Сезонът на палатките - 10 места за къмпинг на море и планина

Лятото е време за приключения, почивка сред природата и сънища под звездите. Време е да опънем палатките - на пясъка или на някоя горска поляна, и да се полюбуваме на чудесата около нас.

Източник:
Публикувано на:
10 Юли 2018
Рейтинг:
4.5 / 4 оценки
Сподели тази статия:
Брой преглеждания:
37860 бр.
Къмпингуването е магия, до която докоснеш ли се, няма да искаш да изпуснеш. Неповторимо е усещането да си сред природата, да се смееш с приятели около лагерния огън, а на скарата да цвърчи апетитно месце или хрупкав зеленчук - защото храната е най-вкусна, когато се хапва на чист въздух и е споделена с добра компания. 

Ако морето е твоето любимо място през лятото, ще се влюбиш в това да се събуждаш от звука на морските вълни, да вдишваш дълбоко соления въздух и сутрин да поздравяваш първите лъчи на слънцето - преживяване, което ще те зареди с енергия за цяла година, или пък само за седмица, ако след това ти се иска да го повториш още следващия уикенд. 

А единственото, което може да се сравни със спането със заровени в пясъка крачета, е къмпингуването в планината. Там въздухът е прохладен, а сънят сред дъхава борова гора е толкова дълбок, че няма да разбереш, ако посред нощ те отвлекат самодиви. 

Виж 10 от най-красивите кътчета за къмпингуване на море и планина, избери си дестинация и се отправи на незабравимо пътешествие, което после не пропускай да ни разкажеш!

Къмпинг "Каваци" до Созопол


Снимка: Къмпинг "Каваци"

Къмпинг "Каваци" е разположен на 3 км южно от Созопол. Неповторимо е съчетанието на естествена гора и море. Намира се на брега на изключително красив залив, с един най-хубавите плажове по нашето Черноморие.

Къмпингът разполага с хотел, дървени бунгала, добре поддържани сепарета за каравани и палатки.

Къмпинг "Градина" между Черноморец и Созопол


Снимка: Къмпинг "Градина"

Плажът носи името на едноименния къмпинг, разположен на него. Плажната ивица е просторна, дълга и красива. Водата е плитка, чиста и спокойна.

Къмпинг "Градина" е предпочитано от много българи. Предлагат се възможности за водни спортове - уиндсърф, джетове, водни колела, парашути и други. В къмпинга ще откриете заведения, в които може да хапнете и да изпиете по едно студено питие в компанията на приятели, на фона на приятна музика.

На плажа има зона с платени чадъри и свободна зона, в която може да се настаните със свой собствен чадър.

Глемпинг зона ГОРА между Черноморец и Созопол


Снимка: Глемпинг зона ГОРА

ГОРА е твоето място за почивка под откритото звездно небе, с удобството на мекото легло и уюта на белите чаршафи. Първия глемпинг в България е на броени крачки от морския бряг, сгушен под прохладната сянка в иглолистната гора на къмпинг Градина. 

Най-новото течение в къмпингуването е вече и у нас. Десет очарователни палатки очакват първите посетители, които предпочитат удобството на настаняването сред свежестта на природата. Можете да резервирате своята палатка с голяма двойна спалня или с две отделни единични легла. 

ГОРА е подходящо място за всички, които търсят спокойствие и тишина, но също и за тези, които предпочитат забавните дни и вечери на плажа. На пешеходно разстояние от глемпинг зоната се намира KiteBar, където ви очакват вкусни напитки и хубава музика.

Къмпинг "Делфин" до Ахтопол


Снимка: Къмпинг "Делфин"

Къмпинг "Делфин" е разположен на малък полуостров на 1км северно от Ахтопол.  В къмпинга се предлага настаняване в бунгала, има място и за каравани и палатки.

От едната му страна морето гали с вълните си най-стария Нудистки плаж по Южното Черноморие, а на юг се простира дългият ахтополски плаж.

Чистият въздух, златистият пясък, кристално бистрата морска вода и надвесилите се скали над морския бряг пленяват всеки, който се докосне до това вълшебно кътче. На територията на къмпинга има безплатен безжичен интернет.

Къмпинг "Якото Място" до Китен


Снимка: Къмпинг "Якото Място"

Къмпинг Якото Място е разположен на Южното Черноморие, на 2 км след Китен в посока Царево. В къмпинга е запазено в максимална степен присъствието на природата – с много дървета, като същевременно има достатъчно пространство и за свежите зелени полянки, с пънчета по тях.

Целият къмпинг е затревен с хубава зелена трева, която постоянно се коси и поддържа. За децата се предлагат различни забавления – малък басейн, батут, много играчки. Специално за тях се организират и детски партита с интересни игри и забавления.

За почиващите на палатки има обособен кът, който е със специален навес за сянка. Разположени под него в палатките остава комфортно и през деня.

Къмпинг "Арапя" между Лозенец и Царево 


Снимка: Evgord/bg.wikipedia.org

Къмпинг "Арапя" се намира между курортите Лозенец и Царево. До къмпинга и обратно на всеки час пътува открито автобусче от Царево. Основан в средата на 1960-те години, къмпингът привлича много туристи, които продължават да идват всяка година.

Арапя е предпочитано място заради боровите гори, които са идеално прикритие от слънцето, а и поради наличието на водолазен център. В непосредствена близост до големия плаж се намира и малък живописен миден залив.

Еко къмпинг Батак в Цигов чарк 


Снимка: Еко къмпинг Батак

Еко къмпинг Батак е един от най-новите къмпинги в България. Намира се на брега на живописния яз. Батак в Родопите, откъдето се разкриват красиви панорамни гледки и условия за отдих, aктивен туризъм и спорт.

Къмпингът се намира на 15 минути от  Велинград, както и на 1 час от Пловдив и 2 часа от София, в курортен комплекс Цигов чарк.

Къмпинг "Сребърна" до Силистра


Снимка: bulgariatravel.org

Къмпинг ''Сребърна'' се намира на 15км от Силистра, близо до село Сребърна и националния резерват "Сребърна".

Разполага с площ за 100 палатки и каравани, течаща вода и санитарни възли, а на територията му са изградени детска площадка, място за барбекю и волейболно игрище.

Къмпинг "Горски кът" - Говедарци 


Снимка: Вилно селище Горски кът

Къмпинг Вилно селище "Горски кът" се намира на 1.5км от курортното планинско село Говедарци.

Разположен в предпарковата зона на Национален парк "Рила", в подножието на връх Мальовица, къмпинг "Горски кът" предлага целогодишно на своите клиенти прекрасни условия за зимен и летен туризъм придружен с тишина, спокойствие, уют, уединение и величествен изглед сред най-красивата част на планината.

Къмпинг "Къпиновски манастир" на 20км от Велико Търново


Снимка: Къмпинг "Къпиновски манастир"

Къмпинг "Къпиновски манастир" е сгушен в полите на предбалаканския масив на Стара планина и е в непосредствена близост, измежду два забележителни културно-исторически и архитектурни паметници в България – Къпиновския Манастир "Св. Николай Чудотворец" и Плаковския Манастир "Св. Пророк Илия".

Старата столица на България - Велико Търново е на около 20км. Комплексът е заобиколен от най-завладяващите пейзажи, характерни за този регион - живописни водни каскади, спокойна гориста местност с малки криволичещи пътечки и вечерно небе осеяно със звезди.

Коментари

Коментирай 1000 символа