Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Скакалци"

... прочети още Пиесите на изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов не слизат от българските сцени вече толкова години. Класическата комедия ни припомня в бурен ритъм, че корупцията, нагаждачеството и безогледните опити за оцеляване не са от вчера. Тук обаче всичко това става с много смях и увличащо действие. За спектакъла по Ст. Л. Костов Сценична версия и режисура - Юрий Дачев Сценография и костюми - Ханна Шварц Хореография - Катя Богданова Музика - Петър Атанасчев Помощник режисьор - Лиляна Кехайова В ролите: Проданов - Виктор Терзийски Бистра - Лиляна Иванова/ Миряна Калушкова Димитри - Кирил Милушев Мария - Полина Петкова Яначков - Милен Иванов Беличков - Цветелин Илчев/ Димитър Георгакиев Руса - Никол Бойчева Баба Йовка - Стефка Златкова Лисичков - Боян Фърцов Вичев - Стефан Методиев Рожков - Детелин Кандев Бай Неделчо - Иван Митев "Скакалци" (1931г) е сред най-известните пиеси на изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов (30.3.1879 - 27.9.1939). Пиесите му не слизат от българските сцени вече толкова години. Това има простичко обяснение: прекрасно написани, с безупречен усет за театралност, те са гневна сатира на обществото, на провалената му нравственост, на алчността и безочието в отношенията между хората. Амбициозно и преуспяващо семейство на богаташи са принудени непрекъснато да посрещат и изпращат безбройни инспектори, контрольори, комисии. Лятната им вила се превръща в място на недоразумения, флиртове, погрешно дадени рушвети и всичко това в една въртележка, от която ти се завива свят… До новите гости.

29 ноември 2022 от 19:00ч.
изминало
08 февруари 2023 от 19:00ч.
изминало
Пиесите на изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов не слизат от българските сцени вече толкова години. Класическата комедия ни припомня в бурен ритъм, че корупцията, нагаждачеството и безогледните опити за оцеляване не са от вчера. Тук обаче всичко това става с много смях и увличащо действие.

За спектакъла

по Ст. Л. Костов

Сценична версия и режисура - Юрий Дачев
Сценография и костюми - Ханна Шварц
Хореография - Катя Богданова
Музика - Петър Атанасчев
Помощник режисьор - Лиляна Кехайова

В ролите:
Проданов - Виктор Терзийски
Бистра - Лиляна Иванова/ Миряна Калушкова
Димитри - Кирил Милушев
Мария - Полина Петкова
Яначков - Милен Иванов
Беличков - Цветелин Илчев/ Димитър Георгакиев
Руса - Никол Бойчева
Баба Йовка - Стефка Златкова
Лисичков - Боян Фърцов
Вичев - Стефан Методиев
Рожков - Детелин Кандев
Бай Неделчо - Иван Митев

"Скакалци" (1931г) е сред най-известните пиеси на изтъкнатия български комедиограф Ст. Л. Костов (30.3.1879 - 27.9.1939). Пиесите му не слизат от българските сцени вече толкова години. Това има простичко обяснение: прекрасно написани, с безупречен усет за театралност, те са гневна сатира на обществото, на провалената му нравственост, на алчността и безочието в отношенията между хората.

Амбициозно и преуспяващо семейство на богаташи са принудени непрекъснато да посрещат и изпращат безбройни инспектори, контрольори, комисии. Лятната им вила се превръща в място на недоразумения, флиртове, погрешно дадени рушвети и всичко това в една въртележка, от която ти се завива свят… До новите гости.
Прочети още
Велико Търново, бул. "Васил Левски" 4

Телефон: Централа: 062 625 851, Билетна каса: 062 623 531

Цена

от 10.00 лв. до 15.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
23.01.2023г.
Преглеждания:
150 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Тържествен концерт с участието на Симона Загорова и други изпълнители - по случай 10 години телевизия "Божествени български ритми" на 8 Април, в МДТ "Константин Кисимов"
26 бр. 24 бр. 1 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Април 2023 (Събота)
Към офертата
Концертът "Великите гласове на България - Най-големите хитове" на 5 Юли, в Летен театър - Велико Търново
31 бр. 33 бр. 19 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
5 Юли 2023 (Сряда)
Към офертата
Бургаската опера и Герасим Георгиев-Геро в "Реформаторът - шоуто на Геро" на 27 Юни, в Летен театър - Велико Търново
7 бр. 10 бр. 16 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
27 Юни 2023 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Събития наблизо