• Познавателен маршрут "Музей на гората"
  • GPS Координати: 41.79682700, 24.13248700
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
0.0
Места за нощувка наблизо

Познавателен маршрут "Музей на гората"

Родопи
снеговалеж -2°C
5 дневна прогноза
днес -2° / -1° 02 дек -1° / 2° 03 дек -2° / 1° 04 дек -1° / 1° 05 дек 0° / 2°
1548м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 29
преглеждания за целия период 4804
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 13.07.2015г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Познавателен маршрут "Музей на гората"" за още по-богато съдържание.
Маршрутът започва от разклон на главния път Батак – Доспат с информационна табела и беседка. По трасето са монтирани множество информационни табла с данни за екосистемите и биологичното разнообразие в района на Беглика. Особено внимание е обърнато на емблематични за района видове като глухаря (Tetrao urogallus), на отношенията човек-природа, както и на правилата за поведение които посетителите следва да спазват в района. Общата продължителност на маршрута е 1.4км. Пътеката се движи през красива иглолистна гора и свършва на пътя по крайбрежието на язовир Голям Беглик, по който може да се върнете обратно до изходната точка (около 1км). Маршрутът е изграден и се поддържа от Сдружение "Байкария".
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Виж карта

Коментари · 1

KB преди 3 години

Беседката в началото на пътеката вече не съществува, но коренът в нея още е на местото си. Поради липса на карта и указателни табели в началото, не поехме в правилната посока, но в един момент попаднахме на табелата за Дървото (до което беше подпряна махнатата табела на Гората) и оттам нататък следвахме пътеката до края. Има много паднали дървета и липсваща маркировка (вкл. дървета отбелязани за сеч), но с малко повече внимание се стига до последната точка. Чудесна разходка далеч от шума.

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо