Рейтинг:
0.0

Концерт "Балканика"

... прочети още На музикално пътешествие с популярни ритми от българския, сръбския, турския и румънския фолклор ще поведе публиката екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" Велико Търново. Йълдъз Ибрахимова ще представи своята версия на "Джелем, джелем", в която се преплитат и фрагменти от "Цигански напеви" на Пабло Сарасате. Ще изпълни и друга популярна песен - "Едерлези", заедно с оркестъра и хора на Великотърновския театър. В програмата ще звучи прочутата българска копаница в обработка за симфоничен оркестър на Здравко Русев, "Хоро стакато" на Григораш Динику и Панчо Владигеров, както и "Ръченица" от сюитата "Тракийски танци" на Петко Стайнов. С Румънска рапсодия 1 на Джордже Енеску ще се пренесем в северната ни съседка. За първи път пред публика ще бъде изпълнена сюитата "Ромале", създадена по етномотиви от обичания филм "Таборът отива към небето". Композицията е написана специално за симфоничния оркестър на Великотърновския театър от Марек Дяков, а той самият ще излезе на сцената като акордеонист. Диригент на музикалния спектакъл е Георги Патриков, който ще влезе и в друга роля - на акордеонист. Режисьор е Христо Симеонов. Участват солистите Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Никола Иванов, Пламен Долапчиев, Марек Дяков, Мария Павлова, Младен Николаев, Стела Стефчева, Александра Петрова, оркестърът, хорът и балетът на МДТ.

12 юни 2024 от 19:00ч. (сряда)
София  · 
Зала "България" - София (ул. Аксаков 1)
13 юни 2024 от 19:00ч. (четвъртък)
14 юни 2024 от 20:30ч. (петък)
Бургас  · 
Летен театър - Бургас (Приморски парк)
На музикално пътешествие с популярни ритми от българския, сръбския, турския и румънския фолклор ще поведе публиката екипът на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов" Велико Търново.

Йълдъз Ибрахимова ще представи своята версия на "Джелем, джелем", в която се преплитат и фрагменти от "Цигански напеви" на Пабло Сарасате. Ще изпълни и друга популярна песен - "Едерлези", заедно с оркестъра и хора на Великотърновския театър. В програмата ще звучи прочутата българска копаница в обработка за симфоничен оркестър на Здравко Русев, "Хоро стакато" на Григораш Динику и Панчо Владигеров, както и "Ръченица" от сюитата "Тракийски танци" на Петко Стайнов. С Румънска рапсодия 1 на Джордже Енеску ще се пренесем в северната ни съседка.

За първи път пред публика ще бъде изпълнена сюитата "Ромале", създадена по етномотиви от обичания филм "Таборът отива към небето". Композицията е написана специално за симфоничния оркестър на Великотърновския театър от Марек Дяков, а той самият ще излезе на сцената като акордеонист. Диригент на музикалния спектакъл е Георги Патриков, който ще влезе и в друга роля - на акордеонист. Режисьор е Христо Симеонов. Участват солистите Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Никола Иванов, Пламен Долапчиев, Марек Дяков, Мария Павлова, Младен Николаев, Стела Стефчева, Александра Петрова, оркестърът, хорът и балетът на МДТ.
Прочети още
София, ул. Аксаков 1

Телефон: 02 988 3195

Цена

от 25.00 лв. до 35.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Тагове:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
12.04.2024г.
Преглеждания:
228 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
130 бр.

Коментари

Коментирай 1000 символа

Други събития на 12 Юни 2024