Рейтинг:
0.0

"Всички обичат Гари"

... прочети още Екип: Автор: Ноел Кауърд Творчески екип Превод и постановка: Андрей Аврамов Сценография: Марина Янева Участват: Калин Сърменов Александра Сърчаджиева Силвия Лулчева Борислав Захариев Добрина Гецова Кирил Бояджиев Петър Калчев Анджелика Джамбазова Мартин Каров Всеки актьор малко или повече е „нарцис“ – това сякаш е заложено в професията: актьорът постоянно желае да бъде харесван. И често това желание влияе на всичко в живота му. Главният герой на нашата пиеса – известният актьор Гари Есендайн, също е доста разглезен от успеха и славата. Славата му осигурява внимание, положение в обществото, наслади, забавления, секс… Но докато суетно се носи на крилете на своята популярност, той губи реална преценка за самия себе си. Преследван от поклонници и любовници, използван от продуцентите, въвлечен в интриги и театрални гафове, той отчаяно се старае да запази своя начин на живот. Но това има комични последици за него. Разминаването между самочувствие и реалност постоянно го поставя в нелепи ситуации. А като се добави и кризата на средната възраст, нищо чудно, че става за смях. Авторът Ноел Кауърд също е актьор. И, естествено, пиесата има автобиографичен елемент. Но да опишеш себе си по подобен начин е проява на огромно чувство за самоирония. В нашият спектакъл се опитваме да погледнем с усмивка на самите себе си и каним зрителите да надникнат зад кулисите, където се вихрят и нелицеприятни страсти. Разбира се, покрай комичните ситуации засягаме и по-съществени теми: за цената на славата и капаните на известността; за същността на театъра – изкуство или средство за печелене на пари; за оцеляването на твореца в една враждебна среда и много още. ***Андрей Аврамов***

12 септември 2022 от 19:30ч. (понеделник)
Бургас  · 
Културен дом на Нефтохимика - Бургас (площад Тройката 1)
Екип:

Автор: Ноел Кауърд
Творчески екип
Превод и постановка: Андрей Аврамов
Сценография: Марина Янева

Участват:
Калин Сърменов
Александра Сърчаджиева
Силвия Лулчева
Борислав Захариев
Добрина Гецова
Кирил Бояджиев
Петър Калчев
Анджелика Джамбазова
Мартин Каров

Всеки актьор малко или повече е „нарцис“ – това сякаш е заложено в професията: актьорът постоянно желае да бъде харесван. И често това желание влияе на всичко в живота му. Главният герой на нашата пиеса – известният актьор Гари Есендайн, също е доста разглезен от успеха и славата. Славата му осигурява внимание, положение в обществото, наслади, забавления, секс… Но докато суетно се носи на крилете на своята популярност, той губи реална преценка за самия себе си. Преследван от поклонници и любовници, използван от продуцентите, въвлечен в интриги и театрални гафове, той отчаяно се старае да запази своя начин на живот. Но това има комични последици за него. Разминаването между самочувствие и реалност постоянно го поставя в нелепи ситуации. А като се добави и кризата на средната възраст, нищо чудно, че става за смях.

Авторът Ноел Кауърд също е актьор. И, естествено, пиесата има автобиографичен елемент. Но да опишеш себе си по подобен начин е проява на огромно чувство за самоирония. В нашият спектакъл се опитваме да погледнем с усмивка на самите себе си и каним зрителите да надникнат зад кулисите, където се вихрят и нелицеприятни страсти. Разбира се, покрай комичните ситуации засягаме и по-съществени теми: за цената на славата и капаните на известността; за същността на театъра – изкуство или средство за печелене на пари; за оцеляването на твореца в една враждебна среда и много още.

***Андрей Аврамов***
Прочети още
Дата на актуализация:
27.07.2022г.
Преглеждания:
566 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
34 бр.

Вижте още

вт, 30 авг 2022 от 20:30
25.00 - 40.00лв.
Купи билет
Летен театър Преглеждания 35057 след 10 дни Започва

Коментари

Коментирай 1000 символа