Почивка в гората на самодивите
Продължителност: 2 дни Подходящо за: Пролет, Лято, Есен Добавено на: 06.02.2020 г.
Разкажи ни твоето пътешествие

Почивка в гората на самодивите

Сподели това пътешествие:
Брой преглеждания:
1321 бр.
Рейтинг:
0.0
Дата на добавяне:
06.02.2020г.
Увод от автора:
Тази разходка ще ви отведе в горите на ловно стопанство Шерба, едно много приятно място за почивка сред природата, което се намира близо до село Гроздьово и отстои на 70 км от град Варна. В околностите на Шерба ще посетим еко-комплекс Шерба, ловно стопанство "Шерба", ботаническа градина "Маргарита" в селото, което носи името на българския партизанин Гроздьо Желев Николов, комплекс Дебелец и природната забележителност Чудните скали.
Продължителност: 2 дни
Подходящо за сезон: Пролет Лято Есен
Етикети:
Планина За двойки За компания За уикенда Енология Гастрономия
Виж на картата
1 Еко-комплекс Шерба - Гроздьово
От автора:
Еко-комплекс Шерба е вдъхновен от българската история и мъдростта на поколенията. Гостите имат възможността да се докоснат до магията на красивата гора от вековни дървета и палитрата от български традиционни кулинарни вълшебства. Еко-комплекса се намира в гората на с. Гроздьово на 70 км от град Варна. През селото минава долината на река Камчия, в близост до него се намират язовир Елешница и язовир Цонево.
Планирано време: над 8 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
слаб дъжд 7°C
5 дневна прогноза
днес 3° / 8° 30 ное 1° / 6° 01 дек -1° / 1° 02 дек -2° / 3° 03 дек 1° / 7°
От потребителите:
Рейтинг за Еко-комплекс Шерба - Гроздьово:
5.0 / 1 оценка
2 Ловно стопанство "Шерба"
От автора:
"Шерба" - с.Горен Чифлик е първият български ловен район основан през 1930 г. от цар Борис III. Районът е бил специално избран. Природната среда и благоприятните атмосферни условия гарантират богатството на стадата. Основни видове дивеч на територията са: благороден елен и елен лопатар, сърна, дива свиня и муфлон. "Шерба" предлага ловни трофеи от благороден елен, муфлон и дива свиня. Успешно се ловува на бекаси и фазани. Сред хищниците предмет на лов са: чакал, лисица и дива котка.
Планирано време: от 1 до 2 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
слаб дъжд 7°C
5 дневна прогноза
днес 3° / 8° 30 ное 1° / 6° 01 дек -1° / 1° 02 дек -2° / 3° 03 дек 1° / 7°
От потребителите:
Рейтинг за Ловно стопанство "Шерба":
3.0
3 Ботаническа градина "Мaргарита"
От автора:
Ботаническата градина се намира в село Гроздьово, област Варна. Разполага с колекция от растения с преходно-средиземноморски, субтропичен и тропичен произход. В градината са събрани растения от шестте континента на земята, като най-голям брой са от Средиземноморието и южните части на умерения климатичен пояс. Всички растения се отглеждат на открито, директно в почвата. Само някои видове от тропичен произход през студения период на годината се прибират в специални зимни градини.
Съвет:
Може да си закупите книгата "Отглеждане на цитруси на открито в България", автор на която е собственика на ботаническа градина "Маргарита" Иван Иванов.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
ул. "Юрий Гагарин" 15 Виж адреса
слаб дъжд 9°C
5 дневна прогноза
днес 5° / 11° 30 ное 3° / 8° 01 дек 1° / 3° 02 дек 1° / 5° 03 дек 3° / 10°
От потребителите:
Посетено от:
4 Комплекс Дебелец - с.Дебелец
От автора:
Комплекс Дебелец е разположен на брега на живописния язовир Цонево, в село Дебелец. Копнеещите за отдих от забързаното и динамично ежедневие, търсещите тишина, прохлада и спокойствие, именно тук в комплекс Дебелец на брега на живописния язовир Цонево ще намерят това, от което се нуждаят. Уютът, приятната обстановка, съчетани с тишината и спокойствието предлагат пълноценен отдих сред дивата и красива природа.
Планирано време: над 8 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
слаб дъжд 8°C
5 дневна прогноза
днес 4° / 10° 30 ное 2° / 7° 01 дек -1° / 2° 02 дек -1° / 4° 03 дек 2° / 10°
От потребителите:
5 Природна забележителност Чудните скали
От автора:
Скалният феномен Чудните скали се намира на 4 км. от село Аспарухово. Чудните скали представляват масив от около десетина красиви скални игли с височина 40-50 м., наподобяващи кули на замък. Образувани са от въздействието на водата и вятъра върху варовика. Скалите изникват непосредствено от бреговете на язовир "Цонево", където са най-стръмни и отвесни. Тъй като се виждат от главния път, скалите често привличат пътуващите, които отбиват, за да се насладят на гледката.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
От потребителите:
Рейтинг за Природна забележителност Чудните скали:
4.5 / 33 оценки
Заключение от автора:
Гората Шерба е известна с уникалното си богатство на флора и фауна. Това е едно от местата в България, където все още се срещат богати популации от благородни елени, лопатари, сърни, диви свине и муфлони. Тук е и царството на широколистните дървета - вековни смесени гори от бук, дъб, габър, благун, цер и сребролистна липа. Според старо предание буковете и дъбовете са свещени дървета, на които живеят самодивите. Посетете тяхната вълшебна гора.

Коментари

Коментирай 1000 символа