Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Старицата от Калкута"

... прочети още театрална постановка от Ханох Левин Режисьор: Явор Гърдев Сценография: Никола Тороманов Музика: Калин Николов Със: Захари Бахаров, Снежина Петрова, Малин Кръстев, Лилия Гелева Черният хумор със сигурност не е за всеки. Честността – също. Но когато двете се съчетаят в театъра, може да се получи нещо, което въобще не е за изпускане – особено ако към сместа добавим интелигентен и безсрамно талантлив екип. Всичко това ще намерите в новия спектакъл на Явор Гърдев Старицата от Калкута . Текстът е на израелския драматург Ханох Левин, по когото режисьорът се запали (не случайно), след като постави Крум във Варненския театър. Новият спектакъл обаче съвсем не е така сериозен. Или по-точно – е, но по хумористичен начин. Толкова хумористичен, че не спираш да се хилиш почти през цялото време. А след това може и да се замислиш – което е задължителният бонус към добрата черна комедия или кабарето-ноар, както го нарича режисьорът. Представлението е фрагментарно, съставено от много кратки текстове и пиеси, диалози, скечове и песни. Обединява ги абсурдът, както и темата за страха, смърт­та и всичко между тях. Обединяват ги и актьорите, които влизат в десетки различни роли, при това коя от коя по-кретенски. Говоренето в представлението (въпреки привидно незначителните теми) е сериозно и отговорно, а сценичната реализация и сценографията са смесица от различни стилове – киностилистика, stand-up комедия, телевизионно предаване и т.н. И нищо не идва излишно, прекалено и неоправдано – дори на пръв поглед безумните и крайно безсмислени разговори и напълно лишените от патетика случки. За сметка на патоса има от любимата на Гърдев модерна ирония към света, към която задължително скоро трябва да проверите дали имате сетива.

10 март 2020 от 19:30ч.
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
изминало
02 април 2020 от 19:30ч.
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
изминало
театрална постановка
от Ханох Левин

Режисьор: Явор Гърдев
Сценография: Никола Тороманов
Музика: Калин Николов
Със: Захари Бахаров, Снежина Петрова, Малин Кръстев, Лилия Гелева

Черният хумор със сигурност не е за всеки. Честността – също. Но когато двете се съчетаят в театъра, може да се получи нещо, което въобще не е за изпускане – особено ако към сместа добавим интелигентен и безсрамно талантлив екип.

Всичко това ще намерите в новия спектакъл на Явор Гърдев Старицата от Калкута . Текстът е на израелския драматург Ханох Левин, по когото режисьорът се запали (не случайно), след като постави Крум във Варненския театър. Новият спектакъл обаче съвсем не е така сериозен. Или по-точно – е, но по хумористичен начин. Толкова хумористичен, че не спираш да се хилиш почти през цялото време. А след това може и да се замислиш – което е задължителният бонус към добрата черна комедия или кабарето-ноар, както го нарича режисьорът.
Представлението е фрагментарно, съставено от много кратки текстове и пиеси, диалози, скечове и песни. Обединява ги абсурдът, както и темата за страха, смърт­та и всичко между тях. Обединяват ги и актьорите, които влизат в десетки различни роли, при това коя от коя по-кретенски. Говоренето в представлението (въпреки привидно незначителните теми) е сериозно и отговорно, а сценичната реализация и сценографията са смесица от различни стилове – киностилистика, stand-up комедия, телевизионно предаване и т.н. И нищо не идва излишно, прекалено и неоправдано – дори на пръв поглед безумните и крайно безсмислени разговори и напълно лишените от патетика случки. За сметка на патоса има от любимата на Гърдев модерна ирония към света, към която задължително скоро трябва да проверите дали имате сетива.
Прочети още
София, ул. "Славянска" 8

Телефон: 02 987 85 33, 0889 028 099

Цена

от 13.00 лв. до 15.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
06.03.2020г.
Преглеждания:
613 бр.
Коментари:

Оферти за събития и забавления наблизо

Комедията "Вражалец" - на 18 Септември
54 бр. 39 бр. 3 бр. 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Септември 2020 (Петък)
Към офертата
3 часа рисуване върху платно, плюс 2 чаши вино и минерална вода
32 бр. 28 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 7 Юли до 29 Август 2020г.
Към офертата
3 часа рисуване с туш, перо и четка на 9 Август, плюс чаша вино или чай
3 бр. 88:88:88 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
9 Август 2020 (Неделя)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти