Потребители, които ще посетят събитието:
Itwebsite Website
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Maria Joao / Linda May Han Oh - USA 

... прочети още Краят на октомври и началото на ноември е запазеното време на едно от най-очакваните джаз събития в страната – Пловдив Джаз Фест. И тази година основната програма на фестивала се състои от 6 концерта, които този път са събрани в три дни. Началото на фестивала на 31 октомври ще поставят две дами: една от най-добрите млади басистки Линда Мей Хан О и забележителната джаз певица Мария Жоао. Родена в Малайзия, но израснала в Австралия, в момента Линда Мей Хан О живее и работи в Ню Йорк. През последните десет години тя се превръща в една от най-признатите и търсени басисти на своето поколение. Тя е част от настоящия квартет на Пат Матини, а също е била в групите на Дейв Дъглас и Джо Ловано. Линда Мей Хан О свири на контрабас и бас китара, тя е композитор, носител на множество музикални награди и има четири издадени албума, от които последният излезе само преди три месеца. За нея Уолстрийт джърнъл пише, че „новаторския ѝ диапазон и изключителните ѝ импровизации, превръщат госпожица О в една от най-динамично издигащите се звезди в джаза днес.“ В Пловдив тя ще пристигне със своя квартет. Вторият концерт от същата вечер ще бъде на друга забележителна импровизаторка – ексцентричната Мария Жоао. Леко театрална, тя добива широка известност със своите впечатляващи вокални възможности, чрез които често вплита фолклор, авангард и електронна музика. През дългата си и особено интересна кариера Мария Жоао има 23 албума. Неин дългогодишен музикален партньор е пианистът Марио Лажиня. Тя е имала колаборации с музиканти като Аки Такасе, Боби Макферин, Дейвид Линкс, Жилберто Жил, Дино Салуци и много други. Участвала е в най-престижните европейски и световни джаз фестивали и е получавала много награди. Днес тя е истинска икона на импровизационната музика, а също така е смятана за един от най-добрите изпълнители в света. Може да се каже, че Мария Жоао пее така, както малцина биха могли или биха се осмелили. Билетите са за една фестивална вечер и включват двата концерта на съответната дата Петият Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31 октомври до 02 ноември. Тазгодишното издание е и акцент от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Организатор на Пловдив Джаз Фест е Блу Ем.

31 октомври 2019 от 20:00ч.
Пловдив  · 
Градски Дом на Културата "Борис Христов" - Пловдив (Градски Дом на Културата "Борис Христов" ул. "Гладстон" 15)
изминало
Краят на октомври и началото на ноември е запазеното време на едно от най-очакваните джаз събития в страната – Пловдив Джаз Фест. И тази година основната програма на фестивала се състои от 6 концерта, които този път са събрани в три дни.

Началото на фестивала на 31 октомври ще поставят две дами: една от най-добрите млади басистки Линда Мей Хан О и забележителната джаз певица Мария Жоао.

Родена в Малайзия, но израснала в Австралия, в момента Линда Мей Хан О живее и работи в Ню Йорк. През последните десет години тя се превръща в една от най-признатите и търсени басисти на своето поколение. Тя е част от настоящия квартет на Пат Матини, а също е била в групите на Дейв Дъглас и Джо Ловано. Линда Мей Хан О свири на контрабас и бас китара, тя е композитор, носител на множество музикални награди и има четири издадени албума, от които последният излезе само преди три месеца. За нея Уолстрийт джърнъл пише, че „новаторския ѝ диапазон и изключителните ѝ импровизации, превръщат госпожица О в една от най-динамично издигащите се звезди в джаза днес.“ В Пловдив тя ще пристигне със своя квартет.

Вторият концерт от същата вечер ще бъде на друга забележителна импровизаторка – ексцентричната Мария Жоао. Леко театрална, тя добива широка известност със своите впечатляващи вокални възможности, чрез които често вплита фолклор, авангард и електронна музика. През дългата си и особено интересна кариера Мария Жоао има 23 албума. Неин дългогодишен музикален партньор е пианистът Марио Лажиня.

Тя е имала колаборации с музиканти като Аки Такасе, Боби Макферин, Дейвид Линкс, Жилберто Жил, Дино Салуци и много други. Участвала е в най-престижните европейски и световни джаз фестивали и е получавала много награди. Днес тя е истинска икона на импровизационната музика, а също така е смятана за един от най-добрите изпълнители в света. Може да се каже, че Мария Жоао пее така, както малцина биха могли или биха се осмелили.

Билетите са за една фестивална вечер и включват двата концерта на съответната дата

Петият Пловдив Джаз Фест ще се проведе от 31 октомври до 02 ноември.

Тазгодишното издание е и акцент от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Организатор на Пловдив Джаз Фест е Блу Ем.
Прочети още
Пловдив, ул. "Гладстон" 15

Телефон: 032 628 036, 0878 54 96 47, 0882 01 63 00

Цена

40 лв.

Дата на актуализация:
13.08.2019г.
Преглеждания:
36 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Александър Кадиев и Мариан Бачев в комедията "Аз, Досадникът" - на 29 Декември
нова оферта 28 бр. 88:88:88 Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
29 Декември 2019 (Неделя)
Към офертата
Музикален спектакъл с препратки към митове и легенди "Приказки за Черно море", на 23 Декември
Валидност на ваучера:
23 Декември 2019 (Понеделник)
Към офертата
Празничен рождественски концерт "Еt in Terra Pax" на 20 Декември
нова оферта 4 бр. 88:88:88 Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
20 Декември 2019 (Петък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития

Събития наблизо

Подобни събития в страната