Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
0.0
Вземи ваучер от Grabo:
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Театър 199 - София

София
слаб дъжд 22°C
5 дневна прогноза
днес 13° / 23° 21 юни 13° / 23° 22 юни 14° / 24° 23 юни 15° / 25° 24 юни 14° / 21°
554м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 26
преглеждания за целия период 1261
Дата на публикуване 21.10.2015г.
Театър 199 "Валентин Стойчев" е сценично пространство посветено на камерни спектакли от съвременни автори.

Основан е на 12 юни 1965 година. Наречен е така, заради 199-те места, с които разполага тогава. Помещава се в "уютно подземие" в центъра на София. Има една камерна зала, която след няколко ремонта, за по-голям комфорт на посетителите, разполага със 169 зрителски места. Театърът няма собствена трупа, всички творчески екипи, включително режисьори и актьори, които поставят и играят в "199", са гостуващи.

Месечната му програма е богата. Изнасят се вечерни представления за възрастни - с начало 19:30ч. Съществува традиция през зимните месеци да се представят дневни неделни спектакли от 15:00ч. Също така всяка събота и неделя има представления за деца от 11:30ч. През месеците юни-септември началото на вечерните спектакли е 20:00ч. На тази сцена са поставяли едни от най-елитните режисьори, а десетки емблематични роли са изиграли най-талантливите за своето време артисти.

Повече информация за театралната програма може да видите тук.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Работно Време:

Всеки ден: 09:30ч - 19:30ч

Телефон:

02 987 85 33, 0889 028 099

Още за обекта:
E-mail:
Адрес:
София, ул."Славянска" 8 (ул. "Георги С. Раковски")
Виж карта

Популярни оферти

Grabo.bg Вълнуващият спектакъл "Времето е спряло" с режисьор Ивайло Христов - на 24 Юни
15 бр.
Валидност на ваучера:
24 Юни 2019 (Понеделник)
Към офертата
Grabo.bg Христо Гърбов, Евгени Будинов и Албена Михова в комедията "Изневери в повече" на 26 Юни
79 бр.
Валидност на ваучера:
26 Юни 2019 (Сряда)
Към офертата
Grabo.bg Албена Колева, Тончо Токмакчиев и Кирил Ефремов в комедията "Мъже под чехъл" на 30 Юни
30 бр.
Валидност на ваучера:
30 Юни 2019 (Неделя)
Към офертата
Представления: "Госпожица Юлия" дата на събитието: Чт, 20 Юни 2019 ГОСПОЖИЦА ЮЛИЯ от ОГУСТ СТРИНДБЕРГ Театър 199 Автор: Огуст Стриндберг Превод: Васа Ганчева Постановка: Йосиф Сърчаджиев Сценография: Невена Белева Музика: Мартин Каров Костюми: Невена Белева Участват: Калин Врачански, Йоана Буковска - Давидова, Мира Върбанова Аристократичен дом в нощта срещу Еньовден... На този празник се берат цветя и билки, и треви, на които се приписва магическа сила. Баячки и знахарки забъркват отвари за здраве, за късмет, за прогонване на злите духове... но най-вече за любов. Въздухът трепти от пареща възбуда, от сладостни, но и опасни страсти. Всички в скандинавското имение празнуват. Лакеят Жан и готвачката Кристин са в кухнята. Жан е обещал следващия танц на Кристин. Но в този момент госпожица Юлия, дъщерята на господаря, нахлува в приповдигнато настроение и отвежда слугата със себе си. Така започва историята на гениалния Огуст Стриндберг. А когато към нейния край се съмне, нищо повече няма да бъде каквото е било...
днес Представления: "Госпожица Юлия"
Представления: "Договор 2019" дата на събитието: Пт, 21 Юни 2019 Автор: Майк Бартлет Превод: Веселин Димов Постановка: Васил Василев Сценография: Николай Димитров Музика: Милен Апостолов Костюми: Константин Вълков Участват: Ани Вълчанова, Надя Дердерян В периметър от една пряка около апартамента в Излингтън, Лондон, в който Джордж Оруел е написал романа „1984“, днес има 39 камери, поставени от органите на реда и вероятно още десетки подобни устройства инсталирани от граждани за неприкосновеността на домовете им. Изчислено е, че в британската столица човек попада под прицела на 350 обектива в рамките на своето ежедневие. Но къде е границата между сигурността и намесата в личното пространство? Немалко фирми следят изкъсо действията на своите служители именно с помощта на такава електроника. Това, разбира се, е за да се контролира ефективността на всеки в трудовата му среда по веригата на производствената линия, което напомня на Чаплиновите „Модерни времена“, нали? Е, модерните времена настъпиха. Те са днес. Те са абсурдно-комични, но в нелепостта им прозира и сянката на нещо наистина зловещо. Пиесата отразява английското съвремие, но без съмнение, такива практики се разпростират навсякъде по света, а също и у нас. И какво се случва, когато те започнат да диктуват живота ни, дори когато не сме на работа? Дори интимните ни отношения? Какво се случва, ако се окаже, че най-съкровените ни чувства могат да попречат на потока от постоянно растящи продажби на една международна корпорация? Че трябва да направим избор между любовта и кариерата си? Може би си мислите, че отговорът тук е ясен? Но сигурни ли сте?
утре Представления: "Договор 2019"
Представления: "Брудершафт" дата на събитието: Сб, 22 Юни 2019 БРУДЕРШАФТ Театър 199 Автор: Анатолий Крим Постановка: Асен Шопов Сценография: Владимир Шишков Участват: Васил Михайлов, Стефка Янорова БРУДЕРШАФТ – ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол Домът на Степан Николаич. Мебели от съветската епоха, ергенски безпорядък. През прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал... Така започва пиесата БРУДЕРШАФТ. Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Бившата учителка ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа. Но ще успее ли той да разгадае какво се крие зад нейната поява? Ролите изпълняват мощният актьор Васил Михайлов и ослепителната Стефка Янорова. Те ще ви запленят с убедителната си, задълбочена игра, с която пресъздават надиграването между своите герои. А режисьорът-доайен Асен Шопов, с деликатно майсторство и прекрасно усещане за чаровното и нежното, разкрива най-тънките нюанси на сюжета. Авторът на БРУДЕРШАФТ – Анатолий Крим – е сред най-поставяните рускоезични драматурзи на нашето време. В един и същи момент двадесет и седем театъра играят негови пиеси само в родната му Украйна. Постановките на текстовете на Крим по света са безчет. Дойде време Театър 199 да включи в своята репертоарна палитра една от ярките творби на Крим – БРУДЕРШАФТ. Насладете се на романтичната наздравица на фона на железопътния каданс.
22 юни Представления: "Брудершафт"
Представления: "Пухеният" дата на събитието: Нд, 23 Юни 2019 ПУХЕНИЯТ Театър 199 "Валентин Стойчев" Автор: МАРТИН МАКДОНА Превод: Искра Николова Постановка: Явор Гърдев Сценография: Никола Тороманов Музика: Калин Николов Участват: Пенко Господинов, Михаил Мутафов, Стоян Радев Ге. К., Никола Мутафов, Стефани Стоилова Яка музика. Ярко осветено помещение за разпит. Бюро с купчина папки. ПУХЕНИЯТ започва с трясък! Ако не беше пиеса, а сън, може би щеше да бъде такъв: Вървиш. Все по-навътре и по-надълбоко в митична гора. Изведнъж се препъваш в нещо. Ковчеже! Ковчежето – дървено, тъмно, с надпис: ”Човешката тайна”. Но къде е ключето? Предстои приключение. Обикаляш земята надлъж и нашир. Тибет, Тимбукту, Лос Анджелис, Дъблин. Надничаш в прозорци и книги, и в Гугъл. Осъзнаваш – светът е зловещ. С акваланг в морето се спускаш, летиш с дирижабъл. Пътуваш във времето също. И срещаш крале, философи, покойници, влюбени, питаш пророци за златния ключ. Накрая попадаш в своето детство. Там, под възглавка от приказки мрачни, напипваш… ключе. Отключваш ковчежето, бавно капака повдигаш. А вътре – човешката тайна, наречена просто: ВЪОБРАЖЕНИЕ. ПУХЕНИЯТ е свят не насън, не наяве, а ”натеатър”, светът сега. Едновременно човешки… и кошмарен. ПУХЕНИЯТ завършва с трясък! ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО Е С ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ 150 МИНУТИ С АНТРАКТ.
23 юни Представления: "Пухеният"
Представления: "Времето е спряло" дата на събитието: Пн, 24 Юни 2019 ВРЕМЕТО Е СПРЯЛО Театър 199 Автор: Доналд Маргулис Превод: Златна Костова Постановка: Ивайло Христов Сценография и костюми: Марина Янева Участват: Кристина Янева, Пенко Господинов, Пламен Сираков, Даниела Стамова "Във време на социален катаклизъм и съмнение в ценностите на нашето общество, винаги ще се намерят хора, които съхраняват своя идеализъм. В наши дни, когато бушуват войни не толкова далече от границите ни и огромен брой хора напускат домовете си, за да търсят по-нормално съществуване в други страни, разказите на журналистите, които работят в най-горещите територии и образите на фотографите, които ежедневно рискуват живота си, са безценни за нашето по-задълбочено разбиране на конфликтите. Защото политиците и военните лидери ни казват едно, а снимките ни разкриват друго и подхранват съпротивата срещу войната". Из реч на фотографа Джеймс Нахтуей на форума TED
24 юни Представления: "Времето е спряло"
Представления: "Хората от Оз" дата на събитието: Вт, 25 Юни 2019 ХОРАТА ОТ ОЗ Театър 199 Автор: Яна Борисова Постановка: Галин Стоев Сценография: Юлиян Табаков Участват: Цветана Манева, Радена Вълканова, Стефан Вълдобрев, Проф. Д-Р Атанас Атанасов, Вежен Велчовски „Хората от Оз”, ведно с „Малка пиеса за детска стая” и „Приятнострашно”, завършва този емоционален и драматургичен триптих, който се случи заради един театър, едно приятелство и група вдъхновяващи актьори. Героите в тези пиеси много си приличат. Може би са едни и същи хора в различни прераждания. Може и да не са. По-важното е, че това са същества способни да приемат чувствата си, да ги коментират и споделят, което им е помогнало да оцелеят в „един доста притеснителен свят”. „Хората от Оз” е нещо като дълго любовно писмо без адресат. Вътре е написано всичко, което искаме да кажем на тези, които обичаме или сме обичали някога. Яна Борисова и Галин Стоев
25 юни Представления: "Хората от Оз"
Представления: "Самотният запад" дата на събитието: Чт, 27 Юни 2019 САМОТНИЯТ ЗАПАД Театър 199 "Валентин Стойчев" Автор: Мартин Макдона Превод: Матей Тодоров Постановка: Владимир Люцканов Сценография: Мира Каланова Участват: Проф. Д-Р Ивайло Христов, Малин Кръстев, Николай Луканов, Мила Люцканова В незабравим момент в края на пиеса от готическокомичната Трилогия за Лийнан от Мартин Макдона един от героите виновно промърморва: “Това никак не е смешно“. Лаконична реплика, която обаче отеква като шамар в съзнанието на зрителя. Сякаш, след като ни е шокирал и разсмивал в продължение на цялата история с убийства, разврат, нелепости и неадекватност, авторът задава въпроса: Кога ще престанем да се маем, кога ще спрем да се смеем, кога най-сетне ще започнем да мислим и да чувстваме? Често се твърди, че най-присъщият жанр в ирландската литература е трагикомедията. Но в случая с драматургията на Макдона комедията и трагедията са така силно преплетени, че се превръщат в обща сплав от неразличими нишки. Пиесите му са смайващо развлекателни, но често се превиваме от смях и едновременно от болка. В тях семейството е нещо изродено, общественият ред е в пълен хаос, моралът е потънал в дълбоко блато. Героите са силно озадачени от реалността. Това ги прави колкото комични, толкова и демо-нични. Защото освен наивни, те често са и безжалостно брутални...
27 юни Представления: "Самотният запад"
Представления: "Кроасан" дата на събитието: Пт, 28 Юни 2019 КРОАСАН Театър 199 "Валентин Стойчев" Автор: Мартин Колев Режисьор: Васил Дуев Сценография: Даниела Николчова Музика: Стефан Здравески Участват: Петко Венелинов, Цветина Петрова Случва ли ви се да сънувате, но да сте убедени, че сте будни? Или пък да сте будни и да имате силното усещане, че може би сънувате? Понякога границата между двете състояния се размива – вълшебно, чудновато. И не знаете в кой свят се случва всичко. Спомени се заиграват с вас или пък настоящето ви кани в своя лабиринт с подвеждащи посоки и неочаквани обрати. „Животът е сън”, заявява Калдерон. „Направени сме ний от сънища”, въздъхва геният от Стратфорд в „Както ви харесва“. А талантливият млад български автор Мартин Колев, спечелил последния конкурс на нашия театър за нова българска драматургия на името на изключителната Славка Славова, е написал пиеса за съня наяве с дръзко въображение. Сътворил я е със свободно и леко перо – „както му харесва”. Като криминална загадка, като блян. Но и като изследване на мястото на душата в живота ни. Животът, който технологиите превземат все по-настойчиво и агресивно. Любителите на фантастиката ще бъдат заинтригувани от извънземното въображение на пиесата. А останалите ще са заплененени от човечността, заложена в нея. Очаквайте пред вас да се разкрие същността на една, на пръв поглед проста дума – кроасан. Дума, която речниците дефинират като: „сладостна кифла от фино маслено тесто, с формата на полумесец и с пълнеж от шоколад или мармалад”. Но чрез богат хумор, страст и нежност постановката ще ви разкрие и други измерения на кроасана. Уханен аромат, усещане за същност, за спасение от полудялото ни време и... за обич. Сън ли е или пък не, този кроасан?
28 юни Представления: "Кроасан"
Представления: "Разговори с Мама" дата на събитието: Нд, 30 Юни 2019 РАЗГОВОРИ С МАМА Автор: ЖОРДИ ГАЛСЕРАН Превод: Нева Мичева Постановка: Венцислав Кулев Сценография и костюми: Нина Пашова Участват: Меглена Караламбова, Георги Къркеланов Това е една смешна история върху сериозни теми. Любопитен двубой между майка и син. Дали най-важната цел в живота да е високоплатената работа, луксозната кола, скъпият апартамент, екскурзията до Канарските острови?... Ами после?! "Страх да не останеш без нищо, ако до нещо вече си се добрал. А ако не си - страх да не останеш без илюзията, че можеш да го имащ," изплаква героят, съсипан от чувството за пълна безизходица. "Сине," успокоява го майката, "Това, което за теб е голям ужас, за мен е въздух под налягане." Нищо материално не може да замени вниманието, разбирането, обичта в очите на човека до теб. Звучи познато, но е толкова необходимо в днешното ни странно време...
30 юни Представления: "Разговори с Мама"
Представления: "Отворена брачна двойка" дата на събитието: Пн, 1 Юли 2019 ОТВОРЕНА БРАЧНА ДВОЙКА Театър 199 "Валентин Стойчев" Автор: ДАРИО ФО и ФРАНКА РАМЕ Превод: Хубен Стойно Режисьор: Мариус Куркински Сценография: Петя Стойкова Музика: Емилиян Гацов Участват: Рени Врангова, Веселин Анчев, Константин Икономов "Преди да се ожени мъжът е недовършен човек. Бракът го довършва" - Жа Жа Габор. "Бракът е абсолютно същото нещо като погребението, само дето усещаш аромата на цветята, които ти поднасят" - Грейс Хенсън. "На мен и мъжа ми разводът никога не ни е минавал през ум... убийство - да, но развод - никога" - Джойс Бръдърз. "Съветвам всеки мъж да се ожени. Ако попадне на добра жена ще е щастлив, ако ли не - ще стане философ" - Сократ. "Бракът е триумф на въображението над здравия разум" - Оскар Уайлд. "Трябваше да се разведа; жена ми бе незряла. Например, един ден влезе в банята докато си взимах вана и ми потопи корабчетата" - Уди Алън.
01 юли Представления: "Отворена брачна двойка"
Представления: "Вересии" дата на събитието: Пт, 12 Юли 2019 ВЕРЕСИИ Театър 199 Автор: по П.Р.Славейков, Й.Радичков, Д.Донев и др. Режисьор: Бойко Богданов Сценография: Вечеслав Парапанов Костюми: Цвета Богданова Участват: Мария Сапунджиева, Тончо Токмакчиев, Христо Андреев Авторски спектакъл на БОЙКО БОГДАНОВ, ВЕЧЕСЛАВ ПАРАПАНОВ, МАРИЯ САПУНДЖИЕВА, ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ Кръчма, някъде в нашата българска безпътица, в съвременното ни безвремие. Героите на Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев са кръчмарка и кръчмар. В очакване на клиенти и на по-добри дни, те отмерват времето в мечтания и комични кавги. Отворили тефтера с вересиите, двамата си спомнят за чешитите, които някога са идвали в селската пивница за да се напият, да лудуват, да се бият и да се надлъгват. Днес единственият гост на Мара и на Тоньо е Крумчо Цигуларя. Те го черпят с греяна ракия. Черпят го на вересия, черпят го за да посвири, после му наливат пак – да спре. Борови подпалки ухаят и дим от печката отлита в небесата, от които упорито сняг се сипе. Така се нижат часовете, като зърна на броеница. И въпреки несгодите и тегобите, въпреки самотността и дяволското безпаричие, смехът и любовта надвиват, а те са тъй необходими!
12 юли Представления: "Вересии"
Представления: "Симулатор за чифтосване" дата на събитието: Сб, 13 Юли 2019 СИМУЛАТОР ЗА ЧИФТОСВАНЕ Театър 199 Автор: ДЖОУЗЕФ СКРИМШОУ Режисьор: Пламен Панев Сценография и костюми: Елица Георгиева Превод: Любов Костова Участват: Георги Спасов, Герасим Георгиев - Геро, Йоана Буковска - Давидова Добре дошли в ресторант ”Блаженство”! ТАЗИ ВЕЧЕР ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ВАС! Очаква Ви едно ексцентрично, но и изключително смешно изживяване. Вие играете ролята на злата и непреклонна съдба в романтична комедия за двойка непознати, които имат различни представи за бъдещата си среща. В определени моменти нашата объркана двойка ще бъде изправена пред необходимостта да вземе конкретно решение. В случай, че те не успеят, единственият начин представлението да продължи е Вие да направите избор вместо тях. След като разрешите дилемата ще станете свидетели на онова, което сами сте забъркали. Предстои Ви да видите среща с непознат с цел брак - най-ужасяващата културна институция измислена от западната цивилизация! Приятно забавление!
13 юли Представления: "Симулатор за чифтосване"
Представления: "Театър, любов моя!" дата на събитието: Сб, 21 Септември 2019 ТЕАТЪР, ЛЮБОВ МОЯ! Театър 199 Автор: Валери Петров Постановка: Касиел Ноа Ашер Участват: Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля, Стефка Янорова „Маски навсякъде, маски различни, маски красиви за грозни сърца, маски невидими, плътни, отлични, които приличат досущ на лица, маски – откакто се помним, защото ний роби на фалша сме и той е наш крал, и така е гласяло и латинското мото на театъра, в който е Шекспир играл: „Totus мundus agit histrionem”, тоест „актьорствува целият свят”. Да, откакто се помним, ний кръжим и се гоним в един таен, безкраен и велик маскарад…“ Валери Петров Когато се втурнах в репетициите на „Театър, любов моя!“ не предполагах, че предстои едно екстремно спускане по ледено било... хлъзгаво, опасно, неравно... право във врящо кълбо от нерви, любов, тайни, очарования, разочарования... И още стоицизъм, страхопатии, беззащитност, вяра... Абе актриси! Можеш ли да ги разбереш? 26 години от времето на първата ни среща с Лили, Стефка и Краси, се превърнаха във въздух... Прекалено самодоволна съм била, да си въобразя, че ги познавам! Не си представях, че Жени... Актриси... с техния опит, завоювана слава, харизма, са: първо – опростителни към моите несъвършенства. Второ: че имам срещу себе си бойци – саможертвени, безсуетни, дръзки. Трето: че е възможно репетиционен процес да премине във взаимност, помощ, подкрепа, нечовешко разбиране и вглеждане в Сърцето на другия. „Театър, любов моя!“ не е представление. То е лична, съдбовна среща на четирима непознати. Сега съм щастлива. Настъпи сияние и успокоение. Внезапно ми се доспа. А това е висше доверие – да спиш в нечие присъствие. Защото спящият артист всъщност е гол за злост и съд... Спящият артист е толкова лесно да бъде убит. Защото по челото му като сенки от облаци преминават най-съкровените му мисли. Който гледа спящия – чете мислите му. Затова е толкова страшно да спиш... Затова не спя. Стоя в коридора и гледам звездите. Говорите ли насън? Аз крещя. Та аз знам, че живея за последен път. Ако не умра и поискам да има пролет, сезон, театър, ще е само чрез Вашата любов. Без нея ще умра. Защото да зная, че Вас ви има, значи зная, че няма смърт. Благодаря на Галин Стоев, че го има в живота ни! Касиел Ноа Ашер
21 сеп Представления: "Театър, любов моя!"
Представления: "Семеен съвет" дата на събитието: Чт, 25 Юли 2019 СЕМЕЕН СЪВЕТ Театър 199 Автор: Кристина Клементе Превод: Нева Мичева Режисьор: Проф. Д-Р Атанас Атанасов Сценография: Невена Белева Музика: Никола Стоянов Участват: Георги Спасов, Анастасия Ингилизова, Васил Дуев, Никола Стоянов, Христина Джурова "СЕМЕЕН СЪВЕТ" е ярка комедия на младата звезда на каталонската драматургия КРИСТИНА КЛЕМЕНТЕ. Режисьорът АТАНАС АТАНАСОВ подхожда към пиесата с наслада от необичайния характер на нейния хумор. ГЕОРГИ СПАСОВ и АНАСТАСИЯ ИНГИЛИЗОВА създават поразително сатирични образи, които са еталон за комедийно присъствие на сцената. А по-младите НИКОЛА СТОЯНОВ,ХРИСТИНА ДЖУРОВА и ВАСИЛ ДУЕВ доказват, че имат сериозно бъдеще, включително и в боравенето с "несериозното" в театъра. "СЕМЕЕН СЪВЕТ" ще разплете пред Вас един развлекателен сюжет, изпълнен с множество интриги и с неочакван, хитроумен край. Насладете се на това необикновено театрално преживяване! Изключително смешно, но и с премерена, изящна нотка горчивина.
25 юли Представления: "Семеен съвет"

Коментари

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо