Последно добавени
Покажи още статии

Статии за Мелник

Любов и вино - 14 винарски изби, подходящи за винен туризъм и дегустации За хубаво вино и романтична изненада на половинката не ви трябва повод. Но ако ви потрябват идеи за някое уникално местенце, където да отидете, за да съчетаете и двете - вижте нашите предложения за винен туризъм.
Прегледана: 35130
Добавена на: 01.02.2019
Източник: Opoznai.bg

14 февруари наближава и вместо да избираме между Трифон Зарезан и Свети Валентин, защо да не смесим традициите, за да се получи купаж от романтика, природа и дегустация на напитката на боговете в компанията на любим човек? Подготвили сме ви 14 винарски изби, които може да посетите със или без повод, за да опитате произведените от тях вина, да отседнете за няколко дни сред красотата на лозовите масиви и да се отдадете на опияняваща романтика.

Шато "Windy Hills" - град Кермен, край Сливен



Завършваме с "Шато Медово" - нов етнографски туристически комплекс, построен в автентичен български стил, който включва малка винарска изба, уютна хотелска част, ресторант и уникални занаятчийски работилници. Ще ви впечатли със съчетанието си на елементи от традиционна българска архитектура, средновековни занаяти, оригинална кухня, ексклузивни фолклорни представления и, разбира се, превъзходно българско вино. Шатото е водоснабдено с минерална изворна вода, която е с чудесни питейни качества и е много подходяща за балнео процедури.

Прочети цялата статия
10 забележителни средновековни кули и укрепления в България Множество кули и укрепления са пазели свидната ни земя, но колко от тях познавате
Прегледана: 7887
Добавена на: 11.05.2017
Източник: Vesti.bg

Крепостта Букелон се намира край село Маточина, община Свиленград. Разположена е на висок хълм в северния край на селото и е опасвала цялото било.

Със своите 18 метра височина, крепостта е внушителна и величествена гледка сред околния пейзаж. През вековете крепостта е била многократно реконструирана, в зависимост от нуждите на своите собственици.

Крепостта Букелон е включена в списъка със 100-те национални туристически обекта на България.

Прочети цялата статия