Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка

Връх Градо - Брезе

село Брезе (Област София)
тъмни облаци 22°C
5 дневна прогноза
днес 10° / 26° 23 май 12° / 25° 24 май 13° / 22° 25 май 11° / 25° 26 май 13° / 25°
1027м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 40
преглеждания за целия период 2389
Дата на публикуване 04.07.2016г.
Село Брезе не е непозната дестинация за туристи, които обичат да обикалят встрани от масовите маршрути, за да избягат от навалицата на най-популярните ни дестинации. Макар и малко по население, то предлага интересни места, които ще ви заинтригуват. Сред тях са водопадът Добравишка Скакла, Понор с върховете си Препасница и Сърбеница, останките от средновековен манастир, Чешмата на влюбените, десетките пещери и др.

Където и да се намирате из Брезе, пред погледа ви все ще се опитва да ви се "натрапи" връх Градо. Легенди свързани с върха, можете да намерите много. Макар да е висок едва над 1000 метра, той ще ви предостави невероятна гледка, която съперничи по живопис с това, което можете да видите, ако се покатерите на някои далеч по-високи негови събратя.

Достъпът до върха е изключително лесен и бърз. Тръгва се от самия център на селото и в зависимост от темпото ви, изкачването отнема около 2 часа и половина. Маршрутът условно може да се раздели на две части. Първата криволичи през малка долинка, докато завоите ѝ ви изведат до билото, по което до върха почти няма значителни изкачвания.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Виж карта

Коментари · 1

Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо