• Екопътека "В царството на Зелениката" - Кондолово
  • GPS Координати: 42.09354657, 27.68169522
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
3.9 / 10 оценки
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Екопътека "В царството на Зелениката" - Кондолово

село Кондолово
разкъсана облачност -2°C
5 дневна прогноза
днес -4° / -2° 18 яну -6° / 0° 19 яну -5° / 1° 20 яну -3° / 5° 21 яну 1° / 8°
309м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 125
преглеждания за целия период 13378
Дата на публикуване 25.06.2015г.
Маршрута тръгва от с.Кондолово на север и се спуска през вековна дъбово-букова гора към Мързевски дол. След това пътят продължава надолу, по стар коларски път, по десния бряг на дола. Бреговете на Мързевски дол са окичени с уникална растителност - лавровишня, подезичест залист, колхидски джел и други интересни видове от фауната на резервата. Шест от тях могат да се видят единствено в Странджа.

Маршрутът пресича няколко пъти Мързевски дол и го напуска със стръмно изкачване през вековна букова гора с храсти от странджанска зеленика. Оттам се завръща в с. Кондолово. Дължината еко пътеката 4.40 км, денивелацията е 82 метра. Маршрутът е подходящ за туристи на всяка възраст.
Прочети още
Сподели този обект:
Добавено от:
Виж карта

Коментари · 7

Stancho преди 4 години

Много хубава еко пътека. По време на прехода видях сърна и елен, мега яко! Пътеката има две беседки по пътя и няколко места за отдих. Със 2-3 цигарка паузи я преминах за около час и половина, естествено ще се посети отново, но няма да бързам толкова, а ще се насладя максимално на мястото

Гергина преди 3 години

Страхотна еко пътека.Обозначена е навсякъде.Приятно и спокойно.Около 5 км е.

Ани преди 3 години

Много красиво място, Странджа очарова! Пътеката е интересна и достъпна, с децата я минахме без проблем. Нямам търпение да дойде май и да я видя в целия и разкош, когато зелениката я обагри в лилаво!

Марияна преди 3 години

Пътеката е идеална за семейни разходки, маршрута не е труден и има обособени места за почивка с маси и пейки. Подходящото време за разходка е средата на май, когато зелениката цъфти. По пътеката има много информационни табели, направени по интересен начин. Има голям участък от пътя от Бургас към Кондолово, който е доста е лош, така че се заредете с търпение.

Светлозар преди 1 година

76 000 лева профукани в гората за този европроект. Маркировката е правена от селския идиот. На табелите в селото е описана черно червена маркировка. По пътеката такава няма. Има бяло синя, която отговаря на друг 13км. маршрут. Самото начало се предполага да е през арка, която обаче е скрита. За начало на маршрута може да се гадае по табелата за проект, но това начало ли е, край ли е... За посоките кой както иска. В селото има още две табели.с общ информационен характер. Следвайки местната логика

Вили преди 1 година

Пътеката не е обозначена добре - много трудно намерихме началото й, въпреки че знаехме, че започва с арка. За съжаление никой не се е погрижил да посочи как се стига до въпросната арка. Маркировката би трябвало да е червено-черна, но се оказа, че няма подобна. Приехме, че дърветата маркирани в ярко оранжево или посочват екопътеката, или са маркирани за сеч. Самата пътека е неподдържана, нападали дървета, а съоръженията с информация и игри са счупени и изоставени.

LachoNadia преди 6 месеца

Пътеката е добре обозначена със синьо-бели табели. Минава се за 2 часа. На места тревите са избуели и трябва да се внимава за кърлежи ако сте с куче. Край влажните части когато пресичате поточетата внимавайте за змии.

Коментирай 1000 символа

Оферти за нощувки наблизо

Романтична почивка в Царево! 2 или 3 нощувки за двама със закуски и възможност за вечери
2 бр. 2-3 нощувки 2 25лв/ден 3 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Януари до 28 Февруари 2021г.
Към офертата

Препоръчано от
Decathlon logo

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още