Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Международен фестивал на анимационния филм "Златен кукер" - София

... прочети още Фестивалът „Златен Кукер“ стартира дейността си през октомври 2010 г. в София и е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България. Фестивалът е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят. МФАФ „Златен кукер“ се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения. Фестивалът показа високо ниво на професионално изпълнение, има огромно международно участие с изобилие от множество творби на талантливи хора от цял свят. По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и независимите млади аниматори, както и бъдещите творци, имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове, водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство. Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната. Събитието е сред най-атрактивните културни събития на България и подкрепя млади аниматори и студенти по анимация.

01 септември 2020
до 06 септември 2020
София  · 
Национален студентски дом (пл. "Народно събрание" 10)
изминало
26 май 2021
до 30 май 2021
София  · 
Учебен драматичен театър НАТФИЗ (ул. "Г.С. Раковски" 108 А)
изминало
Фестивалът „Златен Кукер“ стартира дейността си през октомври 2010 г. в София и е първият фестивал на изкуството на анимационните филми в България от новия век. Провежда се всяка пролет през май и е едно от най-атрактивните културни събития в България.

Фестивалът е мост между професионалисти от цял свят и успява да покаже най-доброто от българската и световната анимация, като се стреми и да стимулира творческите изяви на аниматорите от цял свят.

МФАФ „Златен кукер“ се организира от аниматори, които сами произвеждат анимационни филми, интересни за хора от различни поколения. Фестивалът показа високо ниво на професионално изпълнение, има огромно международно участие с изобилие от множество творби на талантливи хора от цял свят. По време на фестивала и през цялата година, аниматорите и независимите млади аниматори, както и бъдещите творци, имат възможността да присъстват на професионални майсторски класове, водени от световно известни режисьори и аниматори, на изложби, семинари, кръгли маси, презентации и впечатляващи събития, свързани с анимационното изкуство. Всяка година фестивалът се фокусира и върху опазването на околната среда, провежда се и пътуващ фестивал в страната.

Събитието е сред най-атрактивните културни събития на България и подкрепя млади аниматори и студенти по анимация.
Прочети още
София, пл. "Народно събрание" 10

Телефон: 02 987 22 86

Цена

Вход свободен

Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Подходящо:
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
17.05.2021г.
Преглеждания:
764 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
9 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Вълнуващият спектакъл "Времето е спряло" с режисьор Ивайло Христов - на 29 Октомври
16 бр. 12 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
29 Октомври 2021 (Петък)
Към офертата
Иван Радоев и Любен Чаталов в постановката "Фернандо Крап ми е написал това писмо" от Танкред Дорст - на 28 Октомври
Валидност на ваучера:
28 Октомври 2021 (Четвъртък)
Към офертата
Гледайте комедията "Секси пране" на 4 Ноември
19 бр. 6 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
4 Ноември 2021 (Четвъртък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

сб, 23 окт 2021 от 19:00
10.00лв.
Купи билет
Национален студентски дом Преглеждания 2 днес, след 17 часа Започва

Подобни събития в страната

Изминали събития наблизо

Минало събитие
пт, 22 окт 2021 от 21:00
"Rock’n Rolla" Bar & Club Преглеждания 334
пт, 22 окт 2021 от 21:00
"Sugar" Club Преглеждания 341