Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Иде ми да те убия"

... прочети още ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ Младежки театър „Николай Бинев“ Автор: Ксавие Дюранже Превод: Михаил Маринов Постановка: Проф. Здравко Митков Режисьор: Людмила Стоин Сценография: Станислава Глушкова Фотограф: Теодора Тодорова Участват: Антоан Петров, Атанас Апостолов, Денис Хаят, Мирела Карабанчева, Елица Костова, Шахин Шехзен „В редиците на съвременните френски драматурзи има писатели с ярко изразен кинематографичен почерк. Те, подобно на най-добрите образци на днешното кино, упражняват в пиесите си характерните за филмовия монтаж напрегна-то действие и рязък, отсечен ритъм, подобен на ритъма в джазовата музика. В тази група е и нашият автор– Ксавие Дюранже. Той се занимава с проблема за насилието в днешното ни битие, загърбва културните форми на сценично говорене и черпи драматургичния си език от улицата с нейното разнородно об-щество. Той взима на фокус бурните дискотечни петъчно-съботни вечери и разкрива с безпощаден тон социалните и морални дисонанси сред младежите в населените с различни социални прослойки съвременни мегаполиси. „ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ“ е написана през 1991 г., но за изтеклите години не е загубила нищо от остротата на езика и дълбокия морален разрез на модерното общество. Написал пиесата на 25 годишна възраст, Дюранже показва забележителна способност и бляскав талант да поставя точни социални и морални диагнози на връстниците си от плочниците и паркингите пред лъжливо бляскавия живот в дискотеките. Носител на наградата „Молиер“ за най-добра комедия, Ксавие Дюранже ни въвлича в динамично и чувствено приключение с нашата постановка на „ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ“. Пиеса, която – обратно на заглавието – те кара да се влюбиш в нея.“ Проф. Здравко Митков Спектакълът не е подходящ за лица под 16 год. възраст.

26 юни 2019 от 19:00ч.
София  · 
Младежки театър "Николай Бинев" - София (Младежки театър "Николай Бинев", бул. "Княз Александър Дондуков" 8)
изминало
ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ
Младежки театър „Николай Бинев“

Автор: Ксавие Дюранже
Превод: Михаил Маринов
Постановка: Проф. Здравко Митков
Режисьор: Людмила Стоин
Сценография: Станислава Глушкова
Фотограф: Теодора Тодорова
Участват: Антоан Петров, Атанас Апостолов, Денис Хаят, Мирела Карабанчева, Елица Костова, Шахин Шехзен

„В редиците на съвременните френски драматурзи има писатели с ярко изразен кинематографичен почерк. Те, подобно на най-добрите образци на днешното кино, упражняват в пиесите си характерните за филмовия монтаж напрегна-то действие и рязък, отсечен ритъм, подобен на ритъма в джазовата музика. В тази група е и нашият автор– Ксавие Дюранже.

Той се занимава с проблема за насилието в днешното ни битие, загърбва културните форми на сценично говорене и черпи драматургичния си език от улицата с нейното разнородно об-щество. Той взима на фокус бурните дискотечни петъчно-съботни вечери и разкрива с безпощаден тон социалните и морални дисонанси сред младежите в населените с различни социални прослойки съвременни мегаполиси. „ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ“ е написана през 1991 г., но за изтеклите години не е загубила нищо от остротата на езика и дълбокия морален разрез на модерното общество. Написал пиесата на 25 годишна възраст, Дюранже показва забележителна способност и бляскав талант да поставя точни социални и морални диагнози на връстниците си от плочниците и паркингите пред лъжливо бляскавия живот в дискотеките. Носител на наградата „Молиер“ за най-добра комедия, Ксавие Дюранже ни въвлича в динамично и чувствено приключение с нашата постановка на „ИДЕ МИ ДА ТЕ УБИЯ“.

Пиеса, която – обратно на заглавието – те кара да се влюбиш в нея.“

Проф. Здравко Митков

Спектакълът не е подходящ за лица под 16 год. възраст.
Прочети още
София, бул. "Княз Александър Дондуков" 8

Телефон: 02 988 17 53, 02 939 40 59

Цена

8 лв.

Дата на актуализация:
13.05.2019г.
Преглеждания:
244 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Постановката "Мъжете предпочитат да излъжат" на 29 Януари
153 бр. 124 бр. 2 бр. 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
29 Януари 2020 (Сряда)
Към офертата
Спектакълът "Двубой" с режисьор Стоян Радев - на 9 Февруари
Валидност на ваучера:
9 Февруари 2020 (Неделя)
Към офертата
4 посещения на модерен балет за деца от 6 до 12г
1 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Февруари до 22 Февруари 2020г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Още събития с участието на тези артисти