Потребители, които ще посетят събитието:
Атанас АсеновББианка Драгинова
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Рибарят и неговата душа"

... прочети още театрална постановка по Оскар Уайлд Сценична версия, постановка и музикално оформление: Мариус Куркински С: Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Ана Пападопулу, Велислав Павлов Възможно ли е човек да общува с душата си? Достойни ли сме да говорим с нея? Били ли сме някога заедно? Напълно ли сме се забравили? Наистина ли любовта е толкова силна и невъзможна? Защо, когато идва любовта, душата трябва да си отиде? Къде ще се срещнат любовта и душата? В човека ли ще се срещнат? Изящна по форма, но кървава по съдържание, прекрасната, но и малко странна приказка на Оскар Уайлд противопоставя любовта и човешката душа. Рибарят намира своята любов, но за да се слее с нея, той трябва да пропъди душата си и да я остави да се скита по света. Решена да го спечели отново, всяка година тя се връща при него и по всякакъв начин се опитва да го изкуши и да го накара да изостави любовта си. Необичайното в цялата история е, че нещата не следват общоприетото клише, че душата е най-светлото и чистото в човека, напротив - веднъж пропъдена, тя се превръща в истински злодей. Без да променя оригиналния текст на Уайлд, Мариус умело пренася тази приказна история на сцената и я превръща в един вълнуващ, дори разтърсващ спектакъл. "Това е една голяма тема, един голям въпрос, който аз искам да поставя на съвременния човек, който е много убеден в недосегаемостта на своята душа и каквото и да прави, каквито и грехове да извършва, все си мисли, че душата му остава чиста. А може би това е едно предупреждение, че покварата е проникнала много дълбоко в нашата същност. Това е зловещото в приказката, това е страшното. Това е, което ме потресе в тази история. И това е въпросът, който ние поставяме: дали е така? Защо именно душата е в конфликт с любовта? Не знам. Това е тайната на тази приказка. Животът е едно тайнство, той не е игра, както казва Оскар Уайлд." Мариус Куркински

21 февруари 2020 от 19:30ч.
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
изминало
29 март 2020 от 15:00ч.
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
изминало
05 април 2020 от 19:30ч.
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
изминало
театрална постановка
по Оскар Уайлд

Сценична версия, постановка и музикално оформление: Мариус Куркински
С: Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Ана Пападопулу, Велислав Павлов

Възможно ли е човек да общува с душата си?
Достойни ли сме да говорим с нея?
Били ли сме някога заедно? Напълно ли сме се забравили?
Наистина ли любовта е толкова силна и невъзможна?
Защо, когато идва любовта, душата трябва да си отиде?
Къде ще се срещнат любовта и душата?
В човека ли ще се срещнат?

Изящна по форма, но кървава по съдържание, прекрасната, но и малко странна приказка на Оскар Уайлд противопоставя любовта и човешката душа.
Рибарят намира своята любов, но за да се слее с нея, той трябва да пропъди душата си и да я остави да се скита по света. Решена да го спечели отново, всяка година тя се връща при него и по всякакъв начин се опитва да го изкуши и да го накара да изостави любовта си. Необичайното в цялата история е, че нещата не следват общоприетото клише, че душата е най-светлото и чистото в човека, напротив - веднъж пропъдена, тя се превръща в истински злодей.
Без да променя оригиналния текст на Уайлд, Мариус умело пренася тази приказна история на сцената и я превръща в един вълнуващ, дори разтърсващ спектакъл.

"Това е една голяма тема, един голям въпрос, който аз искам да поставя на съвременния човек, който е много убеден в недосегаемостта на своята душа и каквото и да прави, каквито и грехове да извършва, все си мисли, че душата му остава чиста.
А може би това е едно предупреждение, че покварата е проникнала много дълбоко в нашата същност. Това е зловещото в приказката, това е страшното. Това е, което ме потресе в тази история. И това е въпросът, който ние поставяме: дали е така?
Защо именно душата е в конфликт с любовта? Не знам. Това е тайната на тази приказка. Животът е едно тайнство, той не е игра, както казва Оскар Уайлд."
Мариус Куркински
Прочети още
София, ул. "Славянска" 8

Телефон: 02 987 85 33, 0889 028 099

Цена

от 13.50 лв. до 15.00 лв.

Времетраене

100 минути

Дата на актуализация:
06.03.2020г.
Преглеждания:
655 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Гледайте Мартина Вачкова и Тончо Токмакчиев в постановката "Рейс" - на 23 Април
105 бр. 176 бр. 19 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
23 Април 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Асен Блатечки и Калин Врачански в комедията "Горещо" на 31 Май
98 бр. 143 бр. 14 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
31 Май 2020 (Неделя)
Към офертата
Комедията "Не залагай на англичаните" - на 19 Май
12 бр. 12 бр. 1 бр. 13 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
19 Май 2020 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Още събития с участието на тези артисти