Рейтинг:
0.0
Минало събитие

World Фест Пловдив 2019

... прочети още Номинираният за наградата „Грами“ легендарен колумбийски басист Хуан Гарсия - Херерос и неговият бенд ще открият музикалният фестивал World Фест Пловдив 2019. Фестивалът представя три концертни части в две вечери - фрагменти от родния ни фолклор, атрактивно съчетани с латино джаз и класическа музика. Хуан Гарсия и бендът му ще представят авторски класически композиции през нова и свежа джаз интерпретация. Втората вечер на феста ще започне с „Джазът пее на български“. Участие имат пианистът и диригент на Биг бенда на БНР – Антони Дончев, тромпетистът и композитор Венци Благоев, джазовата прима Марина Господинова. Автор на поетичните преводи и текстовете е поетесата Мария Донева.Фестивалът ще бъде закрит от етно-джаз формация „Аутентик“, която ще разкрие красотата и обаянието на народните песни в класическа и в съвременна джаз и поп интерпретация. Проектът се осъществява от Фондация „Аутентик“.

10 юли 2019
до 11 юли 2019
Пловдив  · 
Античен театър - Пловдив (Античен театър )
изминало
Номинираният за наградата „Грами“ легендарен колумбийски басист Хуан Гарсия - Херерос и неговият бенд ще открият музикалният фестивал World Фест Пловдив 2019.

Фестивалът представя три концертни части в две вечери - фрагменти от родния ни фолклор, атрактивно съчетани с латино джаз и класическа музика. Хуан Гарсия и бендът му ще представят авторски класически композиции през нова и свежа джаз интерпретация.

Втората вечер на феста ще започне с „Джазът пее на български“.

Участие имат пианистът и диригент на Биг бенда на БНР – Антони Дончев, тромпетистът и композитор Венци Благоев, джазовата прима Марина Господинова. Автор на поетичните преводи и текстовете е поетесата Мария Донева.Фестивалът ще бъде закрит от етно-джаз формация „Аутентик“, която ще разкрие красотата и обаянието на народните песни в класическа и в съвременна джаз и поп интерпретация.

Проектът се осъществява от Фондация „Аутентик“.
Прочети още
Пловдив, ул. "Цар Ивайло" 4

Телефон: 032 621 040

Сподели това събитие:
Източник:
Дата на актуализация:
06.02.2019г.
Преглеждания:
314 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Детска фотосесия в студио с 25 обработени кадъра
6 бр. 6 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 2 Юни до 9 Септември 2020г.
Към офертата
Забавление за деца! 2 часа образователни и творчески занимания
Валидност на ваучера:
от 10 Август до 10 Септември 2020г.
Към офертата
Фотосесия за двама с автентични български костюми - в единственото ретро фото в Пловдив
25 бр. 19 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 8 Юли до 30 Август 2020г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития в страната