София 25 юни Пловдив 16 юни Варна 9 юни Бургас 10 юни Русе 2 юни Шумен 3 юни В. Търново 18 юни Пловдив 17.06 Изкупено
Рейтинг:
0.0

Национален фестивал на детската книга - Сливен

... прочети още XXII Национален фестивал на детската книга – Сливен ще се проведе в периода 11-13 май 2020 г. Организира се от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства и др. Националният фестивал на детската книга е уникално явление в културния живот на България. Той е единственият форум в страната, на който участниците в процеса на създаване и разпространение на детската книга – автори, издатели, илюстратори, книгоразпространители, педагози, психолози, библиотечни специалисти и др., както от България, така и от чужбина се срещат и обсъждат състоянието и бъдещето на детското книгоиздаване, търсят нови пътища и форми за засилване на интереса на децата към книгата и четенето в конкуренция с новите мултимедийни продукти. Националният фестивал на детската книга е и естествено място за изява на възможностите на всички млади дарования, които чрез словото, рисунките, магията на песните и красотата на танца отправят своите първи послания на творци. Фестивалът реализира много успешно няколко основни цели – популяризира творчеството на съвременните български детски автори, които творят както в страната, така и извън нейните граници, активно съдейства за подобряване на взаимодействието между авторите, илюстраторите, издателите и разпространителите на детски книги от различни страни, предизвиква дебат и влияе на издателските политики, налага нови модели за създаване на интерес към книгите и четенето в новата информационна среда, чрез многобройни конкурси вдъхновява децата към творчество, а Националната награда „Константин Константинов“ е стимул за развитие на писането и публикуването за деца, и на развитие на детската илюстрация. Програмата на Фестивала включва много и разнообразни прояви: срещи с детски автори; премиери на детски книги; представяне на издателства; майсторски класове по илюстрация и творческо писане; кръгла маса по проблемите на детската книга и детското четене; отчитане на резултатите от Национален литературен конкурс и от Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любим литературен герой; връчване на Националната награда “Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздаване в четири категории; презентации и майсторски класове представящи иновациите свързващи печатния свят с дигиталната вселена; художествени изложби на илюстратори от България и чужбина; базар на книги, представления, концерти, карнавални шествия и др.

11 май 2020 (понеделник)
до 13 май 2020 (сряда)
Сливен  · 
Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен (пл. "Хаджи Димитър" 4)
XXII Национален фестивал на детската книга – Сливен ще се проведе в периода 11-13 май 2020 г. Организира се от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга“, Държавна агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства и др.

Националният фестивал на детската книга е уникално явление в културния живот на България. Той е единственият форум в страната, на който участниците в процеса на създаване и разпространение на детската книга – автори, издатели, илюстратори, книгоразпространители, педагози, психолози, библиотечни специалисти и др., както от България, така и от чужбина се срещат и обсъждат състоянието и бъдещето на детското книгоиздаване, търсят нови пътища и форми за засилване на интереса на децата към книгата и четенето в конкуренция с новите мултимедийни продукти.

Националният фестивал на детската книга е и естествено място за изява на възможностите на всички млади дарования, които чрез словото, рисунките, магията на песните и красотата на танца отправят своите първи послания на творци.

Фестивалът реализира много успешно няколко основни цели – популяризира творчеството на съвременните български детски автори, които творят както в страната, така и извън нейните граници, активно съдейства за подобряване на взаимодействието между авторите, илюстраторите, издателите и разпространителите на детски книги от различни страни, предизвиква дебат и влияе на издателските политики, налага нови модели за създаване на интерес към книгите и четенето в новата информационна среда, чрез многобройни конкурси вдъхновява децата към творчество, а Националната награда „Константин Константинов“ е стимул за развитие на писането и публикуването за деца, и на развитие на детската илюстрация.

Програмата на Фестивала включва много и разнообразни прояви: срещи с детски автори; премиери на детски книги; представяне на издателства; майсторски класове по илюстрация и творческо писане; кръгла маса по проблемите на детската книга и детското четене; отчитане на резултатите от Национален литературен конкурс и от Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любим литературен герой; връчване на Националната награда “Константин Константинов” – за принос в детското книгоиздаване в четири категории; презентации и майсторски класове представящи иновациите свързващи печатния свят с дигиталната вселена; художествени изложби на илюстратори от България и чужбина; базар на книги, представления, концерти, карнавални шествия и др.
Прочети още
Сливен, пл. "Хаджи Димитър" 4

Телефон: Билетна каса: 044 62 30 14, Централа: 044 62 41 81

Цена

Вход свободен

Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Подходящо:
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
12.02.2020г.
Преглеждания:
291 бр.

Вижте още

Коментари

Коментирай 500 символа

Други събития на 11 Май 2020

Събития наблизо

вт, 21 апр 2020 от 17:00
5.00 - 10.00лв.
Купи билет
Сливен Преглеждания 1082 след 20 дни Започва
пт, 12 юни 2020
Сливен Преглеждания 12 след 72 дни Започва

Подобни събития в страната