Ботаническа градина "Мaргарита"

село Гроздьово Ясно небе 11°C 27м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 86
преглеждания за целия период 624
Днес
5° / 12°
11°
вт, 25.04
2° / 17°
15°
ср, 26.04
9° / 16°
16°
чт, 27.04
9° / 16°
16°
пт, 28.04
9° / 16°
16°
Телефон:

0882 391 290, 0894 415 488

Още за обекта:
Адрес:
село Гроздьово, ул. "Юрий Гагарин" 15
Сподели този обект:
Потребителска активност:
Николай Атанасов поиска да го посети преди месец
Violeta Georgieva поиска да го посети преди 2 месеца
Виктория Колева отбеляза, че го посети преди 3 месеца
Джулая поиска да го посети преди 4 месеца
Места за нощувка наблизо
Ботаническа градина "Мaргарита"
"Градината на вечното лято"

Ботаническата градина се намира в село Гроздьово област Варна, на 30км oт морето, разполага с колекция от растения с преходно-средиземноморски, субтропичен и тропичен произход. В градината са събрани растения от шестте континента на земята, като най-голям брой са от Средиземноморието и южните части на умерения климатичен пояс.

Името си "Маргарита" носи от голяма група цветя, дървета, храсти и кактуси по целия свят. Най-ярките и красиви растителни видове в света носят това име. В едноименната градина, има повече от двадесет вариации и видове. Разположена е на северозападен терасиран хълм, разделена е на сектори, които обособяват в групи характерни растения от даден род. Начина на подбор при засаждането е избран така, че растенията са декорирани напълно към живот подобен като в тяхната естествена природна зона. Имената на всички растения са изписани на латиница, най-широко използваните български наименования, страната на произход и абсолютните минимални температури на измръзване през зимата. Някои от растенията в колекциите са аклиматизирани частично, в условията на малко по студен климат в сравнение с тяхната естествена среда.

Всички растения се отглеждат на открито, директно в почвата. Само някои видове от тропичен произход през студения период на годината се прибират в специални зимни градини. Подбрани са изключително редки растения и сортове, с възможно най-голяма студоустойчивост.

Градината разполага с места за отдих, спокойствие и тишина заобиколена от екзотична растителност. Градината е отворена 1 април до 15 ноември, всекидневно отворени врати към нестихващ дъх на тропическа зеленина и ароматни цветове. За всички запалени обожатели и нетърпеливи туристи, при предварителна уговорка градина отваря по всяко време на годината.
Прочети още
Оставете коментар и оценка
24/04/2017
Коментирай 500 символа

Други подобни обекти в страната