Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Кабаре" - мюзикъл

... прочети още "Кабаре" разкрива живота в Берлин от 1929 до 1930г. Времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война. Градът, който е епицентърът на нощния живот и на артистичния авангард, привлича неудържимо артисти, писатели, музиканти от целия свят. Но същото време е и началото на тоталитарния режим на Адолф Хитлер и неудържимия възход на Нацистката партия и Третия Райх. Сюжетът проследява любовната история на две романтични двойки. Едната е на английската кабаретна звезда Сали Боулс и отношенията и с начинаещия американския писател Клиф Брадшоу, който пристига в Берлин точно на Нова година. Другата история е между хазайката на Клиф - фраулайн Шнайдер и друг неин квартирант - хер Шулц. И двамата са германци, но той е от еврейски произход. Две красиви, весели и романтични истории, но с обречен край. Именно в този свят попада американецът Клиф, пристигнал в Берлин да търси вдъхновение за нов роман. Още в първата нощ, съдбата го отвежда в най-декадентския нощен клуб - Кит Кат Кабаре и го сблъсква със Сали Боулс - пленителната и спонтанна англичанка и с харизматичното и вездесъщо Конферансие - душата и двигателят на кабарето. Между Сали и Клиф пламва привличане от пръв поглед. Много скоро връзката им съвсем неочаквано се превръща в мечтаната любов. Времето обаче бързо променя реалността. Вълнуващият и жизнерадостен нощен живот е превзет от все по-злокобния и агресивен ежедневен живот. Ернст Лудвиг - германският приятел на Клиф, още от първия му ден в Берлин, се оказва активен нацист и първата жертва на новата идеология за антисемитизма са новобрачните младоженци фрау Шнайдер и хер Шулц - новият обществен враг. Сали е уплашена, че ще загуби бляскавия си артистичен и секси живот, който води, за да го замени със скучната семейна идилия на средната класа и драстично променя решението си да заживее с Клиф в Америка. Той ще трябва да напусне Берлин сам. Нацистите завладяват и Кит Кат Кабаре и животът никога повече няма да бъде същият.

14 октомври 2019 от 19:00ч.
Велико Търново  · 
Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново (Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново бул. "Васил Левски" 4)
изминало
31 октомври 2019 от 19:00ч.
Русе  · 
Русенска опера - Русе (Зала "Филхармония")
изминало
07 август 2020 от 21:00ч.
изминало
19 октомври 2020 от 19:00ч.
Русе  · 
Русенска опера - Русе (Зала "Филхармония")
изминало
07 февруари 2021 от 19:00ч.
Русе  · 
Доходно здание - Русе (пл. „Свобода“ 4)
изминало
19 април 2021 от 19:00ч.
изминало
08 септември 2021 от 20:30ч.
Бургас  · 
Летен театър - Бургас (Приморски парк)
изминало
09 юни 2022 от 20:00ч.
изминало
"Кабаре" разкрива живота в Берлин от 1929 до 1930г. Времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война. Градът, който е епицентърът на нощния живот и на артистичния авангард, привлича неудържимо артисти, писатели, музиканти от целия свят. Но същото време е и началото на тоталитарния режим на Адолф Хитлер и неудържимия възход на Нацистката партия и Третия Райх.

Сюжетът проследява любовната история на две романтични двойки. Едната е на английската кабаретна звезда Сали Боулс и отношенията и с начинаещия американския писател Клиф Брадшоу, който пристига в Берлин точно на Нова година. Другата история е между хазайката на Клиф - фраулайн Шнайдер и друг неин квартирант - хер Шулц. И двамата са германци, но той е от еврейски произход. Две красиви, весели и романтични истории, но с обречен край.

Именно в този свят попада американецът Клиф, пристигнал в Берлин да търси вдъхновение за нов роман. Още в първата нощ, съдбата го отвежда в най-декадентския нощен клуб - Кит Кат Кабаре и го сблъсква със Сали Боулс - пленителната и спонтанна англичанка и с харизматичното и вездесъщо Конферансие - душата и двигателят на кабарето. Между Сали и Клиф пламва привличане от пръв поглед. Много скоро връзката им съвсем неочаквано се превръща в мечтаната любов. Времето обаче бързо променя реалността.

Вълнуващият и жизнерадостен нощен живот е превзет от все по-злокобния и агресивен ежедневен живот. Ернст Лудвиг - германският приятел на Клиф, още от първия му ден в Берлин, се оказва активен нацист и първата жертва на новата идеология за антисемитизма са новобрачните младоженци фрау Шнайдер и хер Шулц - новият обществен враг.

Сали е уплашена, че ще загуби бляскавия си артистичен и секси живот, който води, за да го замени със скучната семейна идилия на средната класа и драстично променя решението си да заживее с Клиф в Америка. Той ще трябва да напусне Берлин сам.

Нацистите завладяват и Кит Кат Кабаре и животът никога повече няма да бъде същият.
Прочети още
Русе, пл. "Свобода" 4

Телефон: 082 830 165; 0895 474 858

Цена

от 11.00 лв. до 15.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
29.03.2022г.
Преглеждания:
1481 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
77 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Концерт, посветен на маестро Георги Делиганев: "На учителя с любов" на 31 Юли, в Доходно здание
Валидност на ваучера:
31 Юли 2022 (Неделя)
Към офертата
Концерт на Еделина Кънева и Орлин Горанов с дуети от световноизвестни мюзикъли - на 12 Юли
77 бр. 60 бр. 5 бр. 28 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
12 Юли 2022 (Вторник)
Към офертата
Концертът "Лятно кино" с филмова музика на 19 Юли, на Площада пред Държавна опера - Русе
Валидност на ваучера:
19 Юли 2022 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Изминали събития наблизо

ср, 29 юни 2022 от 20:00
Русе Преглеждания 65
Минало събитие
чт, 23 юни 2022 от 19:00
Доходно здание Преглеждания 256
ср, 22 юни 2022 от 19:00
Русе Преглеждания 3258