Рейтинг:
0.0

Концерт-спектакъл "Chaplin Pianissimo"

... прочети още За първи път в България ще бъде представен спектакъл, посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин - лично от сина му Юджийн! За събитието Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори. В него звучи музика от филми, като "Модерни времена", "Великият диктатор", "Хлапето", "Златна треска" и "Светлините на рампата". Петото дете на великия артист Юджийн Чаплин пристига в България заедно със световно известният композитор Жан-Паскал Бейнтус и пианиста от Националната висша консерватория "de Musique de Paris" Силвен Моризе. Тримата ще разкажат живота и творчеството на Чаплин чрез музиката му. Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си баща и ще припомни лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното му наследство. Мултимедийният музикален спектакъл "Чаплин пианисимо" е показан с голям успех по целия свят. Създателите на шоуто искат да представят по атрактивен начин изключителното филмово и музикално наследство на великия комик. Още в началото на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да създава музикални теми, които дават ритъм на сцените във филмите с негово участие. Постепенно той създава цели музикални партитури, които са важна част от въздействието на филмите му. "Баща ми държеше да контролира изцяло процеса по създаването на един филм - от сценария, през кастинга до музиката, която звучи е него", споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава свързан с музикалния бизнес.

10 юни 2024 от 20:00ч. (понеделник)
София  · 
Зала "България" - София (ул. Аксаков 1)
12 юни 2024 от 21:00ч. (сряда)
Пловдив  · 
Античен театър - Пловдив (ул. "Цар Ивайло" 4)
За първи път в България ще бъде представен спектакъл, посветен на живота и творчеството на великия Чарли Чаплин - лично от сина му Юджийн!

За събитието

Спектакълът се изпълнява под формата на транскрибирана сюита, представяйки живота на Чаплин, с два рояла, мултимедия и специални декори.

В него звучи музика от филми, като "Модерни времена", "Великият диктатор", "Хлапето", "Златна треска" и "Светлините на рампата". Петото дете на великия артист Юджийн Чаплин пристига в България заедно със световно известният композитор Жан-Паскал Бейнтус и пианиста от Националната висша консерватория "de Musique de Paris" Силвен Моризе. Тримата ще разкажат живота и творчеството на Чаплин чрез музиката му. Юджийн Чаплин ще води публиката по пътя на великия си баща и ще припомни лични спомени и анекдоти, свързани с кинематографичното му наследство.

Мултимедийният музикален спектакъл "Чаплин пианисимо" е показан с голям успех по целия свят. Създателите на шоуто искат да представят по атрактивен начин изключителното филмово и музикално наследство на великия комик. Още в началото на своя път в нямото кино Чарли Чаплин се изкушава да създава музикални теми, които дават ритъм на сцените във филмите с негово участие. Постепенно той създава цели музикални партитури, които са важна част от въздействието на филмите му.

"Баща ми държеше да контролира изцяло процеса по създаването на един филм - от сценария, през кастинга до музиката, която звучи е него", споделя Юджийн Чаплин, който години наред остава свързан с музикалния бизнес.
Прочети още
София, ул. Аксаков 1

Телефон: 02 988 3195

Цена

от 35.00 лв. до 150.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
15.04.2024г.
Преглеждания:
98 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
72 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концертът "ABBA Symphonie" на Плевенска филхармония със солисти Люси Дяковска и Милица Гладнишка - на 8 Юни в Зала България
115 бр. 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Юни 2024 (Събота)
Към офертата
Концерт на Плевенска филхармония и Хилда Казасян "Да обичаш Гершуин", с участието на Теодосий Спасов и Васил Петров - на 25 Ноември в Зала "България"
Валидност на ваучера:
25 Ноември 2024 (Понеделник)
Към офертата
Мецосопранът Клементин Марген в оперния рецитал "Париж и нощта" - на 31 Май, в Зала "България"
Валидност на ваучера:
31 Май 2024 (Петък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

ср, 29 май 2024 от 20:00
30.00лв.
Купи билет
Plovdiv Event Center Преглеждания 130 след 4 дни Започва

Събития наблизо

Изминали събития наблизо

Минало събитие
ср, 15 май 2024 от 19:00
Пловдив Преглеждания 145
Минало събитие
вт, 14 май 2024 от 19:00
Пловдив Преглеждания 306
Минало събитие
чт, 11 апр 2024 от 19:00
Пловдив Преглеждания 59