен и тропичен произход. В градината са събрани растения от шестте континента на земята, като най-голям брой са от Средиземноморието и южните части на умерения климатичен пояс.

Името си "Маргарита" носи от голяма група цветя, дървета, храсти и кактуси по целия свят. Най-ярките и красиви растителни видове в света носят това име. В едноименната градина, има повече от двадесет вариации и видове. Разположена е на северозападен терасиран хълм, разделена е на сектори, които обособяват в групи характерни растения от даден род. Начина на подбор при засаждането е избран така, че растенията са декорирани напълно към живот подобен като в тяхната естествена природна зона. Имената на всички растения са изписани на латиница, най-широко използваните български наименования, страната на произход и абсолютните минимални температури на измръзване през зимата. Някои от растенията в колекциите са аклиматизирани частично, в условията на малко по студен климат в сравнение с тяхната естествена среда.

Всички растения се отглеждат на открито, директно в почвата. Само някои видове от тропичен произход през студения период на годината се прибират в специални зимни градини. Подбрани са изключително редки растения и сортове, с възможно най-голяма студоустойчивост.

Градината разполага с места за отдих, спокойствие и тишина заобиколена от екзотична растителност. Градината е отворена 1 април до 15 ноември, всекидневно отворени врати към нестихващ дъх на тропическа зеленина и ароматни цветове. За всички запалени обожатели и нетърпеливи туристи, при предварителна уговорка градина отваря по всяко време на годината.
Прочети още
Оставете коментар и оценка
26/05/2017
Коментирай 500 символа

Други подобни обекти в страната