Рейтинг:
0.0

"Майсторът и Маргарита"

... прочети още Автор: Михаил Булгаков Превод: Лиляна Минкова Драматизация и режисура: Николай Поляков Сценография: Венелин Шурелов Костюми: Елица Георгиева Музика: Асен Аврамов Хореография: Александър Манджуков Драматург: Майя Праматарова Първи асистент-режисьор: Боян Арсов Участват: Рая Пеева, Койна Русева, Ивайло Христов, Боян Арсов, Ахмед Юмер, Юлиян Петров, Кирил Недков, Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина Калина Петкова Изключителната, вечна и непреходна творба на руския писател и драматург Михаил Булгаков ще оживее за първи път на сцената на Младежки театър на 10-и и 11-и декември, когато можете да очаквате премиерата на спектакъла „Майстора и Маргарита” на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев”. Убедени сме, че този амбициозен и обещаващ проект ще се превърне в един необикновен, красив и вълнуващ спектакъл, който със сигурност не бива да пропускате! ‚ Режисьор на „Майстора и Маргарита” е Николай Поляков, който освен режисьор на спектакъла е отговорен и за драматургичната версия на превода на един от най-изключителните български преводачи – Лиляна Минкова, която за огромно съжаление ни напусна през 2016 г. Сценографията ще бъде дело на един от най-известните, успешни и актуални български сценографи – Венелин Шурелов, а по костюмографията ще работи Елица Георгиева, която оставя все по-ясна и запомняща се следа в историята на Младежки театър с прекрасната си работа по множество спектакли на Младежки театър през последните години. Композитор на спектакъла ще бъде една истинска легенда в света на театрална музика – Асен Аврамов, чиято работа и кариера е невъзможно да бъдат описани с едно изречение, имайки предвид безкрайния списък от композиции към повече от 250 театрални постановки, които той е създал. Хореограф на „Майстора и Маргарита” е Александър Манджуков, който, убедени сме, за пореден път ще демонстрира своите феноменални умения, създавайки хореография към спектакъла, която сама по себе си ще бъде естетическо удоволствие. Актьорският състав включва, както изключително опитни и вдъхновяващи актьори, така и много млади и талантливи колеги, които заедно ще работят безброй часове до 10-и и 11-и декември, когато за първи път ще представим пред вас спектакъла „Майстора и Маргарита”! В ролите ще видите Рая Пеева, Койна Русева, Ивайло Христов, Боян Арсов, Ахмед Юмер, Юлиян Петров, Кирил Недков, Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина-Калина Петкова! Оградете с червено в календара си датите 10-и и 11-и декември, защото няма да искате да пропуснете премиерата на „Майстора и Маргарита”. За да бъдете сигурни, че ще сте сред първите, които ще се насладят на спектакъла ви препоръчваме още сега да закупите билетите си от сайта на Младежки театър „Николай Бинев” – www.mlt.bg, или от касата на театъра.

28 май 2022 от 19:00ч. (събота)
София  · 
Младежки театър "Николай Бинев" - София (бул. "Княз Александър Дондуков" 8)
03 юни 2022 от 19:00ч. (петък)
Варна  · 
Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна (пл. "Независимост" 1)
14 юни 2022 от 19:00ч. (вторник)
София  · 
Младежки театър "Николай Бинев" - София (бул. "Княз Александър Дондуков" 8)
Автор: Михаил Булгаков
Превод: Лиляна Минкова
Драматизация и режисура: Николай Поляков
Сценография: Венелин Шурелов
Костюми: Елица Георгиева
Музика: Асен Аврамов
Хореография: Александър Манджуков
Драматург: Майя Праматарова
Първи асистент-режисьор: Боян Арсов
Участват: Рая Пеева, Койна Русева, Ивайло Христов, Боян Арсов, Ахмед Юмер, Юлиян Петров, Кирил Недков, Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина Калина Петкова

Изключителната, вечна и непреходна творба на руския писател и драматург Михаил Булгаков ще оживее за първи път на сцената на Младежки театър на 10-и и 11-и декември, когато можете да очаквате премиерата на спектакъла „Майстора и Маргарита” на Голяма сцена в Младежки театър „Николай Бинев”. Убедени сме, че този амбициозен и обещаващ проект ще се превърне в един необикновен, красив и вълнуващ спектакъл, който със сигурност не бива да пропускате! ‚

Режисьор на „Майстора и Маргарита” е Николай Поляков, който освен режисьор на спектакъла е отговорен и за драматургичната версия на превода на един от най-изключителните български преводачи – Лиляна Минкова, която за огромно съжаление ни напусна през 2016 г.

Сценографията ще бъде дело на един от най-известните, успешни и актуални български сценографи – Венелин Шурелов, а по костюмографията ще работи Елица Георгиева, която оставя все по-ясна и запомняща се следа в историята на Младежки театър с прекрасната си работа по множество спектакли на Младежки театър през последните години.

Композитор на спектакъла ще бъде една истинска легенда в света на театрална музика – Асен Аврамов, чиято работа и кариера е невъзможно да бъдат описани с едно изречение, имайки предвид безкрайния списък от композиции към повече от 250 театрални постановки, които той е създал.

Хореограф на „Майстора и Маргарита” е Александър Манджуков, който, убедени сме, за пореден път ще демонстрира своите феноменални умения, създавайки хореография към спектакъла, която сама по себе си ще бъде естетическо удоволствие.

Актьорският състав включва, както изключително опитни и вдъхновяващи актьори, така и много млади и талантливи колеги, които заедно ще работят безброй часове до 10-и и 11-и декември, когато за първи път ще представим пред вас спектакъла „Майстора и Маргарита”!

В ролите ще видите Рая Пеева, Койна Русева, Ивайло Христов, Боян Арсов, Ахмед Юмер, Юлиян Петров, Кирил Недков, Красимир Недев, Александър Хаджиангелов, Георги Гоцин, Светослав Добрев, Вихър Стойчев, Кристина Янева, Августина-Калина Петкова!

Оградете с червено в календара си датите 10-и и 11-и декември, защото няма да искате да пропуснете премиерата на „Майстора и Маргарита”. За да бъдете сигурни, че ще сте сред първите, които ще се насладят на спектакъла ви препоръчваме още сега да закупите билетите си от сайта на Младежки театър „Николай Бинев” – www.mlt.bg, или от касата на театъра.
Прочети още
София, бул. "Княз Александър Дондуков" 8

Телефон: 02 988 17 53, 02 939 40 59

Цена

от 30.00 лв. до 50.00 лв.

Вижте още

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на тези артисти