Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Лукчо" - балет за деца

... прочети още Балет за деца от Карен Хачатурян Историята за Лукчо и неговите приятели, които се борят срещу несправедливото отношение спрямо зеленчуците от страна на плодовата аристокрация, е разказана от хореографа и режисьор Ангелина Гаврилова. Спектакълът е симбиоза между класически балет и неокласика – в него аристократичните плодове танцуват на палци, а веселите зеленчуци се характеризират с елементи от съвременния балет. Пъстрият свят на Джани Родари е пресъздаден от художника Адрияна Найденова чрез цветни костюми, които по оригинален начин пресъздават характера на танцуващите плодове и зеленчуци, но и се отличават с актуална за младата публика визия. Сценографията на Никола Налбантов използва мултимедийни ефекти, които пренасят героите от площада в тъмен затвор или на бал в двореца. Балетният спектакъл на Опера Пловдив е с продължителност един час и е подходящ за деца над 4 години и техните родители. Постановъчният екип вярва, че възрастните също ще гледат „Лукчо“ с интерес, тъй като в него са кодирани множество актуални послания за политическото потисничество. Постановка и хореография – Ангелина Гаврилова Художник на костюмите – Адрияна Найденова Художник на декора – Никола Налбантов Балет на Опера Пловдив За повече информация посетете https://operaplovdiv.bg/site/program и https://www.facebook.com/stateoperaplovdiv

11 декември 2021 от 17:00ч.
изминало
16 януари 2022 от 11:00ч.
изминало
23 януари 2022 от 11:00ч.
изминало
07 май 2022 от 11:00ч.
изминало
Балет за деца от Карен Хачатурян

Историята за Лукчо и неговите приятели, които се борят срещу несправедливото отношение спрямо зеленчуците от страна на плодовата аристокрация, е разказана от хореографа и режисьор Ангелина Гаврилова. Спектакълът е симбиоза между класически балет и неокласика – в него аристократичните плодове танцуват на палци, а веселите зеленчуци се характеризират с елементи от съвременния балет. Пъстрият свят на Джани Родари е пресъздаден от художника Адрияна Найденова чрез цветни костюми, които по оригинален начин пресъздават характера на танцуващите плодове и зеленчуци, но и се отличават с актуална за младата публика визия. Сценографията на Никола Налбантов използва мултимедийни ефекти, които пренасят героите от площада в тъмен затвор или на бал в двореца.

Балетният спектакъл на Опера Пловдив е с продължителност един час и е подходящ за деца над 4 години и техните родители. Постановъчният екип вярва, че възрастните също ще гледат „Лукчо“ с интерес, тъй като в него са кодирани множество актуални послания за политическото потисничество.

Постановка и хореография – Ангелина Гаврилова
Художник на костюмите – Адрияна Найденова
Художник на декора – Никола Налбантов
Балет на Опера ПловдивЗа повече информация посетете https://operaplovdiv.bg/site/program и
https://www.facebook.com/stateoperaplovdiv
Прочети още
Пловдив, ул. "Гладстон" 15

Телефон: 032 628 036, 0878 54 96 47, 0882 01 63 00

Цена

от 8.00 лв. до 10.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Подходящо:
За деца
За семейства
Дата на актуализация:
28.04.2022г.
Преглеждания:
324 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
77 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Комичната опера "Чичовци" по повестта на Иван Вазов - на 25 Май
60 бр. 55 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
25 Май 2022 (Сряда)
Към офертата
Премиера в Пловдив на спектакъла "Под игото - 1894-та" на 30 Май
52 бр. 38 бр. 1 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
30 Май 2022 (Понеделник)
Към офертата
Ексклузивно в Grabo: Комедията "Брачни безумия" с Милица Гладнишка и Милена Маркова-Маца - на 22 Юни
17 бр. 13 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
22 Юни 2022 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа