Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Владислав Славов - "Имам си родина" Live stream

... прочети още ВЛАДИСЛАВ СЛАВОВ представя първия албум, записан по време на пандемия и представен на живо онлайн „ИМАМ СИ РОДИНА“ събира 11 песни за България по стихове на класиците: Иван Вазов, Никола Вапцаров, Валери Петров, Борис Христов, Георги Джагаров, Евтим Евтимов и др. Вторият албум на Владислав Славов ще бъде представен на 2 юни от 20 ч. онлайн в платформата URBO. На сцената певецът ще бъде подкрепен от бенд в състав: Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Бисер Овчаров. Проектът възражда песни, обичани от много хора от няколко поколения като: „Продавач на надежда“, „Сватбата на мама“, „Щастливеца“, „Рила и Пирин“, както и съвсем нови песни по велики български стихотворения – „Земя като една човешка длан” и „Паисий обикаля още“. Музика по стиховете на Вазов – „Аз съм българче“ и на Вапцаров – „Имам си родина“, написва самият той. Голямата изненада в продукцията е руската песен „Альоша”, която е писана от поета Константин Ваншенкин за паметника в Пловдив. Проектът е изцяло акустичен и в него няма никакви електронни инструменти. Вижте какво споделя Владислав за албума: - Този проект се роди още в първия ден от обявяването на извънредно положение. Извадих книги на любимите ми поети Иван Вазов, Евтим Евтимов, Борис Христов, Георги Джагаров... Първата, която грабна окото ми, беше „Моторни песни“ на Вапцаров. Случайно отворих на стихотворението „Имам си родина“ и изведнъж в съзнанието ми прозвуча мелодия по него. Веднага го записах на телефона си и така започна всичко... Изпитах вътрешна необходимост да запиша песни по красивите стихове за доброто, вярата и родолюбието. Някои от песните знаех от дете, а мои приятели написаха други специално за мен. Тези стихове са нашето нематериално културно богатство, нашата памет, чрез която във вените ни пулсира българщината. Във време на страх, сигурен съм, че точно силата на думите и песните може да помогне за духовното ни оцеляване. До вчера пътувахме по целия свят, правихме си лъскави снимки и купувахме скъпи дрехи. Днес сме сами със себе си и съм щастлив, че можем да осмислим нашите ценности и идеали. Сега, когато липсва вяра, важно е да запалим искрицата в себе си и да я предадем на всички около нас. За да светим по-силно. Всяка една от тези песни са написани и изпяти, за да съхранят нашия Божествен код – БЪЛГАРИЯ. Така започна всичко – от една стихосбирка, едно провалено пътуване, върнати пари от него, които вложих в този проект. Най-важното е да оставим нещо след себе си. Малко, свое, истинско от сърце... Всяко дихание от тези песни е за вас.

02 юни 2020 от 20:00ч.
София
изминало
ВЛАДИСЛАВ СЛАВОВ

представя първия албум, записан по време на пандемия

и представен на живо онлайн

„ИМАМ СИ РОДИНА“ събира 11 песни за България

по стихове на класиците: Иван Вазов, Никола Вапцаров, Валери Петров, Борис Христов, Георги Джагаров, Евтим Евтимов и др.

Вторият албум на Владислав Славов ще бъде представен на 2 юни от 20 ч. онлайн в платформата URBO. На сцената певецът ще бъде подкрепен от бенд в състав: Светослав Лобошки, Алекс Нушев и Бисер Овчаров.

Проектът възражда песни, обичани от много хора от няколко поколения като: „Продавач на надежда“, „Сватбата на мама“, „Щастливеца“, „Рила и Пирин“, както и съвсем нови песни по велики български стихотворения – „Земя като една човешка длан” и „Паисий обикаля още“. Музика по стиховете на Вазов – „Аз съм българче“ и на Вапцаров – „Имам си родина“, написва самият той. Голямата изненада в продукцията е руската песен „Альоша”, която е писана от поета Константин Ваншенкин за паметника в Пловдив.

Проектът е изцяло акустичен и в него няма никакви електронни инструменти.

Вижте какво споделя Владислав за албума:

- Този проект се роди още в първия ден от обявяването на извънредно положение. Извадих книги на любимите ми поети Иван Вазов, Евтим Евтимов, Борис Христов, Георги Джагаров... Първата, която грабна окото ми, беше „Моторни песни“ на Вапцаров. Случайно отворих на стихотворението „Имам си родина“ и изведнъж в съзнанието ми прозвуча мелодия по него. Веднага го записах на телефона си и така започна всичко...

Изпитах вътрешна необходимост да запиша песни по красивите стихове за доброто, вярата и родолюбието. Някои от песните знаех от дете, а мои приятели написаха други специално за мен. Тези стихове са нашето нематериално културно богатство, нашата памет, чрез която във вените ни пулсира българщината.

Във време на страх, сигурен съм, че точно силата на думите и песните може да помогне за духовното ни оцеляване. До вчера пътувахме по целия свят, правихме си лъскави снимки и купувахме скъпи дрехи. Днес сме сами със себе си и съм щастлив, че можем да осмислим нашите ценности и идеали. Сега, когато липсва вяра, важно е да запалим искрицата в себе си и да я предадем на всички около нас. За да светим по-силно.

Всяка една от тези песни са написани и изпяти, за да съхранят нашия Божествен код – БЪЛГАРИЯ.

Така започна всичко – от една стихосбирка, едно провалено пътуване, върнати пари от него, които вложих в този проект.

Най-важното е да оставим нещо след себе си. Малко, свое, истинско от сърце...

Всяко дихание от тези песни е за вас.
Прочети още
Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
27.05.2020г.
Преглеждания:
32 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Гледайте Христо Мутафчиев и Филип Аврамов в "Ритъм енд блус 1" - на 13 Юли
6 бр. 88:88:88 6 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
13 Юли 2020 (Понеделник)
Към офертата
Елена Петрова в постановката "Търновската царица" - на 15 Юли
6 бр. 88:88:88 5 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
15 Юли 2020 (Сряда)
Към офертата
Йоана Буковска в "Поручик Бенц" от Димитър Димов - на 14 Юли
4 бр. 88:88:88 7 бр. 1 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
14 Юли 2020 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития