За семейства с деца - 9 идеи за забавна разходка

Когато времето се затопли, апетитът ви за пътешествия се изостря и започвате да се оглеждате за подходящи места, които да са интересни на цялото семейство.

Източник:
Публикувано на:
12 Апр 2018
Рейтинг:
3.0 / 2 оценки
Сподели тази статия:
Брой преглеждания:
19467 бр.
Трудно е да угодите на всички - хем на децата да им е интересно, хем и възрастните да са доволни. Затова ви се притичваме на помощ с предложения, които да впечатлят и малки, и големи.

Детски научен център Музейко - София



Снимка: muzeiko.bg

Завладейте съзнанието на вашия малчуган със силата на науката, като го заведете в най-големия Детски научен център в Източна Европа - Музейко! В него той ще открие интерактивни игри, посветени на наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства. В Музейко детето ви не просто ще наблюдава експонатите, но и ще може да си играе с тях.

Астрономическа обсерватория - Белоградчик 


Снимка: belogradchik-elena.com

А ако гледате все към звездите, защо не посетите Астрономическата обсерватория в Белоградчик? Тя е построена през 1961г и от тогава до сега през телескопите ѝ са поглеждали хиляди любознателни очи - не само на учени, но и на всички посетители, дръзнали да погледнат отвъд пределите на атмосферния слой. Обсерваторията се намира на 1км от центъра на града и на около 100м от крепостта Калето.

Увеселителен парк "Приказката" - Враца


Снимка: prikazkata.com

За почитателите на активния отдих Увеселителен парк "Приказката" във Враца ви предлага пълен набор от съоръжения, които позволяват не само развлекателни игри и забавления, а и сериозни състезателни предизвикателства със силови елементи за деца и възрастни. При това не е нарушена естествената природа, а за всички настилки, озеленяване и съоръжения са използвани материали, характерни за региона. 

Дом на хумора и сатирата - Габрово


Снимка: bulgariatravel.org

Ако си падате по тънките шеги и ненадминатия хумор, посетете Габрово - царството на смеха и забавленията. Известни като безмерни циции, габровци все пак успяват да заделят по някой лев, за да си спретнат единствения по рода си в целия свят Дом на хумора и сатирата. Сред неговите постоянни експозиции ще видите "Корените на габровския хумор", "Раят", "Грехът", "Планета Габрово", "Маската – лицето на празника", "Карнавалите в света". Ще се позабавлявате и с криви огледала, медни чанове, огромна фигура на габровската котка с отрязана опашка и други. На изпроводяк пък може да се порадвате и на статуите на Дон Кихот и Санчо Панса!

Парк за танцуващи мечки - Белица


Снимка: park.belitsa.com

Любителите на природата, които не се страхуват от мечки, могат да хванат пътя за гората и да посетят Парка за реадаптация на танцуващи мечки на 12км от гр.Белица. На това място мечките за първи път могат да почустват и демонстрират своите диви инстинкти и вродено поведение, потискани по време на тяхното робство. Целта на парка е да приюти всички танцуващи мечки от територията на България, да предостави условия близки до дивата природа. От създадените алеи животните могат спокойно да се наблюдават в естествената им среда.

Делфинариум - Варна


Снимка: dolphinarium.festa.bg

Морската ни столица пък ще впечатли деца и възрастни с Делфинариума - единствен по рода си в България. Разположен е сред зеленината в северната част на Морската градина, с чудесен изглед към морето. Първите делфини са пристигнали във варненския делфинариум през 1984г от Куба, а в момента в него се отглеждат 5 делфина.

Зоологическа градина - Стара Загора


Снимка: opoznai.bg/Nadita Gergova

За тези, които искат да се разходят сред зеленина и природа, но без да напускат пределите на града, идеалното място е Зоопарка на Стара Загора в живописния парк "Аязмото". В него се отглеждат около 400 екземпляра от приблизително 80 вида бозайници, птици и земноводни. Могат да се видят животни от почти всички континенти.

"Търновград – духът на хилядолетна България" - Велико Търново


Снимка: opoznai.bg/Анилеви

Какво ще кажете с една разходка да обиколите цяла България и да посетите най-интересните забележителности? Може да го направите в Старата столица, като разгледате паркът "Tърновград - духът на хилядолетна България", който се намира точно под Балдуиновата кула на Царевец. Сред макетите в парка може да видите крепостта Царевец и паметникът "Асеневци" във Велико Търново, Античният театър в Пловдив, катедралата "Успение Богоридично" във Варна, храм-паметникът "Александър Невски" в София, крепостите Баба Вида и Асенова, паметникът "Шипка", храмове в Несебър, Рилския манастир и този в Бачково и други.

Планетариум - Смолян


Снимка: bulgariatravel.org

Този обект е част от официалните Топ 100 национални обекта.Обичате да съзерцавате звездите? Тогава Планетариумът в Смолян ще бъде едно от любимите ви места за забавление, докато сте на приятна почивка в Родопите. Той е най-големият в България и досега е посетен от над 2 500 000 българи и чужденци. Може да наблюдавате звездите, дори и посред бял ден. Планетариумът ще ви предложи цялото небесно царство, събрано в кръглата звездна зала с куполообразен таван.

Избрахте ли вече кое чудесно място ще посетите с цялото семейство още следващия уикенд? 

Коментари

Коментирай 1000 символа