Рейтинг:
0.0

"Рибарят и неговата душа"

... прочети още театрална постановка по Оскар Уайлд Сценична версия, постановка и музикално оформление: Мариус Куркински С: Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Ана Пападопулу, Велислав Павлов Възможно ли е човек да общува с душата си? Достойни ли сме да говорим с нея? Били ли сме някога заедно? Напълно ли сме се забравили? Наистина ли любовта е толкова силна и невъзможна? Защо, когато идва любовта, душата трябва да си отиде? Къде ще се срещнат любовта и душата? В човека ли ще се срещнат? Изящна по форма, но кървава по съдържание, прекрасната, но и малко странна приказка на Оскар Уайлд противопоставя любовта и човешката душа. Рибарят намира своята любов, но за да се слее с нея, той трябва да пропъди душата си и да я остави да се скита по света. Решена да го спечели отново, всяка година тя се връща при него и по всякакъв начин се опитва да го изкуши и да го накара да изостави любовта си. Необичайното в цялата история е, че нещата не следват общоприетото клише, че душата е най-светлото и чистото в човека, напротив - веднъж пропъдена, тя се превръща в истински злодей. Без да променя оригиналния текст на Уайлд, Мариус умело пренася тази приказна история на сцената и я превръща в един вълнуващ, дори разтърсващ спектакъл. "Това е една голяма тема, един голям въпрос, който аз искам да поставя на съвременния човек, който е много убеден в недосегаемостта на своята душа и каквото и да прави, каквито и грехове да извършва, все си мисли, че душата му остава чиста. А може би това е едно предупреждение, че покварата е проникнала много дълбоко в нашата същност. Това е зловещото в приказката, това е страшното. Това е, което ме потресе в тази история. И това е въпросът, който ние поставяме: дали е така? Защо именно душата е в конфликт с любовта? Не знам. Това е тайната на тази приказка. Животът е едно тайнство, той не е игра, както казва Оскар Уайлд." Мариус Куркински

09 май 2021 от 19:30ч. (неделя)
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
театрална постановка
по Оскар Уайлд

Сценична версия, постановка и музикално оформление: Мариус Куркински
С: Владимир Карамазов, Радена Вълканова, Ана Пападопулу, Велислав Павлов

Възможно ли е човек да общува с душата си?
Достойни ли сме да говорим с нея?
Били ли сме някога заедно? Напълно ли сме се забравили?
Наистина ли любовта е толкова силна и невъзможна?
Защо, когато идва любовта, душата трябва да си отиде?
Къде ще се срещнат любовта и душата?
В човека ли ще се срещнат?

Изящна по форма, но кървава по съдържание, прекрасната, но и малко странна приказка на Оскар Уайлд противопоставя любовта и човешката душа.
Рибарят намира своята любов, но за да се слее с нея, той трябва да пропъди душата си и да я остави да се скита по света. Решена да го спечели отново, всяка година тя се връща при него и по всякакъв начин се опитва да го изкуши и да го накара да изостави любовта си. Необичайното в цялата история е, че нещата не следват общоприетото клише, че душата е най-светлото и чистото в човека, напротив - веднъж пропъдена, тя се превръща в истински злодей.
Без да променя оригиналния текст на Уайлд, Мариус умело пренася тази приказна история на сцената и я превръща в един вълнуващ, дори разтърсващ спектакъл.

"Това е една голяма тема, един голям въпрос, който аз искам да поставя на съвременния човек, който е много убеден в недосегаемостта на своята душа и каквото и да прави, каквито и грехове да извършва, все си мисли, че душата му остава чиста.
А може би това е едно предупреждение, че покварата е проникнала много дълбоко в нашата същност. Това е зловещото в приказката, това е страшното. Това е, което ме потресе в тази история. И това е въпросът, който ние поставяме: дали е така?
Защо именно душата е в конфликт с любовта? Не знам. Това е тайната на тази приказка. Животът е едно тайнство, той не е игра, както казва Оскар Уайлд."
Мариус Куркински
Прочети още
София, ул. "Славянска" 8

Телефон: 02 987 85 33, 0889 028 099

Времетраене

100 минути

Дата на актуализация:
12.04.2021г.
Преглеждания:
775 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
12 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Комедийният хит на сезона! "Нашата голяма френска сватба" на 20 Април
60 бр. 44 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
20 Април 2021 (Вторник)
Към офертата
Комедията "Петък 13" с Христо Гърбов, Мария Сапунджиева и Мариана Миланова - на 15 Април
18 бр. 88:88:88 1 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
15 Април 2021 (Четвъртък)
Към офертата
Комедията "Тя, той и още двама - трима" на 24 Април от 20:30ч
10 бр. 9 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
24 Април 2021 (Събота)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти