Рейтинг:
0.0

"Вуйчо Ваньо" от А. П. Чехов

... прочети още „ВУЙЧО ВАНЬО“ или НЕ ИСКАМ ДА СИ СПОМНЯМ НИЩО от А. П. Чехов Постановъчен екип: Превод от руски - Иван Николов Постановка и сценична версия – Николай Ламбрев-Михайловски Сценография и костюми – Чайка Петрушева Музика – Добрин Векилов-Дони Художествено осветление - Лальо Христов Асистент на режисьора - Васил Ряхов Мултимедия – Слави Георгиев С участието на: ДАРИН АНГЕЛОВ, ДЕЯН АНГЕЛОВ, ВАЛЕНТИН ГАНЕВ, ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА, ЕВА ДАНАИЛОВА, МИЛЕНА АТАНАСОВА, ВИКТОРИЯ КОЛЕВА, СТЕФАН КЪШЕВ, ВАСИЛ РЯХОВ Чехов нарича живота в своята пиеса “сцени от селския живот”. Но както във всяка добре и умно написана пиеса нищо не е такова, каквото изглежда – нито вуйчо Ваньо е умореният и тих интелигентен човек, нито професор Серебряков е само превзет интелектуалец, нито Елена Андреевна е просто отегчена красавица, нито Астров е горчивият и ироничен доктор, нито Соня е само тъжна и нещастна. Защото в тези сцени има и страст, и любов, и …още живот, мечти, разочарования и надежди. Николай Ламбрев-Михайловски за „Вуйчо Ваньо“ и за Антон Павлович Чехов: …Животът се върти като панаирджийска въртележка… Но идва ден, когато спираш пред огледалото и искаш да изгориш досегашното. С ярост и болка отхвърляш настоящето и искаш да спасиш душа и тяло, хвърляйки се да търсиш нещо ново… Пропуснал си, проиграл си ценности, бил си сляп или просто не си успял дотук в битието, в мечтите, в любовта и във взаимността с другите. И се хвърляш в огледалото, чупиш го. Искаш да хванеш нещо, което виждаш там, в късчетата кристал. Да потънеш в него. Да имаш самочувствието, че не си излишен, че има смисъл от теб, че имаш цена. Вярваш, че това е истинското, а се оказва, че и това стремление е илюзия или просто игра на въображението и желанието да постигнеш пропуснатото, неизживяното… И тогава какво? Трябва просто да се откажеш от живота или, смирил се над истината за себе си, да продължиш, защото дните напред са си твои. Ужасно тежко и трудно е да се приемеш, след като си осъзнал невъзможното за напред. Но устойчивостта да продължиш ти е дадена от Бог и е глупаво да не я приемеш. Глупаво е и да не укротиш в себе си търпението да продължиш. Само този, който е преживял болката по пропуснатото и непостигнатото, вероятно може да приеме неудовлетвореността като енергия да се живее. Изпитание, на което колко от нас издържат? Чехов в своя нелек живот, пропит с болест, битки и терзание е успял, вярвайки… Драматург на постановката - Светлана Панчева Втори асистент-режисьор - Ирина Иванова Художник на плаката и програмата - Янина Петрова Фотограф - Божидар Марков Премиера - 21 и 22 февруари 2020 г. Представлението не се препоръчва за лица под 12 г.

16 декември 2020 от 19:00ч. (сряда)
София  · 
Народен театър "Иван Вазов" - София (ул. "Дякон Игнатий" 5)
„ВУЙЧО ВАНЬО“
или НЕ ИСКАМ ДА СИ СПОМНЯМ НИЩО
от А. П. Чехов

Постановъчен екип:
Превод от руски - Иван Николов
Постановка и сценична версия – Николай Ламбрев-Михайловски
Сценография и костюми – Чайка Петрушева
Музика – Добрин Векилов-Дони
Художествено осветление - Лальо Христов
Асистент на режисьора - Васил Ряхов
Мултимедия – Слави Георгиев

С участието на:
ДАРИН АНГЕЛОВ, ДЕЯН АНГЕЛОВ, ВАЛЕНТИН ГАНЕВ, ИЛИАНА КОДЖАБАШЕВА,
ЕВА ДАНАИЛОВА, МИЛЕНА АТАНАСОВА, ВИКТОРИЯ КОЛЕВА, СТЕФАН КЪШЕВ, ВАСИЛ РЯХОВ

Чехов нарича живота в своята пиеса “сцени от селския живот”. Но както във всяка добре и умно написана пиеса нищо не е такова, каквото изглежда – нито вуйчо Ваньо е умореният и тих интелигентен човек, нито професор Серебряков е само превзет интелектуалец, нито Елена Андреевна е просто отегчена красавица, нито Астров е горчивият и ироничен доктор, нито Соня е само тъжна и нещастна. Защото в тези сцени има и страст, и любов, и …още живот, мечти, разочарования и надежди.

Николай Ламбрев-Михайловски за „Вуйчо Ваньо“ и за Антон Павлович Чехов:

…Животът се върти като панаирджийска въртележка… Но идва ден, когато спираш пред огледалото и искаш да изгориш досегашното. С ярост и болка отхвърляш настоящето и искаш да спасиш душа и тяло, хвърляйки се да търсиш нещо ново… Пропуснал си, проиграл си ценности, бил си сляп или просто не си успял дотук в битието, в мечтите, в любовта и във взаимността с другите. И се хвърляш в огледалото, чупиш го. Искаш да хванеш нещо, което виждаш там, в късчетата кристал. Да потънеш в него. Да имаш самочувствието, че не си излишен, че има смисъл от теб, че имаш цена. Вярваш, че това е истинското, а се оказва, че и това стремление е илюзия или просто игра на въображението и желанието да постигнеш пропуснатото, неизживяното… И тогава какво? Трябва просто да се откажеш от живота или, смирил се над истината за себе си, да продължиш, защото дните напред са си твои. Ужасно тежко и трудно е да се приемеш, след като си осъзнал невъзможното за напред. Но устойчивостта да продължиш ти е дадена от Бог и е глупаво да не я приемеш. Глупаво е и да не укротиш в себе си търпението да продължиш. Само този, който е преживял болката по пропуснатото и непостигнатото, вероятно може да приеме неудовлетвореността като енергия да се живее. Изпитание, на което колко от нас издържат? Чехов в своя нелек живот, пропит с болест, битки и терзание е успял, вярвайки…

Драматург на постановката - Светлана Панчева
Втори асистент-режисьор - Ирина Иванова
Художник на плаката и програмата - Янина Петрова
Фотограф - Божидар Марков

Премиера - 21 и 22 февруари 2020 г.
Представлението не се препоръчва за лица под 12 г.
Прочети още
София, ул. "Дякон Игнатий" 5

Телефон: Билетни каси: 02/8119 227, 02/8119 259

Дата на актуализация:
23.10.2020г.
Преглеждания:
89 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
7 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Разгромяващо смешната комедия "Боинг Боинг" със звезден актьорски състав - на 22 Декември
Валидност на ваучера:
22 Декември 2020 (Вторник)
Към офертата
Премиера на комедията "Петък 13" с Христо Гърбов, Мария Сапунджиева и Мариана Миланова - на 8 Декември
9 бр. 1 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Декември 2020 (Вторник)
Към офертата
Великолепната комедия "Горката Франция" на 10 Декември
5 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
10 Декември 2020 (Четвъртък)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти