Рейтинг:
0.0

"По-студено от тук"

... прочети още ПО-СТУДЕНО ОТ ТУК Театър "Българска армия" Автор: Лора Уейд Превод: Харалампи Аничкин Постановка: Владимир Люцканов Сценография: Венелин Шурелов Костюми: Елица Георгиева Музика: Милен Кукошаров Участват: Стефка Янорова, Веселин Ранков, Гергана Данданова, Елена Нацариду „По-студено от тук” е пиеса за пропуснатите важни неща в живота, след които идва усещането за студ. Това е трагикомедия, в която смеха и сълзите идват от парадоксалното отношение на героите към смъртта, на чийто фон измръзналите им човешки взаимоотношения оживяват. Лора Уейд е на 28 години, когато пиесата „По-студено от тук” й донася световна известност. С нея авторката сякаш иска да докаже, че за добрата, вълнуваща драматургия няма забранени теми. Студ и смърт тя противопоставя на любов и топлота по един изключително предизвикателен, но и изящно трогателен начин. Сюжетът ни пренася в студения семеен дом на едно семейство, където отчуждението и пропуснатите разговори са довели до същинското премръзване. По изключително елегантен начин, през сълзи и усмивки, Лора Уейд използва темата за физическата смърт като фон, на който показва смъртта в отношенията между хората. Проследявайки последните месеци от живота на Майра (Стефка Янорова), взаимоотношенията със съпруга й Алек (Веселин Ранков) и дъщерите им, както и между самите сестри Хариет (Гергана Данданова) и Джена (Елена Нацариду), публиката заедно с героите преминава пътя на осъзнаването за ценността от споделянето и разбира, че истински могат да ни стоплят само близките хора около нас.

29 септември 2022 от 19:30ч. (четвъртък)
София  · 
Tеатър "Българска армия" - София (ул. "Георги С. Раковски" 98)
ПО-СТУДЕНО ОТ ТУК
Театър "Българска армия"

Автор: Лора Уейд
Превод: Харалампи Аничкин
Постановка: Владимир Люцканов
Сценография: Венелин Шурелов
Костюми: Елица Георгиева
Музика: Милен Кукошаров
Участват: Стефка Янорова, Веселин Ранков, Гергана Данданова, Елена Нацариду

„По-студено от тук” е пиеса за пропуснатите важни неща в живота, след които идва усещането за студ. Това е трагикомедия, в която смеха и сълзите идват от парадоксалното отношение на героите към смъртта, на чийто фон измръзналите им човешки взаимоотношения оживяват.

Лора Уейд е на 28 години, когато пиесата „По-студено от тук” й донася световна известност. С нея авторката сякаш иска да докаже, че за добрата, вълнуваща драматургия няма забранени теми. Студ и смърт тя противопоставя на любов и топлота по един изключително предизвикателен, но и изящно трогателен начин.

Сюжетът ни пренася в студения семеен дом на едно семейство, където отчуждението и пропуснатите разговори са довели до същинското премръзване. По изключително елегантен начин, през сълзи и усмивки, Лора Уейд използва темата за физическата смърт като фон, на който показва смъртта в отношенията между хората.

Проследявайки последните месеци от живота на Майра (Стефка Янорова), взаимоотношенията със съпруга й Алек (Веселин Ранков) и дъщерите им, както и между самите сестри Хариет (Гергана Данданова) и Джена (Елена Нацариду), публиката заедно с героите преминава пътя на осъзнаването за ценността от споделянето и разбира, че истински могат да ни стоплят само близките хора около нас.
Прочети още
София, ул. "Георги С. Раковски" 98

Телефон: 02 987 23 03

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
21.06.2022г.
Преглеждания:
808 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
9 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концертът "30 години Нов симфоничен оркестър" - на 1 Юли
38 бр. 88:88:88 27 бр. 5 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
1 Юли 2022 (Петък)
Към офертата
Концерт на Плевенска филхармония и Хилда Казасян "Световното кино в музика" на 7 Ноември, в София
38 бр. 45 бр. 5 бр. 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
7 Ноември 2022 (Понеделник)
Към офертата
Комедията "Тя, той и още двама - трима" на 13 Юли, в Театър "Сълза и смях"
33 бр. 4 бр. 1 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
13 Юли 2022 (Сряда)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти