Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Научи повече »
Рейтинг:
1.0 / 2 оценки
Места за хапване наблизо

Воден атракцион - Баня

село Баня (Област Благоевград)
слаб дъжд 29°C
5 дневна прогноза
днес 13° / 29° 22 юли 12° / 23° 23 юли 11° / 20° 24 юли 10° / 18° 25 юли 9° / 21°
793м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 80
преглеждания за целия период 3168
Дата на публикуване 05.10.2015г.
Това не е само детска площадка, това е зона за игра за деца от всички възрастови групи. Човек винаги може да се забавлява, независимо на колко години е. Всички съоръжени са разработени в зависимост от желанията на децата. Площадката е уникална и гарантира много игри и усмивки.

Водният атракцион има:

1. Ръчна водна помпа - напомня за ферма, приказка или стария пазарен площад. Подбужда играта за колективно-емоционално изживяване. Първото дете помпа, докато другото чака водата да се събере и да вдигне триъгълното дървено корито.
2. Триъгълно дървено корито - движението на водата е интересно и любопитно за децата. С прикачения триъгълен клапан децата могат да контролират количеството вода, което се излива върху следващото съоръжение по водния канал.
3. Метално колело с лопатки - малките лопатки подредени в радиална форма, са много привлекателни за децата. Металните лопатки се задвижват от струята на водата, която пада от дървеното корито. Водата преминава по улея и стига до следващото съоръжение.
4. Метално колело - силата на движение на това колело може да се контролира от децата. Няма възрастови граници за игра с това съоръжение. Водата влиза в колелото, качва се до улея, минава в дървеното корито и стига до масичката, на която могат да се правят пясъчни фигури. Колелото се завъртва от горе. То е безопасно заради гъвкавостта на гумата.
5. Зона за игра с пясък - тук съоръженията за игра с пясък са две, дървено корито - придвижва водата до масичка за игра с пясък, която е оборудвана с 4 улея за изливане на водата и това предразполага към ролеви игри развиващи въображението занимания.
6. Бент - той стои неподвижен докато решат децата. Могат да отварят отвора и водата да стига до моста и под него. Ползвателите контролират течението на водата и нивото й по канала. Бентът е оборудван с клапан, който може да спира и пуска водата по течението на канала.
7. Спиралата на Архимед - това съоръжение нагледно показва приложението на физичен закон. Със собствени усилия децата могат да придвижат водата от дъното на канала до високата част. Водата се задвижва с едно загребване. След като освободят водата от първия бент, тя стига до 2-я бент и спиралата започва да се върти ръчно. От коритото се излива в по-ниското корито. Децата направляват водата , те са нейни господари.
8. Дървени корита - двете дървени корита пренасят водата от спиралата обратно към водния канал.
9. Бент - вторият бент по течението на водния канал е оборудван с преливници. Ползвателите могат да вдигнат нивото на водата и да задвижат спиралата с повече вода. Водата потича към каскадата и се стича надолу.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Виж карта

Популярни оферти

Nastani.bg Villa Victoria Thermal SPA - нощувка със закуска
1 нощувка 2 61лв/ден
Grabo.bg Лятна почивка край Банско! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс релакс зона - в с. Баня
8 бр. 1 нощувка 88:88:88 56лв/ден 6 бр.
Валидност на ваучера:
от 7 Юли до 31 Юли 2019г.
Към офертата
Grabo.bg През Юли и Август край Банско! Нощувка със закуска, обяд и вечеря, плюс релакс зона и минерален басейн - в с. Баня
18 бр. 1 нощувка 59лв/ден
Валидност на ваучера:
от 16 Юли до 8 Август 2019г.
Към офертата

Коментари · 2

Магдалена преди 2 години

Голямо разочарование, атракциона е хубав,но водата е спряна и фактически е неизползваем.Детето много се разочарова.

Станислав преди 1 година

Голяма излагация,голямо разочарование за нас.Добре е,че малкия се задоволи с дългата пързалка и с ластиците да се катери.Отидохме на 26.7. т.г. и единственото място на което имаше вода,беше в близкия басейн.Предлагам най-сериозно,да кръстим този обект БЕЗВОДНИЯ атракцион в село Баня.

Коментирай 500 символа
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо