Последно добавени
Покажи още статии

Последно добавени статии

10 от най-живописните екопътеки в България Ако се чудите къде да прекарате почивните дни, ето някои от най-хубавите места за разходка.
Прегледана: 58275
Добавена на: 19.05.2017
Източник: Vesti.bg

Освен невероятни природни гледки, тези живописни туристически маршрути със сигурност ще ви донесат така жадуваната отмора сред природата.

Южнородопската екопътека е известна още под името Дяволската пътека. Дълга е около 19км. Разходката ще ви заведе до няколко водопада в района, най-високият от които е 20м. Може би най-интересната забележителност там е Дяволският мост.

8. Хотнишка екопътека

Намира се на 14км от Велико Търново. Дълга е около 1,5км. Започва от Хотнишкия водопад, един от най-живописните в страната. Задължително вземете камерата си, защото гледките трудно могат да бъдат описани с думи.

9. Трънска екопътека

Намира се близо до границата със Сърбия, на 80км от София. Най-дългият маршрут е около 13 км или 8 часа преход. Има изградени дървени мостове, стълби и платформи за наблюдение. Не се бавете, защото маршрутът не се препоръчва след октомври.

10. Екопътека Бялата река

Обхождането ѝ трае около час, защото пътеката е дълга едва 1,8 км. До нея се стига по черен планински път, който започва на 200м от Калоферския мъжки манастир. Трасето пресича разпенените бързеи на планинската река по осем дървени моста.

Прочети цялата статия
Топ 5 на най-красивите ждрела в България В България има 32 реки, но само някои от тях образуват красиви проломи по дължината си, вижте най-красивите ждрела у нас
Прегледана: 8825
Добавена на: 19.05.2017
Източник: Vesti.bg

Чаирското ждрело е разположено по протежение на Чаирската река. Огромните скали, надвесени над пътя, Чаирската река и резерват "Шабаница" са само част от чудните красоти на ждрелото.

Тук се намират и някои изключителни природни феномени. В самото начало е Превалетия камък - естествена каменна арка висока над 10м.

По-нагоре пътят води до Чаирските езера.

Над ждрелото се извисява връх Бойдалъка, от който се открива прекрасна гледка към голяма част от Родопите.

Прочети цялата статия