Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Плешивата певица"

... прочети още "ПЛЕШИВАТА ПЕВИЦА" ОТ ЙОЖЕН ЙОНЕСКО Режисьор: Проф. д-р Ева Волицер Сценография и костюми: Яна Дворецка Хореография: Таня Соколова Вокален консултант: Етиен Леви Участват: Воймира Дичева, Койя Чехларова, Ивайло Делчев, Денис Никифоров, Виктор Андреев, Василена Маркова, Николай Попов и Юлияна Андреева. „Плешивата певица“ от Йожен Йонеско е емблематична пиеса за жанра в драматургията и театъра, наричан Театър на абсурда. Йожен Йонеско е определян като гений на театъра на абсурда, макар той винаги да е възразявал, че не театърът, а животът е абсурден. За студентите, млади актьори, е изключително предизвикателство да придадат смисъл на безсмислените фрази и поведения на героите. Смисълът се изразява в карикатурата и гротеската при изграждането на сценичните образи. Актьорските средства са разнообразни и цветни. Забавлението, комедията, насмешката над бездуховността и ограничеността на характерите създават неповторим ритъм наситен със заразителен хумор и предизвикват заразителен смях .

17 февруари 2020 от 19:00ч.
София  · 
Национален студентски дом (пл. "Народно събрание" 10)
изминало
"ПЛЕШИВАТА ПЕВИЦА" ОТ ЙОЖЕН ЙОНЕСКО

Режисьор: Проф. д-р Ева Волицер
Сценография и костюми: Яна Дворецка
Хореография: Таня Соколова
Вокален консултант: Етиен Леви
Участват: Воймира Дичева, Койя Чехларова, Ивайло Делчев, Денис Никифоров, Виктор Андреев, Василена Маркова, Николай Попов и Юлияна Андреева.

„Плешивата певица“ от Йожен Йонеско е емблематична пиеса за жанра в драматургията и театъра, наричан Театър на абсурда. Йожен Йонеско е определян като гений на театъра на абсурда, макар той винаги да е възразявал, че не театърът, а животът е абсурден.

За студентите, млади актьори, е изключително предизвикателство да придадат смисъл на безсмислените фрази и поведения на героите. Смисълът се изразява в карикатурата и гротеската при изграждането на сценичните образи. Актьорските средства са разнообразни и цветни. Забавлението, комедията, насмешката над бездуховността и ограничеността на характерите създават неповторим ритъм наситен със заразителен хумор и предизвикват заразителен смях .
Прочети още
София, пл. "Народно събрание" 10

Телефон: 02 987 22 86

Цена

10 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
16.01.2020г.
Преглеждания:
73 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Комедията "Вражалец" - на 18 Септември
54 бр. 39 бр. 2 бр. 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Септември 2020 (Петък)
Към офертата
3 часа рисуване с акварел на тема "Аурора", плюс чаша вино или чай - на 14 Август
Валидност на ваучера:
14 Август 2020 (Петък)
Към офертата
3 часа рисуване върху платно, плюс 2 чаши вино и минерална вода
37 бр. 28 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 7 Юли до 29 Август 2020г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития