Имате въпрос за обекта?
Посетено от:
Рейтинг:
0.0
Участва в пътешествия

Ботаническа градина "Мaргарита"

село Гроздьово
ниска облачност 26°C
5 дневна прогноза
днес 14° / 27° 20 юни 13° / 29° 21 юни 15° / 29° 22 юни 22° / 27° 23 юни 22° / 27°
27м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 81
преглеждания за целия период 1489
Ботаническа градина "Мaргарита"
"Градината на вечното лято"

Ботаническата градина се намира в село Гроздьово област Варна, на 30км oт морето, разполага с колекция от растения с преходно-средиземноморски, субтропичен и тропичен произход. В градината са събрани растения от шестте континента на земята, като най-голям брой са от Средиземноморието и южните части на умерения климатичен пояс.

Името си "Маргарита" носи от голяма група цветя, дървета, храсти и кактуси по целия свят. Най-ярките и красиви растителни видове в света носят това име. В едноименната градина, има повече от двадесет вариации и видове. Разположена е на северозападен терасиран хълм, разделена е на сектори, които обособяват в групи характерни растения от даден род. Начина на подбор при засаждането е избран така, че растенията са декорирани напълно към живот подобен като в тяхната естествена природна зона. Имената на всички растения са изписани на латиница, най-широко използваните български наименования, страната на произход и абсолютните минимални температури на измръзване през зимата. Някои от растенията в колекциите са аклиматизирани частично, в условията на малко по студен климат в сравнение с тяхната естествена среда.

Всички растения се отглеждат на открито, директно в почвата. Само някои видове от тропичен произход през студения период на годината се прибират в специални зимни градини. Подбрани са изключително редки растения и сортове, с възможно най-голяма студоустойчивост.

Градината разполага с места за отдих, спокойствие и тишина заобиколена от екзотична растителност. Градината е отворена 1 април до 15 ноември, всекидневно отворени врати към нестихващ дъх на тропическа зеленина и ароматни цветове. За всички запалени обожатели и нетърпеливи туристи, при предварителна уговорка градина отваря по всяко време на годината.
Прочети още
Сподели този обект:
Телефон:

0882 391 290, 0894 415 488

Още за обекта:
Адрес:
село Гроздьово, ул. "Юрий Гагарин" 15
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари

Кристина преди 2 месеца

Градината е разположена на малка площ. Растенията са толкова нагъсто, че не може да се видят хубаво. Лесно се намира, тъй като има указазтелни табели.

Коментирай 500 символа

Други подобни обекти в страната