Рейтинг:
5.0 / 1 оценка

"Тютюн" по романа на Димитър Димов

... прочети още "Тютюн" е спектакъл като нож, опрян в гърлото. Светът е разяден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и чувствен спектакъл за една невъзможна любов. "Тютюн" е провокация за театъра, за актьорите, за зрителя, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който зрителят ще преоткрие много актуални теми, които свързват минало и настояще. Екипът на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна е отличен с най-голямата награда на град Варна НАГРАДА ВАРНА в областта на културата за 2022 за високия професионализъм при създаване на представлението "ТЮТЮН" - първа театрална постановка в България по нецензурирания първи вариант на едноименния роман на Димитър Димов по повод 100-годишнината на Варненския драматичен театър. По романа на Димитър Димов Драматургичен вариант Юрий Дачев Режисьор Бина Харалампиева Сценография и костюми Свила Величкова и Ванина Цандева Композитор Асен Аврамов Фотограф Росен Донев Плакат Славяна Иванова Фотография за плаката Тони Перец В ролите: Ирина - Диана Димитрова Борис Морев - Калин Врачански Стефан Костов - Пламен Димитров Петър Спиридонов (Татко Пиер) - Свилен Стоянов Мария - Христина Джурова Фон Гайер - Стоян Радев Г-ца Дитрих - Веселина Михалкова Лихтенфелд - Валентин Митев Прайбиш - Николай Кенаров Зара - Александра Майдавска Бимби - Николай Божков Павел Морев - Ивайло Иванов, Христо Пъдев Кристело - Юлияна Чернева

09 февруари 2023 от 19:00ч. (четвъртък)
разграбено
от grabo.bg
10 февруари 2023 от 19:00ч. (петък)
Бургас  · 
Културен дом на Нефтохимика - Бургас (площад Тройката 1)
разграбено
от grabo.bg
11 март 2023 от 19:00ч. (събота)
Варна  · 
Фестивален и конгресен център - Варна (бул. "Сливница" 2)
Купи билет от 16 лв. до 20 лв.
"Тютюн" е спектакъл като нож, опрян в гърлото. Светът е разяден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и чувствен спектакъл за една невъзможна любов. "Тютюн" е провокация за театъра, за актьорите, за зрителя, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който зрителят ще преоткрие много актуални теми, които свързват минало и настояще.

Екипът на Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна е отличен с най-голямата награда на град Варна НАГРАДА ВАРНА в областта на културата за 2022 за високия професионализъм при създаване на представлението "ТЮТЮН" - първа театрална постановка в България по нецензурирания първи вариант на едноименния роман на Димитър Димов по повод 100-годишнината на Варненския драматичен театър.

По романа на Димитър Димов
Драматургичен вариант Юрий Дачев
Режисьор Бина Харалампиева
Сценография и костюми Свила Величкова и Ванина Цандева
Композитор Асен Аврамов
Фотограф Росен Донев
Плакат Славяна Иванова
Фотография за плаката Тони Перец

В ролите:
Ирина - Диана Димитрова
Борис Морев - Калин Врачански
Стефан Костов - Пламен Димитров
Петър Спиридонов (Татко Пиер) - Свилен Стоянов
Мария - Христина Джурова
Фон Гайер - Стоян Радев
Г-ца Дитрих - Веселина Михалкова
Лихтенфелд - Валентин Митев
Прайбиш - Николай Кенаров
Зара - Александра Майдавска
Бимби - Николай Божков
Павел Морев - Ивайло Иванов, Христо Пъдев
Кристело - Юлияна Чернева
Прочети още

Вижте още

пт, 03 фев 2023 от 19:00
35.00 - 45.00лв.
Купи билет
Théatro отсам канала Преглеждания 19755 днес, в момента протича Започва

Коментари · 1

Mitko преди 2 години

Здравейте, Има ли вероятност за примиера в София?

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти