Последно добавени
Покажи още статии

Статии за София

Виртуална разходка из популярни музеи, галерии и исторически забележителности в България Когато пътуването е невъзможно, поради изънредни обстоятелства, много от музеите, галериите и библиотеките в страната ни вече предлагат все повече безплатни дистанционни форми за посещение на изложби, както и възможност за виртуални разходки сред музейните експозиции и археологическите забележителности, докато сте у дома.
Прегледана: 8695
Добавена на: 15.04.2020
Източник: mc.government.bg

Министерството на културата събра богат списък с онлайн услуги, който може да помогне на почитателите на всички изкуства да направят своята виртуална културна програма. На интернет и фейсбук страниците на културните институции можете да намерите интересна информация, която се обновява.

Национална галерия - Двореца

Нос Калиакра е едно от най-забележителните места на българското Черноморие. Той навлиза на 2км навътре в морето и образува малко полуостровче с издълбани пещери, подмоли и арки. Намира се на 12км източно от град Каварна. Калиакра е превърната в резерват заради уникалната си природа и богатото си историческо минало. На нея се намират останките от средновековна българска крепост, която била последното кътче земя, завладяно от османците. По десния й бряг се спуска алея, която ще ви отведе до невероятна пещера с изграден двуетажен ресторант. Втора алея пък ще ви разкрие друга пещера, в която се намира музей с ценни археологически експонати. Виртуална раходка направете ТУК.

Още виртуални турове на културни и природни забележителности в България може да направите на картата ТУК, в рамките на проекта "Сподели България" на фондация "Интерактивна България".

Прочети цялата статия