Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Балет Арабеск представя: "Пепеляшка"

... прочети още Мили родители, създайте празник на Вашите деца, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната музика на Прокофиев, костюми Цветанка Петкова-Стойнова, сценография - Екатерина Енева. Спектакълът противопоставя реалното и въображаемото, живота и изкуството. В него танцът и театралното изкуство са преплетени. Ефектен и забавен е образът на феята - стара и загубила паметта си жена, в ролята Ангелина Гаврилова за първи път (премиера в тази роля), която през цялото време се опитва си спомни и разкаже историята на Пепеляшка, за да върне силата на своята вълшебна пръчица. Тя постоянно обърква разказите си и вмъква герои от други приказки - баба Яга, Червената шапчица, Пипи дългото чорапче и др. Това създава много комични ситуации, които ще предизвикат и участието на зрителите в залата. Това преплитане на съвършено чужди герои е едно предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по интересно, разбираемо и достъпно за децата. В ролите на приказните герои ще видите в изцяло обновен състав чудесните танцьори на Балет "Арабеск": Таня Кацарова (Пепеляшка) Константина Ханджиева (злата мащеха, премиера), Виктория Петрова (феята на млади години), Мария Касабова и Елизабет Якимова (доведените сестри на Пепеляшка премиери), Теодора Друмева (принцеса Жасмин), Яна Николова (Пипи дългото чорапче), Бенедета Граси (Червената шапчица), Васил Дипчиков (Принцът), Светослав Серопян(баба Яга, премиера), Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят), Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор), Ервин Есен (бодигард), Светлозар Тинев, Дженаро Дезидерио, Лоренцо Алба (гости на бала). Финалът е толкова изненадващ, както и всичко в тази приказка. Едно великолепно и вълнуващо преживяване, подходящо за деца и възрастни. Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации са доказателство за силното въздействие на различната "Пепеляшка" на Балет "Арабеск". Уверяваме ви, че спектакълът "Пепеляшка" ще впечатли малки и големи, ще остане един незабравим спомен за един спектакъл, изпълнен с много изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка. "Пепеляшка" е от спектаклите, който колкото повече се играе не омръзва на детската аудитория, а заразява със своето очарование и провокация в играта на детското въображение, което е най-ценното послание в невероятно забавно представената от Балет "Арабеск" приказка за Пепеляшка.

21 октомври 2023 от 11:00ч.
изминало
25 ноември 2023 от 11:00ч.
изминало
18 февруари 2024 от 17:00ч.
изминало
17 март 2024 от 17:00ч.
изминало
Мили родители, създайте празник на Вашите деца, изпълнен със смешки и грешки, хитроумно забъркани от хореографа Мариана Крънчева, върху вълшебната музика на Прокофиев, костюми Цветанка Петкова-Стойнова, сценография - Екатерина Енева.

Спектакълът противопоставя реалното и въображаемото, живота и изкуството. В него танцът и театралното изкуство са преплетени. Ефектен и забавен е образът на феята - стара и загубила паметта си жена, в ролята Ангелина Гаврилова за първи път (премиера в тази роля), която през цялото време се опитва си спомни и разкаже историята на Пепеляшка, за да върне силата на своята вълшебна пръчица. Тя постоянно обърква разказите си и вмъква герои от други приказки - баба Яга, Червената шапчица, Пипи дългото чорапче и др. Това създава много комични ситуации, които ще предизвикат и участието на зрителите в залата. Това преплитане на съвършено чужди герои е едно предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по интересно, разбираемо и достъпно за децата.

В ролите на приказните герои ще видите в изцяло обновен състав чудесните танцьори на Балет "Арабеск": Таня Кацарова (Пепеляшка) Константина Ханджиева (злата мащеха, премиера), Виктория Петрова (феята на млади години), Мария Касабова и Елизабет Якимова (доведените сестри на Пепеляшка премиери), Теодора Друмева (принцеса Жасмин), Яна Николова (Пипи дългото чорапче), Бенедета Граси (Червената шапчица), Васил Дипчиков (Принцът), Светослав Серопян(баба Яга, премиера), Стефан Вучов (учителят по танци и Кралят), Валери Миленков (кралски пратеник, шофьор), Ервин Есен (бодигард), Светлозар Тинев, Дженаро Дезидерио, Лоренцо Алба (гости на бала).

Финалът е толкова изненадващ, както и всичко в тази приказка. Едно великолепно и вълнуващо преживяване, подходящо за деца и възрастни.

Непринудената и спонтанна реакция на децата от комичните ситуации са доказателство за силното въздействие на различната "Пепеляшка" на Балет "Арабеск".

Уверяваме ви, че спектакълът "Пепеляшка" ще впечатли малки и големи, ще остане един незабравим спомен за един спектакъл, изпълнен с много изненади, смях и радостни емоции от непредсказуемото развитие на така познатата и обичана приказка.

"Пепеляшка" е от спектаклите, който колкото повече се играе не омръзва на детската аудитория, а заразява със своето очарование и провокация в играта на детското въображение, което е най-ценното послание в невероятно забавно представената от Балет "Арабеск" приказка за Пепеляшка.
Прочети още
София, бул. "В. Левски" 100

Телефон: 02 943 19 79, 02 944 50 89

Цена

15 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За деца
За семейства
Дата на актуализация:
08.03.2024г.
Преглеждания:
91 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концертът "Кавалери канят" - на 13 Юли, на Лятна сцена на Музикален театър в парк Военна академия
Валидност на ваучера:
13 Юли 2024 (Събота)
Към офертата
Балоненото шоу за деца "Сапунена фантазия" на 23 Юни, в Сити Марк Арт Център
11 бр. 88:88:88 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
23 Юни 2024 (Неделя)
Към офертата
Концерт-спектакъл за най-малките: "Шарената книжка" на 29 Юни от 12:30ч, в Сити Марк Арт Център
Валидност на ваучера:
29 Юни 2024 (Събота)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа