Последно добавени
Покажи още статии

Статии за Тутракан

Къде да посрещнем Джулай морнинг - празникът на свободата, музиката и лятото Можете да се докоснете до първите юлски слънчеви лъчи от всяко едно място с добро изложение на изток. За ваше улеснение сме ви подготвили 4 събития, които да посетите с приятелите си и да се заредите с много положителни емоции и добро настроение.
Прегледана: 3390
Добавена на: 28.06.2018
Източник: Opoznai.bg

Джулай морнинг е български хипи празник, който започва да се празнува у нас от 80-те години на 20 век. Посрещането на изгрева на 1 юли дава повод на хората да обсъждат нови идеи за свободата и любовта, докато са се събрали под звездите на фона на запален огън и слушайки музика от нечия китара.

Празникът възниква във Варна, след това отбелязването му се премества в село Варвара, а по-късно се разпространява и по други места по Българското Черноморие. Но празнуването му не остава само на морския бряг, а започва да се чества и във вътрешността на страната. Особено популярни са бреговете на реки и всякакви водни басейни, хълмисти местности с възможно най-широка видимост на терена, както и всяко възвишение около големите градове.

Можете да се докоснете до първите юлски слънчеви лъчи от всяко едно място с добро изложение на изток. За ваше улеснение сме ви подготвили 4 събития, които да посетите с приятелите си и да се заредите с много положителни емоции и добро настроение. Ето ги и тях:

Камен Бряг - където слънцето първо огрява България

Пясък, море, огън, изгрев и рок музика - една невероятна комбинация, която е гаранция за уникално преживяване на July Morning 2018. Отново сцената ще бъде до Моста в Морската градина - на 30 Юни, начало 19:00 часа. Програма можете да видите на страницата на събитието във facebook.

Прочети цялата статия