Последно добавени
Покажи още статии

Статии за Батак

Сезонът на палатките - 10 места за къмпинг на море и планина Лятото е време за приключения, почивка сред природата и сънища под звездите. Време е да опънем палатките - на пясъка или на някоя горска поляна, и да се полюбуваме на чудесата около нас.
Прегледана: 37907
Добавена на: 10.07.2018
Източник: Opoznai.bg

Къмпингуването е магия, до която докоснеш ли се, няма да искаш да изпуснеш. Неповторимо е усещането да си сред природата, да се смееш с приятели около лагерния огън, а на скарата да цвърчи апетитно месце или хрупкав зеленчук - защото храната е най-вкусна, когато се хапва на чист въздух и е споделена с добра компания.

Ако морето е твоето любимо място през лятото, ще се влюбиш в това да се събуждаш от звука на морските вълни, да вдишваш дълбоко соления въздух и сутрин да поздравяваш първите лъчи на слънцето - преживяване, което ще те зареди с енергия за цяла година, или пък само за седмица, ако след това ти се иска да го повториш още следващия уикенд.

А единственото, което може да се сравни със спането със заровени в пясъка крачета, е къмпингуването в планината. Там въздухът е прохладен, а сънят сред дъхава борова гора е толкова дълбок, че няма да разбереш, ако посред нощ те отвлекат самодиви.

Виж 10 от най-красивите кътчета за къмпингуване на море и планина, избери си дестинация и се отправи на незабравимо пътешествие, което после не пропускай да ни разкажеш!

Къмпинг "Каваци" до Созопол



Къмпинг "Къпиновски манастир" е сгушен в полите на предбалаканския масив на Стара планина и е в непосредствена близост, измежду два забележителни културно-исторически и архитектурни паметници в България – Къпиновския Манастир "Св. Николай Чудотворец" и Плаковския Манастир "Св. П

Прочети цялата статия