София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Театър "Но" с Европейски дух - "Орфей"

... прочети още „Но“, седемвековна японска класическа драма, е най-старото сценично изкуство, което продължава да съществува и днес без съществени изменения в оригиналната си форма. В Пловдив ще се представят две представления - класическа японска драма „Но“, както и „Но“ пиеса, създадена специално за Европейска столица на културата Пловдив 2019. Новата „Но“ пиеса „Орфей“, която ще се постави веднъж в Пловдив и веднъж в София, има за цел да изтъкне особеностите на японската традиционна естетика, като стъпи на широко познатия образ на героя Орфей, поставен в центъра на етическа дилема, типична както за японската, така и за европейската култура. Новосъздадената пиеса „Орфей“ и класическа Но пиеса ще бъде представени на сцената на Античен театър Пловдив на 27 и 28 септември 2019 г. Спектакълът включва редица популярни български актьори и режисьори, деца от местните училища и японски майстори. Режисьор, сценарист и главен изпълнител на спектакъла е Ямамото Акихиро, с участието на Мая Бежанска. © Сдружение „Юндола“ Проектът се осъществява от Сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност социални системи „Юндола”. Проектът е част от програмата „Фокус: Японска култура“, която се осъществява в партньорство с Фондация „EU-Japan Fest“. Медиите за проекта – интервю с посланика на Япония в Република България Н.Пр. Масато Ватанабе пред в."Стандарт".

28 септември 2019 от 19:30ч.
Пловдив  · 
Античен театър - Пловдив (Античен театър ул. Цар Ивайло)
изминало
„Но“, седемвековна японска класическа драма, е най-старото сценично изкуство, което продължава да съществува и днес без съществени изменения в оригиналната си форма.

В Пловдив ще се представят две представления - класическа японска драма „Но“, както и „Но“ пиеса, създадена специално за Европейска столица на културата Пловдив 2019.

Новата „Но“ пиеса „Орфей“, която ще се постави веднъж в Пловдив и веднъж в София, има за цел да изтъкне особеностите на японската традиционна естетика, като стъпи на широко познатия образ на героя Орфей, поставен в центъра на етическа дилема, типична както за японската, така и за европейската култура.

Новосъздадената пиеса „Орфей“ и класическа Но пиеса ще бъде представени на сцената на Античен театър Пловдив на 27 и 28 септември 2019 г.

Спектакълът включва редица популярни български актьори и режисьори, деца от местните училища и японски майстори. Режисьор, сценарист и главен изпълнител на спектакъла е Ямамото Акихиро, с участието на Мая Бежанска.

© Сдружение „Юндола“

Проектът се осъществява от Сдружение с нестопанска цел за общественополезна дейност социални системи „Юндола”. Проектът е част от програмата „Фокус: Японска култура“, която се осъществява в партньорство с Фондация „EU-Japan Fest“.

Медиите за проекта – интервю с посланика на Япония в Република България Н.Пр. Масато Ватанабе пред в."Стандарт".
Прочети още
Пловдив, ул. "Цар Ивайло" 4

Телефон: 032 621 040

Цена

10 лв.

Дата на актуализация:
23.07.2019г.
Преглеждания:
238 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Детска фотосесия в студио с 25 обработени кадъра
5 бр. 88:88:88 4 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Май до 9 Юли 2020г.
Към офертата
Пролетна фотосесия в автентичен български костюм
5 бр. 1 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Май до 20 Юни 2020г.
Към офертата
Концерт-спектакълът на Николина Чакърдъкова "Младостта пее и танцува" - на 15 Юли
57 бр. 4 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
15 Юли 2020 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития

Събития наблизо

чт, 04 юни 2020
Младежки хълм (Джендем тепе) Преглеждания 33 след 8 дни Започва
чт, 04 юни 2020 от 21:00
Вход свободен
Пловдив Преглеждания 10 след 8 дни Започва

Подобни събития в страната

пт, 29 май 2020
Панагюрище Преглеждания 1753 след 2 дни Започва
пт, 29 май 2020
Вход свободен
Мездра Преглеждания 38 след 2 дни Започва