Рейтинг:
0.0

"Цветът на дълбоките води"

... прочети още театрална постановка от Оля Стоянова Режисьор: Бойка Велкова Композитор: Теодосий Спасов Хореограф: Татяна Соколова С: Бойка Велкова, Емануела Шкодрева, Вяра Табакова, Ева Данаилова, Павел Иванов, Явор Вълканов "Реших да застана от другата страна, за да споделя нещата, на които животът ме е научил", казва актрисата Бойка Велкова за първата си роля като театрален режисьор. Тя обаче не наблюдава пиесата си от редовете пред сцената, напротив– гледаме я през цялото време в кожата на Елизабет I, която е половината от основния конфликт в историческата драма на Оля Стоянова. Текстът следва интригите в кралския двор през 16 век, в които главна роля има и кралицата на Шотландия Мария Стюарт (Емануела Шкодрева), повела хитра и коварна битка за английската корона. "Тезидве жени са истински загадки с всичките им слабости, качества и грехове, а темите в пиесата са много– от самотата и достойнството до това, че всъщност Бог е един", казва Велкова, която кани съпруга си Теодосий Спасов да композира музика към представлението. Докато слушаме неговите ноти, от дъното на сблъсъка между двете кралици бавно изплуват и други тонове– тези на дълбоките води, които пазим под спокойната повърхност на характераси.

28 януари 2020 от 19:00ч. (вторник)
01 февруари 2020 от 19:30ч. (събота)
София  · 
Народен театър "Иван Вазов" - София (ул. "Дякон Игнатий" 5)
26 март 2020 от 19:30ч. (четвъртък)
София  · 
Народен театър "Иван Вазов" - София (ул. "Дякон Игнатий" 5)
театрална постановка
от Оля Стоянова

Режисьор: Бойка Велкова
Композитор: Теодосий Спасов
Хореограф: Татяна Соколова
С: Бойка Велкова, Емануела Шкодрева, Вяра Табакова, Ева Данаилова, Павел Иванов, Явор Вълканов

"Реших да застана от другата страна, за да споделя нещата, на които животът ме е научил", казва актрисата Бойка Велкова за първата си роля като театрален режисьор.

Тя обаче не наблюдава пиесата си от редовете пред сцената, напротив– гледаме я през цялото време в кожата на Елизабет I, която е половината от основния конфликт в историческата драма на Оля Стоянова. Текстът следва интригите в кралския двор през 16 век, в които главна роля има и кралицата на Шотландия Мария Стюарт (Емануела Шкодрева), повела хитра и коварна битка за английската корона. "Тезидве жени са истински загадки с всичките им слабости, качества и грехове, а темите в пиесата са много– от самотата и достойнството до това, че всъщност Бог е един", казва Велкова, която кани съпруга си Теодосий Спасов да композира музика към представлението. Докато слушаме неговите ноти, от дъното на сблъсъка между двете кралици бавно изплуват и други тонове– тези на дълбоките води, които пазим под спокойната повърхност на характераси.
Прочети още
Бургас, ул "Цар Асен" 36 А

Телефон: 056 842 266; 056 841 494

Цена

16 лв.

Дата на актуализация:
09.01.2020г.
Преглеждания:
528 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Постановката "Призраци" с Бойка Велкова на 29 Януари
15 бр. 88:88:88 9 бр. 5 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
29 Януари 2020 (Сряда)
Към офертата
Албена Павлова и Емил Марков в постановката "Непоправимо" на 18 Февруари
28 бр. 1 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Февруари 2020 (Вторник)
Към офертата
4 посещения на комбинирана гимнастика за начинаещи и напреднали
4 бр. 88:88:88 3 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Януари до 13 Февруари 2020г.
Към офертата

Вижте още

вт, 04 фев 2020
5.00 - 10.00лв.
Купи билет
Монтана Преглеждания 785 след 8 дни Започва

Коментари

Коментирай 500 символа

Още събития с участието на тези артисти