София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Кроасан"

... прочети още КРОАСАН Театър 199 "Валентин Стойчев" Автор: Мартин Колев Режисьор: Васил Дуев Сценография: Даниела Николчова Музика: Стефан Здравески Участват: Петко Венелинов, Цветина Петрова Случва ли ви се да сънувате, но да сте убедени, че сте будни? Или пък да сте будни и да имате силното усещане, че може би сънувате? Понякога границата между двете състояния се размива – вълшебно, чудновато. И не знаете в кой свят се случва всичко. Спомени се заиграват с вас или пък настоящето ви кани в своя лабиринт с подвеждащи посоки и неочаквани обрати. „Животът е сън”, заявява Калдерон. „Направени сме ний от сънища”, въздъхва геният от Стратфорд в „Както ви харесва“. А талантливият млад български автор Мартин Колев, спечелил последния конкурс на нашия театър за нова българска драматургия на името на изключителната Славка Славова, е написал пиеса за съня наяве с дръзко въображение. Сътворил я е със свободно и леко перо – „както му харесва”. Като криминална загадка, като блян. Но и като изследване на мястото на душата в живота ни. Животът, който технологиите превземат все по-настойчиво и агресивно. Любителите на фантастиката ще бъдат заинтригувани от извънземното въображение на пиесата. А останалите ще са заплененени от човечността, заложена в нея. Очаквайте пред вас да се разкрие същността на една, на пръв поглед проста дума – кроасан. Дума, която речниците дефинират като: „сладостна кифла от фино маслено тесто, с формата на полумесец и с пълнеж от шоколад или мармалад”. Но чрез богат хумор, страст и нежност постановката ще ви разкрие и други измерения на кроасана. Уханен аромат, усещане за същност, за спасение от полудялото ни време и... за обич. Сън ли е или пък не, този кроасан?

17 декември 2019 от 19:30ч.
София  · 
Театър 199 - София (ул. "Славянска" 8)
изминало
КРОАСАН
Театър 199 "Валентин Стойчев"

Автор: Мартин Колев
Режисьор: Васил Дуев
Сценография: Даниела Николчова
Музика: Стефан Здравески
Участват: Петко Венелинов, Цветина Петрова

Случва ли ви се да сънувате, но да сте убедени, че сте будни? Или пък да сте будни и да имате силното усещане, че може би сънувате? Понякога границата между двете състояния се размива – вълшебно, чудновато. И не знаете в кой свят се случва всичко. Спомени се заиграват с вас или пък настоящето ви кани в своя лабиринт с подвеждащи посоки и неочаквани обрати. „Животът е сън”, заявява Калдерон. „Направени сме ний от сънища”, въздъхва геният от Стратфорд в „Както ви харесва“.

А талантливият млад български автор Мартин Колев, спечелил последния конкурс на нашия театър за нова българска драматургия на името на изключителната Славка Славова, е написал пиеса за съня наяве с дръзко въображение. Сътворил я е със свободно и леко перо – „както му харесва”. Като криминална загадка, като блян. Но и като изследване на мястото на душата в живота ни. Животът, който технологиите превземат все по-настойчиво и агресивно.

Любителите на фантастиката ще бъдат заинтригувани от извънземното въображение на пиесата. А останалите ще са заплененени от човечността, заложена в нея.

Очаквайте пред вас да се разкрие същността на една, на пръв поглед проста дума – кроасан. Дума, която речниците дефинират като: „сладостна кифла от фино маслено тесто, с формата на полумесец и с пълнеж от шоколад или мармалад”.
Но чрез богат хумор, страст и нежност постановката ще ви разкрие и други измерения на кроасана. Уханен аромат, усещане за същност, за спасение от полудялото ни време и... за обич. Сън ли е или пък не, този кроасан?
Прочети още
София, ул. "Славянска" 8

Телефон: 02 987 85 33, 0889 028 099

Цена

от 11.00 лв. до 18.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
13.12.2019г.
Преглеждания:
398 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Комедията "Вражалец" - на 18 Септември
66 бр. 54 бр. 10 бр. 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Септември 2020 (Петък)
Към офертата
3 часа рисуване върху платно, плюс 2 чаши вино и минерална вода
47 бр. 32 бр. 2 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 7 Юли до 29 Август 2020г.
Към офертата
Постановката "Ало, ало" - на 17 Август
27 бр. 88:88:88 15 бр. 2 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
17 Август 2020 (Понеделник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Още събития с участието на Петко Венелинов, Цветина Петрова