• Драматичен театър "Гео Милев"- Стара Загора
  • GPS Координати: 42.42615513, 25.62637478
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
5.0 / 4 оценки
Вземи ваучер от Grabo:
Виж още събития
Места за нощувка наблизо
Места за хапване наблизо

Драматичен театър "Гео Милев"- Стара Загора

Стара Загора
умерен дъжд 23°C
5 дневна прогноза
днес 17° / 23° 30 сеп 13° / 21° 01 окт 11° / 22° 02 окт 12° / 24° 03 окт 14° / 27°
221м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 9
преглеждания за целия период 2263
Дата на публикуване 12.11.2014г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Драматичен театър "Гео Милев"- Стара Загора" за още по-богато съдържание.
Театърът в Стара Загора е на повече от 130 години. Първи наченки на театрална дейност под ръководството на даскал Петър Иванов, с участието на Кольо Ганчев и неговия оркестър, датират от 1870г.

Театралният живот продължава и след Освобождението, като от 1900г представленията се организират от трупа към Дружество "Театър", което през 1914г получава и нов театрален салон.

Към настоящия момент ДТ "Гео Милев" е водещ театрален институт в региона и събирателен център на културни събития. Разполага с две игрални пространства – голяма сцена (300 места) и камерна сцена (49 места), които дават възможност за разнообразни театрални форми, както и за други сродни дейности – конференции, концерти, фестивали, срещи и др.

Съвременната театрална политика на ДТ "Гео Милев" е ориентирана към отваряне и обогатяване на собственото културно пространство. Това се постига с обмена или привличането на публично известни и доказали се творци в създаването на собствена продукция, работа в копродукции, предоставяне сцената на гастролиращи театри и трупи, ефективно разпространение на собствена театрална продукция с цел максимално удължаване живота на всеки създаден спектакъл. В репертоара са включени класически, съвременни и експериментални заглавия от българската и световната драматургия.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Телефон:

042 622 267

Още за обекта:
Адрес:
Стара Загора, бул. "Митрополит Методий Кусев" 28
Виж карта

Активности наблизо

Оферти за забавления наблизо

Гледайте "Криворазбраната цивилизация" с режисьор Йосиф Сърчаджиев - на 13 Октомври
Валидност на ваучера:
13 Октомври 2020 (Вторник)
Към офертата
Гледайте премиерата на спектакъла "Уважаема г-це Марта" на 7 Октомври
Валидност на ваучера:
7 Октомври 2020 (Сряда)
Към офертата
Гледайте "Криворазбраната цивилизация" с режисьор Йосиф Сърчаджиев - на 15 Октомври
Валидност на ваучера:
15 Октомври 2020 (Четвъртък)
Към офертата

Оферти за култура наблизо

Гледайте "Криворазбраната цивилизация" с режисьор Йосиф Сърчаджиев - на 13 Октомври
Валидност на ваучера:
13 Октомври 2020 (Вторник)
Към офертата
Гледайте премиерата на спектакъла "Уважаема г-це Марта" на 7 Октомври
Валидност на ваучера:
7 Октомври 2020 (Сряда)
Към офертата
Гледайте спектакълът "Уважаема г-це Марта" на 8 Октомври
Валидност на ваучера:
8 Октомври 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Представления: "Снаха" дата на събитието: Чт, 29 Октомври 2020 От Георги Караславов Сценичен вариант и режисура: Стефан Спасов Сценография и костюми: Теодора Лазарова Музикална среда: Евгени Господинов Действащи лица и изпълнители: Севда - Йоанна Темелкова (гост) Юрталана - Ивалин Димитров Гина - Мария Енева Стойко - Димитър Митев Миката - Светла Тодорова Казълбашката - Галя Александрова Астара - Стефан Борисов Лекар - Цветомир Черкезов Димо - Георги Ножделов Белетристичен връх в творчеството на Караславов, превърнала се в класика още с появяването си, повестта "Снаха", като че ли увеличава актуалността си с годините. Защото изискванията на днешния свят са все по-хищнически, а това рефлектира върху вътрешното състояние на човека все по-агресивно. Човеците са по-зависими от всякога от печеленето, от имането, за да живеят "нормално". Взаимоотношенията стават все по-користни, успехът - задължителен, средствата - брутални. И как в такива условия да вирее нещо толкова крехко и неприспособимо като любовта!?... Това ни е вълнувало при правенето на спектакъла, както и още един, важен въпрос, следствие на всичко това, - каква е цената, която се плаща, за да си ортак на дявола?...
29 окт
Представления: "Уважаема г-це Марта" дата на събитието: Чт, 8 Октомври 2020 Най-новата постановка на Драматичен театър "Гео Милев" за сезон 2020/2021 ще има втора официална премиера! "Уважаема г-це Марта" Орлин Дяков Постановка: Орлин Дяков Художник: Златан Дрянов Действащи лице и изпълнители: Марта - Елена Азалова Грета - Мария Енева Секретарят - Стефан Делев Макс - Георги Ножделов Баронесата - Миленка Сотирова Юсуф - Велин Величков Какво е животът без романтика и страст? Подвластна ли е любовта на годините? Кога изчезва копнежът? Може ли човекът да възтържествува над забравата, да триумфира над самотата и старостта, като в театър да режисира съдбата си така, че отново и отново да играе главната роля? Може би е наивност? Може би е мъдрост? Може би е безумие, но уважаемата госпожица Марта е открила начин да изживее вечната любов, и то не веднъж...Заповядайте на вечеря в дома й и тя ще сподели тайната си с вас.
08 окт
Представления: "Да се провреш под дъгата" от Георги Марков дата на събитието: Вт, 27 Октомври 2020 Не пропускайте премиерата на новото заглавие в фиша за театрален сезон 2020/2021г на Драматичен театър "Гео Милев" - "Да се провреш под дъгата" от Георги Марков! Постановката "Да се провреш под дъгата" на 26 Октомври от 19:00ч, на Голяма сцена. Постановка: Ивалин Димитров Действащи лица и изпълнители: Гърбавият дърводелец - Стефан Борисов Докторът - Димитър Митев Философът - Ивелин Керанов Учителят по рисуване - Георги Райчев Педро - Жоро Райчев Земевладелецът Акрабов - Ивалин Димитров Управителят на санаториума - Кольо Стайков Немият санитар - Георги Ножделов Писателят-дисидент Георги Марков е значима фигура в новата българска литература както с живия си, непринуден стил, така и със смелостта да пише за теми, които са "болни" във всички времена и при всяка власт. Той не се страхува да нарича нещата с истинските им имена. Дълбае дълбоко в душите на своите герои и открива както амбиции, продажност и страхове, така и нежност и неугасим стремеж към красотата. Всичко това с пълна сила важи за пиесата "Да се провреш под дъгата", поставяна на сцена заради своята актуалност и спирана от комунистическата цензура пак по същата причина. Героите, изправени на ръба на смъртта, се вкопчват в живота, всеки по свой начин. Един се опитва да си купи с пари още малко време, друг - да постигне мир чрез философията, трети иска да открие опора в изкуството... Крехкото равновесие в малкото им общество е взривено, когато сред тях се озовава... Дали красотата ще спаси душите им? Възможно ли е да се провреш под дъгата и да преминеш в съвършен свят на благородство и светлина?
27 окт

Коментари · 2

Светлана преди 5 години

Прекрасни сте,приятели ! Старая се да не пропускам ваше представление при гостуванията ви в Добрич. Снощи бяхте в стихията си ! Благодаря Ви за това,че се раздадохте на сцената,че оставихте частица от вашата емоция и талант ! Никога не ме разочаровате и ви гледам с голямо удоволствие ! Очакваме Ви отново,и отново.... За мен Вие сте една от най-добрите театрални трупи в България ! Много успехи Ви пожелавам ! Обичта на публиката я имате !
ГОЛЯМА ПРЕГРЪДКА ЗА ВАС И БЛАГОДАРНОСТ,ЧЕ ВИ ИМА !!!!

Tania преди 5 години

Най-хубавите постановки съм гледала тук

Коментирай 1000 символа

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо

Вижте още