Рейтинг:
0.0

"Златната мина"

... прочети още Гледайте една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов! Автор: Ст. Л. Костов Постановка: Борислав Чакринов Участват: Валери Еличов Златко Ангелов Зорница Константинова Милена Маркова Никол Карабинова Николай Стоименов Стоян Памуков Тихомир Благоев Мария Сапунджиева (гост) Тончо Токмакчиев (гост) "Златната мина" е една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов. Писана е преди повече от сто години и е удивително как нищо съществено в живота на българина не се е променило. Все още продължаваме да се надявваме, че ще се случи някакво чудо и изведнъж ще станем богати и щастливи. Все още се опитваме да се харесаме на богата Европа и вярваме, че някой ще ни помага и обича само защото сме послушни и добри. Непораснал, инфантилен народ. Бедни и доверчиви до глупост. Главните роли в спектакъла са поверени на невероятните сценични партньори Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев. И да! Колкото и невероятно да звучи, популярният ни съгражданин навършва 60 години. "Златната мина" е спектакълът, с който Драматичен театър "Адриана Будевска" го поздравява и му благодари.

12 юни 2024 от 19:00ч. (сряда)
Гледайте една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов!

Автор: Ст. Л. Костов
Постановка: Борислав Чакринов

Участват:
Валери Еличов
Златко Ангелов
Зорница Константинова
Милена Маркова
Никол Карабинова
Николай Стоименов
Стоян Памуков
Тихомир Благоев
Мария Сапунджиева (гост)
Тончо Токмакчиев (гост)

"Златната мина" е една от най-играните пиеси на класика на българската драматургия Ст. Л. Костов. Писана е преди повече от сто години и е удивително как нищо съществено в живота на българина не се е променило. Все още продължаваме да се надявваме, че ще се случи някакво чудо и изведнъж ще станем богати и щастливи. Все още се опитваме да се харесаме на богата Европа и вярваме, че някой ще ни помага и обича само защото сме послушни и добри. Непораснал, инфантилен народ. Бедни и доверчиви до глупост.

Главните роли в спектакъла са поверени на невероятните сценични партньори Мария Сапунджиева и Тончо Токмакчиев.

И да! Колкото и невероятно да звучи, популярният ни съгражданин навършва 60 години. "Златната мина" е спектакълът, с който Драматичен театър "Адриана Будевска" го поздравява и му благодари.
Прочети още
Пловдив, ул. "Гладстон" 15

Телефон: 032 628 036, 0878 54 96 47, 0882 01 63 00

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
12.04.2024г.
Преглеждания:
318 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
89 бр.

Коментари

Коментирай 1000 символа