Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Колекция Кармен" - Балет "Арабеск"

... прочети още Балет Арабеск ви кани да се насладите на един завладяващ спектакъл, който се заиграва с клишетата от днешния ден като модния подиум и чалга-културата - естествена среда на съвременните "карменситки"! Хореография - Боряна Сечанова, Музика - Петър Дундаков, Сценография и костюми - Николина Костова Богданова. "Колекция Кармен" - един завладяващ спектакъл, който се заиграва с клишетата от днешния ден като модния подиум и чалга-културата - естествена среда на съвременните "карменситки". Екстравагантният спектакъл "Колекция Кармен" на Балет Арабеск пленява с драматизъм и зрелищно изпълнение. На 10 Юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена в парка на Военната академия Балет "Арабеск" ни кани на един изключително екстравагантен спектакъл "Колекция Кармен" (Carmen collection) - копродукция на Държавен музикален и балетен център и Българско национално радио, по мотиви от новелата "Кармен" на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Музика - Петър Дундаков, хореография - Боряна Сечанова, сценография и костюми - Николина Костова-Богданова. Записът е осъществен от Симфоничния оркестър на БНР. Особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138м коприна. Екстравагантните костюми се превръщат в част от сценографията на представлението. Топ хореографът Боряна Сечанова пренася фаталната Кармен (в ролята - Таня Кацарова) в едно модно дефиле от огън и студ - балерини в ролята на модели в уникални артистични рокли, предвождани от Смъртта (в ролята Теодора Стефанова), представят вечния кръговрат на страстта - любов и смърт. В структурата на спектакъла рамка на "историята" за Кармен са взаимоотношенията на една съвременна двойка - Той (Асен Наков) и Тя (Даниела Иванова). Противоборството между Хосе (Васил Дипчиков) и Ескамилио (Стефан Вучов) засилват драмата на изкусителката Кармен (Таня Кацарова). Cпектакълът се заиграва с клишета от днешния ден като модния подиум и чалга културата - естествена среда на съвременните "карменситки". Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкова повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й привлекателност има и своята обратна страна - незадоволеността на влюбения мъж и съмнението в любовта на жената.

10 юли 2019 от 20:00ч.
София  · 
Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" - София (Парк и Военна академия "Г.С. Раковски" )
изминало
Балет Арабеск ви кани да се насладите на един завладяващ спектакъл, който се заиграва с клишетата от днешния ден като модния подиум и чалга-културата - естествена среда на съвременните "карменситки"!

Хореография - Боряна Сечанова,
Музика - Петър Дундаков,
Сценография и костюми - Николина Костова Богданова.

"Колекция Кармен" - един завладяващ спектакъл, който се заиграва с клишетата от днешния ден като модния подиум и чалга-културата - естествена среда на съвременните "карменситки". Екстравагантният спектакъл "Колекция Кармен" на Балет Арабеск пленява с драматизъм и зрелищно изпълнение.

На 10 Юли в приятната обстановка на откритата лятна сцена в парка на Военната академия Балет "Арабеск" ни кани на един изключително екстравагантен спектакъл "Колекция Кармен" (Carmen collection) - копродукция на Държавен музикален и балетен център и Българско национално радио, по мотиви от новелата "Кармен" на Проспер Мериме и едноименната опера на Жорж Бизе. Музика - Петър Дундаков, хореография - Боряна Сечанова, сценография и костюми - Николина Костова-Богданова.

Записът е осъществен от Симфоничния оркестър на БНР. Особено атрактивно е решението на художничката да облече главната героиня в 10-метрова огненочервена фламенко рокля, изработена от 138м коприна. Екстравагантните костюми се превръщат в част от сценографията на представлението.

Топ хореографът Боряна Сечанова пренася фаталната Кармен (в ролята - Таня Кацарова) в едно модно дефиле от огън и студ - балерини в ролята на модели в уникални артистични рокли, предвождани от Смъртта (в ролята Теодора Стефанова), представят вечния кръговрат на страстта - любов и смърт. В структурата на спектакъла рамка на "историята" за Кармен са взаимоотношенията на една съвременна двойка - Той (Асен Наков) и Тя (Даниела Иванова). Противоборството между Хосе (Васил Дипчиков) и Ескамилио (Стефан Вучов) засилват драмата на изкусителката Кармен (Таня Кацарова).

Cпектакълът се заиграва с клишета от днешния ден като модния подиум и чалга културата - естествена среда на съвременните "карменситки". Нарцистичната жена оглежда себе си в очите на възхитения мъж. Тя харесва себе си толкова повече, колкото по-силно я обича мъжът. Голямата й привлекателност има и своята обратна страна - незадоволеността на влюбения мъж и съмнението в любовта на жената.
Прочети още
Цена

от 10.00 лв. до 30.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Дата на актуализация:
28.06.2019г.
Преглеждания:
150 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Сборният моноспектакъл на "Мариус 50" - на 8 Септември
56 бр. 61 бр. 5 бр. 6 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Септември 2020 (Вторник)
Към офертата
Моноспектакълът на Мариус Куркински "Черното пиле" - на 10 Септември
27 бр. 23 бр. 2 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
10 Септември 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Комедията "Вражалец" - на 18 Септември
54 бр. 39 бр. 2 бр. 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Септември 2020 (Петък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа