Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Фестивал на пеперудите

... прочети още КОГА ОТ 01.09.2021 ДО 30.09.2021 ВХОД: Свободен КЪДЕ ДОНДУКОВА ГРАДИНА, РЕГИОНАЛЕН ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ - ПЛОВДИВ Фестивал на пеперудите включва серия от събития, показващи многообразието на една от най-красивата група животни в природата – техния полет, пътешествие, трансформация и красота, развивайки нов инструмент и публики. През последните 2 години Регионален природонаучен музей Пловдив изгради единствената в България Зала „Тропик“ с колекция от живи пеперуди, в който посетителите на живо могат да видят, да се запознаят и да съпреживеят досега с огромно разнообразие на пеперуди от различни части на света. Проектната идея Фестивал на пеперудите цели да разшири образователната, информационната и визуална част на Зала „Тропик“, чрез организиране на фестивал на открито сред природата на „Дондуковата градина“ със събития в рамките на 1 месец – септември 2021. Фестивалът включва дейности и събития на открито: ателиета с викторини и образователни игри, организиране на Павилиони „Метаморфоза“, музикални и артистични изпълнения, фотоизложба, Издаване на Атлас за пеперудите, изготвяне на рекламен видеоклип, лекции в Планетариума на музея. Проектните дейности включват: Издаване Атлас за пеперудите (безгръбначни) - пълноцветно издание, илюстрован със цветни фотографии и текст за видовете пеперуди и др. безгръбначни, които се срещат в България. Изготвяне на изложба с 20 фотографии за пеперудите, показваща красотата, трансформацията, разнообразието. Включва голямо форматна изложба за открито пространство в „Дондуковата градина“ с продължителност от 28 дни. Изготвяне на рекламен видео-клип за пеперудите и Зала „Тропик“. Организиране на 4 двудневни ателиета (през събота – неделя) за ученици в Дондуковата градина. По време на ателиетата децата ще рисуват, апликират, изработват сувенири. Провеждане на лекции -презентации за пеперудите с гост-лектори в Планетариума на музея. Организиране на Павилиони „Метаморфоза“ - наблюдение на храненето и развитието на ларви (гъсеници), както и на останалите етапи от пълната метаморфоза на някои видове пеперуди – събития на открито. Проектът повишава информираността, знанията и преживяванията с природата, която ни заобикаля, предлагайки ново за сцената на Пловдив и региона събитие, развивайки нов инструмент и публики, които да се докоснат до живата природа и да релаксират, както и да повишат знанията си за нея. Проектна идея на Регионален природонаучен музей Пловдив, част от програма Наследство на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

01 септември 2021
до 30 септември 2021
изминало
КОГА ОТ 01.09.2021 ДО 30.09.2021
ВХОД: Свободен
КЪДЕ ДОНДУКОВА ГРАДИНА, РЕГИОНАЛЕН ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ - ПЛОВДИВ

Фестивал на пеперудите включва серия от събития, показващи многообразието на една от най-красивата група животни в природата – техния полет, пътешествие, трансформация и красота, развивайки нов инструмент и публики.

През последните 2 години Регионален природонаучен музей Пловдив изгради единствената в България Зала „Тропик“ с колекция от живи пеперуди, в който посетителите на живо могат да видят, да се запознаят и да съпреживеят досега с огромно разнообразие на пеперуди от различни части на света.

Проектната идея Фестивал на пеперудите цели да разшири образователната, информационната и визуална част на Зала „Тропик“, чрез организиране на фестивал на открито сред природата на „Дондуковата градина“ със събития в рамките на 1 месец – септември 2021. Фестивалът включва дейности и събития на открито: ателиета с викторини и образователни игри, организиране на Павилиони „Метаморфоза“, музикални и артистични изпълнения, фотоизложба, Издаване на Атлас за пеперудите, изготвяне на рекламен видеоклип, лекции в Планетариума на музея.

Проектните дейности включват:

Издаване Атлас за пеперудите (безгръбначни) - пълноцветно издание, илюстрован със цветни фотографии и текст за видовете пеперуди и др. безгръбначни, които се срещат в България.
Изготвяне на изложба с 20 фотографии за пеперудите, показваща красотата, трансформацията, разнообразието. Включва голямо форматна изложба за открито пространство в „Дондуковата градина“ с продължителност от 28 дни.
Изготвяне на рекламен видео-клип за пеперудите и Зала „Тропик“.
Организиране на 4 двудневни ателиета (през събота – неделя) за ученици в Дондуковата градина. По време на ателиетата децата ще рисуват, апликират, изработват сувенири.
Провеждане на лекции -презентации за пеперудите с гост-лектори в Планетариума на музея.
Организиране на Павилиони „Метаморфоза“ - наблюдение на храненето и развитието на ларви (гъсеници), както и на останалите етапи от пълната метаморфоза на някои видове пеперуди – събития на открито.
Проектът повишава информираността, знанията и преживяванията с природата, която ни заобикаля, предлагайки ново за сцената на Пловдив и региона събитие, развивайки нов инструмент и публики, които да се докоснат до живата природа и да релаксират, както и да повишат знанията си за нея.

Проектна идея на Регионален природонаучен музей Пловдив, част от програма Наследство на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.
Прочети още
Пловдив,

Телефон: Информация: 032 633096

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За деца
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
10.08.2021г.
Преглеждания:
360 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
8 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Спектакълът "Принцът на морето и принцът на земята" - на 28 Октомври
11 бр. 8 бр. 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
28 Октомври 2021 (Четвъртък)
Към офертата
Рожден ден за до 10 деца! 2 часа парти с караоке, аниматор и меню
31 бр. 29 бр. 1 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Юни до 15 Ноември 2021г.
Към офертата
Рожден ден за до 10 деца - в Пейнтбол зала! 2 часа парти с аниматор и меню
33 бр. 30 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 26 Юни до 15 Ноември 2021г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

чт, 04 ное 2021
Пловдив Преглеждания 22 след 12 дни Започва

Подобни събития в страната