Последно добавени
Покажи още статии

Последно добавени статии

5 от най-романтичните села в България Имате нужда от идеи за разходка, семейна почивка или романтично изживяване? Ето ви няколко предложения от нас.
Прегледана: 7894
Добавена на: 19.05.2017
Източник: Opoznai.bg

Една разходка в това китно селце, ще ви отведе в епохата на Възраждането. Запазените автентични къщи, калдъръмени улици и сводести мостове, както и местните песни и обичаи превръщат Широка лъка в архитектурен и фолклорен резерват.

Ако след дългото и интересно пътешествие из българския бит сте малко уморени и може би гладни, седнете в някоя от местните механи и опитайте вкусни традиционни специалитети.

Прочети цялата статия
Най-красивият кът на Балканите според Иречек - Полска Скакавица Разположен само на 18 километра североизточно от град Кюстендил, Полска Скакавица пленява с могъщ воден пад от 53 метра.
Прегледана: 5340
Добавена на: 11.05.2017
Източник: Vesti.bg

Как да стигнете до водопада?

Първият вариант е да пътувате с влак по ж.п. линията Кюстендил - София и да слезете на ж.п.спирка Скакавица. След 30-минутна разходка ще стигнете до водопада.

Другият вариант е с автомобил. От Кюстендил се преминава през село Ръждавица и се поема по пътя за селата Полска Скакавица и Полетинци. Малко преди да влезете в село Полска Скакавица, има указателна табела, която ви упътва да завиете надясно по черния път.

Прочети цялата статия
10 защитени места с изумителни гледки в Родопите Защитената местност Чаирски езера е известна с естествено образували се свлачищни езера, ливади и вековни смърчови гори
Прегледана: 11944
Добавена на: 03.05.2017
Източник: Vesti.bg

Времето вече се стопли и сезонът на пътешествията може да започне. Виж предложенията на Opoznai.bg за няколко уникално красиви местенца във вълшебните Родопи, които ще напълнят очите и душата ти.

Прочети цялата статия