Последно добавени
Покажи още статии

Статии за Елена

Разходка в миналото - 13 автентични исторически резервата, съхранили паметта на България Вместо да отваряш учебниците, организирай си нагледен урок по история, като разгледаш някои от най-значимите архитектурно-исторически резервати в България, запазили жив българския дух и традиции.
Прегледана: 10685
Добавена на: 19.07.2018
Източник: Opoznai.bg

Най-добрият начин да узнаеш повече за произхода ни, е като се докоснеш до бита и културата на нашите прадеди. Предлагаме ти да се разходиш из градовете и селата, съхранили българщината и древните ни традиции във всеки камък, всяка греда, мост и чешма. Подготвили сме ти списък с едни от най-значимите исторически резервати в родината ни, които ще ти помогнат да скрепиш връзката си с миналото, за да можеш по-уверено да крачиш към бъдещето.

Архитектурно-исторически резерват Несебър

Бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария Александрина Виктория де Единбург е разположена на около 2 км югозападно от град Балчик, в красива местност между балчишките скали и морето. Резиденцията е проектирана от италианските архитекти Америго и Аугустино през 1924г, а паркът по протежение на крайбрежието е разработен от швейцарския градинар Жул Жани. Комплексът е съставен от няколко вили и постройки с характерно излъчване.

Прочети цялата статия