София 25 юни Варна 9 юни Бургас 10 юни Русе 8 април Шумен 9 април В. Търново 18 юни Лондон 21 март Пловдив 17.06 Изкупено
Рейтинг:
5.0 / 1 оценка

Международен фолклорен фестивал "Под скалите" Белоградчик

... прочети още Изкуството да свириш народна музика изисква много повече от това да опънеш струните – трябва да вложиш частица от душата си. А ние сме сигурни, че в България има много талантливи творци. На второто издание на фестивала ще видите достойни майстори, които са част от музикалния конкурс и „възпяват“ безсмъртния български дух, въплътен във всеки тон на народната музика. Без значение на какъв инструмент свирят, ако искат да докажете таланта си в достойно съревнование, това е форматът . Българската народна музика се отличава с изключително разнообразие на музикалните инструменти, чрез които се изпълнява, някои характерни за цялата страна, други за конкретна област. Тяхната специфика им придава едно неповторимо звучене, неразривно свързано с характера и духа на българския народ във всеки отделен регион. Сякаш безсмъртната душа на българина се вплита във всеки един тон. Няма по-добър начин да засвидетелствате таланта си и да заслужите одобрението и признанието на публиката, от демонстрация на живо. А за най-добрите сме приготвили и специален награден фонд! Всеки занаятчия заявил участие на занаятчийската чаршия запазва уговореното си място. Повече информация за условията на новия фестивал очаквайте в най-скоро време.

04 септември 2020 (петък)
до 06 септември 2020 (неделя)
Белоградчик  · 
Белоградчишката крепост
Изкуството да свириш народна музика изисква много повече от това да опънеш струните – трябва да вложиш частица от душата си. А ние сме сигурни, че в България има много талантливи творци. На второто издание на фестивала ще видите достойни майстори, които са част от музикалния конкурс и „възпяват“ безсмъртния български дух, въплътен във всеки тон на народната музика. Без значение на какъв инструмент свирят, ако искат да докажете таланта си в достойно съревнование, това е форматът .

Българската народна музика се отличава с изключително разнообразие на музикалните инструменти, чрез които се изпълнява, някои характерни за цялата страна, други за конкретна област. Тяхната специфика им придава едно неповторимо звучене, неразривно свързано с характера и духа на българския народ във всеки отделен регион. Сякаш безсмъртната душа на българина се вплита във всеки един тон.

Няма по-добър начин да засвидетелствате таланта си и да заслужите одобрението и признанието на публиката, от демонстрация на живо. А за най-добрите сме приготвили и специален награден фонд!

Всеки занаятчия заявил участие на занаятчийската чаршия запазва уговореното си място.

Повече информация за условията на новия фестивал очаквайте в най-скоро време.
Прочети още
Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Подходящо:
За деца
За мъже
За жени
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
12.02.2020г.
Преглеждания:
951 бр.

Вижте още

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития в страната

чт, 20 фев 2020
Банско Преглеждания 57 утре Започва
сб, 22 фев 2020
Априлци Преглеждания 11752 след 3 дни Започва
сб, 22 фев 2020 от 10:00
Бърдарски геран Преглеждания 859 след 3 дни Започва
сб, 22 фев 2020 от 11:00
Вход свободен
Елин Пелин Преглеждания 43 след 3 дни Започва

Изминали събития наблизо

Минало събитие
пт, 26 окт 2018
Белоградчик Преглеждания 73
Минало събитие
сб, 30 юни 2018 от 09:30
Белоградчик Преглеждания 142
Минало събитие
пт, 21 юли 2017
Белоградчик Преглеждания 397