Рейтинг:
0.0

"Плач на ангел"

... прочети още "Плач на ангел" по пиесата на Стефан Цанев МОНОСПЕКТАКЪЛ НА ХРИСТО МУТАФЧИЕВ Постановъчен екип: Режисьор - Стоян Радев Сценография и костюми - Елица Георгиева Композитор - Веселин Митев Драматург на постановката - Мирела Иванова Асистент-режисьор - Боряна Митева Художник на плаката и програмата - Янина Петрова В “Плач на ангел” един малък човек отчаяно повдига големи въпроси. Отчаяно, защото не е могъл да им отговори, не е могъл да се справи с живота и даже казва, че не го е живял. Затова по своя воля се отказва от своята воля. Действието се развива в България и причините за несполуките са колкото лични, толкова и като цяло български. Малкият човек ги обсъжда като такива. И традиционно за нашия край не изглежда, че има как нещата да се оправят. Възможно е зрителите трудно да се идентифицират с героя, защото, както казахме, говорим за малък човек, а не останаха много малки хора - всички сме голяма работа. Най-вероятно бърза връзка може да се направи с упреците, които той понякога отправя. Да упрекваш е заразително. Но истинската ценност на този текст, поне според постановъчния екип на спектакъла, не се ражда от патоса на нерадостните констатации, споделяни от големите хора, а просветва в признатата безпомощност на малкия човек, живеещ не тук или там, а на Земята. Защото когато разбереш колко си малък под необятното звездно небе, тогава може да се открие по-голям смисъл, различен от привидностите, които те карат да влизаш в ненужни борби, без да подбираш средствата. Тогава могат да изчезнат опустошителните алчност и жестокост, над които плаче ангелът. За да бъдем честни с публиката, ние умишлено се отказваме от играта на превъплъщението и само разказваме за отчаяния малък човек, до когото трудно можем да достигнем. Нека този театрален ход се чете като жест на смирение. Стоян Радев Премиера - 12 и 13 януари 2021 г. Представлението не е подходящо за лица под 12 г.

03 декември 2021 от 19:00ч. (петък)
София  · 
Народен театър "Иван Вазов" - София (ул. "Дякон Игнатий" 5)
21 декември 2021 от 19:00ч. (вторник)
София  · 
Народен театър "Иван Вазов" - София (ул. "Дякон Игнатий" 5)
09 януари 2022 от 19:00ч. (неделя)
София  · 
Народен театър "Иван Вазов" - София (ул. "Дякон Игнатий" 5)
27 януари 2022 от 19:00ч. (четвъртък)
София  · 
Народен театър "Иван Вазов" - София (ул. "Дякон Игнатий" 5)
"Плач на ангел"
по пиесата на Стефан Цанев

МОНОСПЕКТАКЪЛ НА ХРИСТО МУТАФЧИЕВ

Постановъчен екип:

Режисьор - Стоян Радев
Сценография и костюми - Елица Георгиева
Композитор - Веселин Митев

Драматург на постановката - Мирела Иванова
Асистент-режисьор - Боряна Митева
Художник на плаката и програмата - Янина Петрова

В “Плач на ангел” един малък човек отчаяно повдига големи въпроси. Отчаяно, защото не е могъл да им отговори, не е могъл да се справи с живота и даже казва, че не го е живял. Затова по своя воля се отказва от своята воля.

Действието се развива в България и причините за несполуките са колкото лични, толкова и като цяло български. Малкият човек ги обсъжда като такива. И традиционно за нашия край не изглежда, че има как нещата да се оправят.

Възможно е зрителите трудно да се идентифицират с героя, защото, както казахме, говорим за малък човек, а не останаха много малки хора - всички сме голяма работа. Най-вероятно бърза връзка може да се направи с упреците, които той понякога отправя. Да упрекваш е заразително.

Но истинската ценност на този текст, поне според постановъчния екип на спектакъла, не се ражда от патоса на нерадостните констатации, споделяни от големите хора, а просветва в признатата безпомощност на малкия човек, живеещ не тук или там, а на Земята.

Защото когато разбереш колко си малък под необятното звездно небе, тогава може да се открие по-голям смисъл, различен от привидностите, които те карат да влизаш в ненужни борби, без да подбираш средствата. Тогава могат да изчезнат опустошителните алчност и жестокост, над които плаче ангелът.

За да бъдем честни с публиката, ние умишлено се отказваме от играта на превъплъщението и само разказваме за отчаяния малък човек, до когото трудно можем да достигнем. Нека този театрален ход се чете като жест на смирение.

Стоян Радев

Премиера - 12 и 13 януари 2021 г.

Представлението не е подходящо за лица под 12 г.
Прочети още
София, ул. "Дякон Игнатий" 5

Телефон: Билетни каси: 02/8119 227, 02/8119 259

Цена

от 12.00 лв. до 20.00 лв.

Времетраене

80 минути

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
08.11.2021г.
Преглеждания:
506 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
23 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

"Ленинградска" - Симфония №7 на Шостакович с диригент Левон Манукян, на 10 Май
11 бр. 19 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
10 Май 2022 (Вторник)
Към офертата
Гледайте Христо Гърбов в новата комедия "Семейство под хипноза" - на 28 Ноември
11 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
28 Ноември 2021 (Неделя)
Към офертата
Гледайте Христо Шопов в комедията "Не е за телефон" от Лиза Шопова и Елин Рахнев - на 2 Декември
15 бр. 13 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
2 Декември 2021 (Четвъртък)
Към офертата

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на Христо Мутафчиев